Week in beeld | 102

We hebben weer een week gehad, zo snel gaat de tijd. Van de week speelde de begintoon van werelds favoriete Mariah Carey op de radio op werk (gelukkig bleef het daarbij) en besefte ik dat we alweer oktober zijn sinds zaterdag. Ik kan soms niet geloven dat ik weer voor mijn iPad zit om over mijn week te vertellen. Gestoord gewoon. Het was geen gemakkelijke week. Hij had zeker wel zijn lichtpuntjes en over het algemeen voelde ik me goed. Ook lichamelijk viel het wel mee, maar ik heb aan het begin van de week een grote stap vooruit gezet. En bij mij is dat meestal ‘een stap vooruit’ en ‘twee stappen achteruit’. Zo is het nu eenmaal. Ik ben wel erg trots, want het is een stap die me heel veel moeite heeft gekost. Misschien dat ik er binnenkort nog iets over schrijf, dat weet ik nog niet.

Zoals ik vorige week al zei: ik keek al de hele week uit naar het feit dat ik naar de bibliotheek mocht deze week. Vergis je niet trouwens, de boeken die ik meeneem lees ik zelden op tijd uit. Vroeger deed ik dat met gemak, maar nu heb ik helaas niet meer zoveel vrije tijd. En vroeger was de energie en concentratie ook veel rijkelijker aanwezig. Maar van elk boek en elk woord dat ik lees geniet ik intens en dat is wat telt. Voor de nieuwsgierigen, op de tweede foto zie je welke boeken ik meenam. Er lagen thuis ook nog vier boeken te wachten, dus dit is niet alles. In de namiddag ging ik lekker lezen, want door de sfeer en het dwalen tussen de boekenrekken had ik daar uiteraard heel veel zin in gekregen. Ik stond trouwens echt tien minuten te wachten in de bib tot de regen zou gaan minderen, want het viel echt met bakken uit de hemel. Helaas heb ik hem toch moeten trotseren, want het zag er niet naar uit dat het binnen het halfuur ging minderen. Was wel het perfecte excuus om thuis een comfy outfit aan te doen en te gaan lezen. Verder was het geen hele bijzondere dag.

Dinsdag stond ik een stuk minder goedgezind op. Zoals ik al zei, tis geen gemakkelijke week geweest en maandag werd dat nog een beetje verdoezeld door het enthousiasme en de voorvreugde van de bib, maar dat was dinsdag niet meer zo. Uiteindelijk ben ik wel opgestaan natuurlijk en ging ik boodschappen doen. Ik nam een extra snack mee en er was ondertussen ook Halloween-gerief aanwezig in de winkel. Vooral dat deed me beseffen dat we alweer oktober zijn. Om mezelf toch iets te gunnen heb ik een nieuwe mok gekocht. Ik had ook soep mee dus dat was ook het perfecte uitvlucht om hem te testen. Goedgekeurd! Later die dag begon voor mij ook de werkweek weer, en het was veel drukker dan ik verwacht had voor een dinsdag. Daarmee ging de tijd ook vrij snel voorbij wat ook niet verkeerd is.

Ook woensdag was het vrij druk, niet ‘s morgens maar wel op het werk. Het was ook echt zo’n dag waarop alles verkeerd liep. Mijn trein werd afgeschaft waardoor ik net op tijd op werk kwam, en verder liep het gewoon niet helemaal zoals het zou moeten lopen op werk. Het was druk, ik had pijn en mijn energie gaf er de brui aan om vijf uur dus das ook niet echt ideaal. Een dag om snel te vergeten dus, maar die moeten er ook zijn. Er was wel een lichtpuntje. Mijn vorige koptelefoon is kapot en vandaag werd de nieuwe geleverd. Het is gewoon dezelfde maar in een ander kleurtje. De vorige werkte nog maar een oor werd met plakband bij elkaar gehouden want niet echt ideaal is. Muziek is zo belangrijk voor mij dus dat maakt mij heel erg blij. En ik heb thuis nog goed gelachen met broer en zus.

Op donderdagochtend had ik een afspraak, en verder was het een hele rustige dag waarop ik een hele middag aan het tekenen was. Wat me heel gelukkig heeft gemaakt. De work in progress daarvan staat op de volgende reeks foto’s. Ik ben nog steeds zo dankbaar voor het feit dat mijn trauma minder wordt en ik daardoor weer in alle rust en plezier kan tekenen. Zoals iedereen heb ik ook mijn hobby’s die ik niet kwijt wil, en het is een opluchting dat ik dat weer naar hartelust kan doen.

Vrijdag was een rustigere werkdag gelukkig, wel eentje die begon met een flare. Ik had doordat ik op donderdag een afspraak had de vrijdag mijn fysio, maar het was ook niet echt aantrekkelijk goed weer dus dat hielp niet mee. Tis helaas wel weer het seizoen van gaan slapen met kersenpitkussentjes en andere warmtebronnen zodat ik niet wakker lig van de pijn. Wat standaard ook begint als de herfst in het land is.

Zaterdag had ik een volledige werkdag voor de boeg, maar het was weekend van de klant en bij ons kreeg je koekjes. Die van Jules Destrooper, die nieuwe met chocolade. Ik heb zelf ook een pakje gekregen en ze zijn zo lekker! Sowieso dat er komende week een doos ervan in mijn winkelkar gaat liggen. Ik vind het weekend van de klant altijd wel leuk om te werken want sommige mensen zijn altijd enorm blij als ze dan iets krijgen.

Ik besloot om het einde van de week tof af te sluiten, maar ‘s morgens was het zo druilerig en grijs dat ik bang was dat mijn plannetje niet ging werken. Gelukkig klaarde het tegen drie uur wel op en kon ik naar buiten. Het schoot ineens in mijn gedachten dat ik nog eens zo graag wilde gaan wandelen en ik had ook ineens geluk met het weer. Echt herfstig was het nog niet, maar het was wel een verademing om weer in de natuur te zijn. Mijn nieuwe koptelefoon doet ook heel goed zijn werk, dus daar ben ik alleen maar blij mee. Ik heb iets van zeven kilometer gewandeld waar ik ook wel van verschoten was na zo’n drukke week. Maar het heeft me alleen maar deugd gedaan. En gelukkig heb ik morgen nog een dag weekend, dus als er morgen pijn is kan ik rusten. Op boodschappen na dan.

Wat was jouw fijnste moment deze week?

%d bloggers liken dit: