Week in beeld | 114

Het was geen echt speciale week, wel een fijne week. Ik blijf het gevoel ervaren dat ik mezelf stilletjes aan aan het ontdekken ben onder die lagen van trauma en dat ik steeds meer zin krijg om mijn leven aan te pakken. Heel bijzonder gevoel. Er was helaas wel elke dag pijn, te wijten aan ons prachtige Belgische regenweer en misschien ook andere factoren. Voor de rest is er weinig bijzonders gebeurd en ik heb ook echt veel te weinig foto’s gemaakt. Maar we roeien met de riemen die we hebben. In doorsnee weken zoals deze vergeet ik dat wel eens.

De week startte met een kort dagje, of toch relatief kort. Ik begon met werken om negen uur, en ik was al klaar om vier uur. Met pauze tussendoor uiteraard, want een mens moet eten. Ik had ook enorm veel pijn die dag, dus dat kort dagje was wel goed getimed. Het ding was ook dat ik met weinig tot geen pijn ben opgestaan die dag en door de dag heen is het erger geworden. Het positieve aan maandag was wel dat ik enorm veel gelachen heb. Ik denk er nog altijd aan terug met een grote glimlach. Op het einde van mijn dag merkte ik ook dat er iets fout was gelopen met het inklokken en uitklokken, maar dat is geen ramp en met een klein grapje was het snel opgelost. Sinds vorige week ben ik terug begonnen met sporten, waar ik enorm veel van geniet en het plan was om na het werk ook te gaan maar dat heb ik gelaten. Veel te veel pijn daarvoor. Ik streef ernaar om een keer per week te sporten, maar de week is nog lang op dit punt natuurlijk. Na mijn werk heb ik niks speciaals meer gedaan, vooral gerust want dit soort dagen kosten enorm veel energie.

De dag erna was mijn vrije dag, zoals elke dinsdag. Ik had afgesproken met een vriend, het was een gezellige dag. Ook nostalgisch want ik moest weer met de trein op stap en in de stad waar ik drie jaar gewerkt heb. We hebben wat bijgebabbeld, samen gegeten, veel gelachen en ‘s avonds ging ik naar huis. Overdag hebben we ook de nieuwe ‘What The Fanta’ geproefd, dat is een jaarlijks dingetje dat terugkeert. Je moet eigenlijk de smaak van de Fanta raden. Onder mijn vroegere collega’s (waar hij bijhoort trouwens) was dat zo’n beetje onze inside joke. Onderweg naar huis had ik nog een koffie van Starbucks, want die hebben we niet in mijn eigen stad. Ik begon al afkick-verschijnselen te krijgen ervan dus het is maar goed dat ik mijn koffie had 😜

Woensdag was het weer tijd om te werken, het was best wel een drukke dag. Maar die gaan ook heel snel voorbij dan. Ik werkte van tien uur tot acht uur, dus er valt niet zoveel te vertellen over vandaag. Na het werk vroeg ik aan mama of ze mijn eten wilde maken want ik was echt doodmoe. Normaal doe ik dat wel zelf, maar ik probeer te leren om hulp te vragen wanneer ik dat nodig heb. Ik las nog een stukje in mijn boek en ging dan slapen, want donderdag was het terug vroeg dag.

Donderdag werkte ik van negen tot zeven, maar het was wel een hele speciale werkdag. Op een gegeven moment was er een stroomstoring in het centrum van de stad, en ook onze elektriciteit was bij de gelukkigen. Ineens was het muisstil en vrij donker. Ik heb dit nog nooit meegemaakt in alle jaren dat ik in een winkel werk dus dat was weer een ervaring apart. Het is vrij snel opgelost geraakt gelukkig, maar dat gaf wel een verwarrend randje aan de werkdag voor iedereen. In mijn pauze had ik dan ook gelezen dat het een grote storing was want er waren echt volledige straten op kilometers van mijn werk die er ook last van gehad hebben. Zo’n dingen gebeuren nu eenmaal. Na mijn werk kocht ik een pizza op het werk en ging ik huiswaarts.

Vrijdag was het ook werkdag, wel de laatste voor mijn vrije dag terug. Ook vandaag was weer een drukke dag, maar ik heb nog vrij veel kunnen doen. Ik had ook vandaag (en de dagen ervoor ook hoor, maak u geen illusies) veel pijn en ineens zei een klant tegen me dat het aan het regenen was en dat verklaarde alles. Het was net zoals de andere dagen een dag die enorm snel voorbij vloog, ik krijg ook steeds vaker complimenten van mijn klanten over hoe vriendelijk en behulpzaam ik ben en dat maakt mijn dag altijd. Tis niet dat ik als een koning hoef gedragen te worden, maar een complimentje vindt iedereen wel eens leuk en ik dus ook.

Zaterdag was mijn vrije dag! Ik las een groot stuk in mijn boek in de ochtend, ik at mijn lunch en ik ging naar de fitness. Ik heb er een goeie uitlaatklep in gevonden, maar ik probeer ook te doseren en te luisteren naar mijn lichaam. Het lukt meestal wel, vorige keer had ik een pak meer energie. Dus ik heb veel dingen die ik normaal doe in kleinere ‘stukjes’ gedaan. Maar het deed wel weer deugd en ondanks de spierpijn die ik achteraf had ben ik wel met een leger hoofd naar buiten gegaan. Onze fitness heeft ook massage stoelen en die doen altijd enorm veel deugd na een sessie. En voor het eerst in een heel lange tijd heb ik het bad nog eens laten vollopen en ben ik met een bruisbal en mijn boek in bad gaan liggen, waar ik ook enorm veel deugd van had. Mijn boek was zelfs zo goed dat ik op een gegeven moment niet door had dat mijn water koud was.

We sloten de week af met een korte werkdag, ik moest maar om één uur beginnen dus ik sliep iets langer uit en daarna ging ik aan de slag voor mijn blog. Ik merk dat ik het heel moeilijk vind om inspiratie te vinden en te schrijven de laatste tijd, terwijl er in mijn dagelijks leven eigenlijk genoeg gerief is om over te schrijven. Misschien een beetje bang dat mijn blog niet boeiend genoeg is, of niet goed genoeg. Wat ook weer zever is, want ik kan doen met mijn blog wat ik wil en eigenlijk zou ik zoveel kunnen delen. We shall see waar dat schip strandt, maar het zal ergens stranden. Dat weet ik zeker. Ik schreef het grootste deel van dit weekoverzichtje al, zodat ik dat niet meer na het werk moest doen want ik moest werken tot 20u. Op zich geen lange dag aangezien ik zo laat begonnen ben, maar meestal sta ik dan niet te springen om nog een heel blogartikel uit te werken. Het was een hele snelle werkdag en kalmer dan normaal voor een zondag, dus dat deed ook deugd. Er was ook een maat van me die ik al jaren online ken in de buurt en die is ook eventjes langs gekomen dus dat was ook heel erg leuk. Op naar een nieuwe week!

Wat was jouw favoriete momentje deze week?

2 thoughts on “Week in beeld | 114

  1. Wat fijn dat je ondanks de pijn toch een positief gevoel had! En tof dat je bent begonnen met sporten, is een fijne manier om je hoofd leeg te maken 🙂

  2. Ze hebben bij Fanta goed hun best gedaan om me in verleiding te brengen door die nieuwe smaak meteen ook mijn favoriete kleurtje te geven. Maar ik heb het toch (nog) niet uitgetest. Enkele gelukspuntjes van de week van 13 maart waren Annelies nog eens offline ontmoeten en die dag echt geluk hadden met het weer (des te meer gezien het de rest van de week vrijwel steeds regende), bloemen krijgen van manlief (dat gebeurt niet zo vaak dus is het telkens een heel leuke verrassing), nieuwe Harry Potter stickers (je moet je dus nog niet meteen zorgen maken hé 🙂 ) mijn metekindje die even langskwam voor wat tijd met haar meter, blueberrymuffin ijs en tussen de buiten door boodschappen kunnen doen

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: