Hartsprongetjes | 3

Het was al veel te lang geleden dat ik eens een lijstje zoals dit heb gemaakt. En dat is jammer want eigenlijk is dankbaar zijn voor de kleine dingen zo belangrijk. Voor wie het niet zou weten, in ‘Hartsprongetjes’ maak ik een lijstje van de kleine en grote gelukjes van de afgelopen tijd. Gezien de afgelopen maanden vrij positief waren, zijn die ook in grote aantallen aanwezig, maar toch. Ik hoop vooral dat het anderen ook aanzet tot kijken naar de kleine dingen in het leven

Journallen in Notion

Ik ben iemand die heel graag haar gedachten op papier zet en ik heb ook het gevoel dat het echt helpt in m’n healing journey. Maar sommige dingen zijn gewoon te persoonlijk om hier op te gooien. Dat betekent niet dat ik ze allemaal voor mezelf hou of het alleen probeer op te lossen, zeker niet. Ik ben aan het leren praten over wat me dwars zit, maar journallen is wel een fijne aanvulling daarop. Sinds ik dat ben gaan doen begrijp ik mezelf ook beter en daardoor word ik ook steeds meer mezelf en wie ik wil zijn. Meestal journallen mensen in een fysiek notitieboek of een schriftje, maar voor mij is qua energie en comfort digitaal journallen beter. En Notion is af en toe een beetje puzzelen en zoeken daarin, maar als je het heel simpel houdt dan zijn er ook genoeg mogelijkheden.

K3 drie keer live zien optreden

Ondertussen heb ik mijn drie favoriete dames al drie keer in minder dan een jaar tijd gezien. Het was magisch. Zoals ze zelf zongen in ‘Liefde voor Muziek’: ik kom telkens weer in de ruimte van jouw armen thuis. Ik ging naar hun show waarmee ze tourden (die intussen afgelopen is) en naar twee live concerten. Los daarvan hebben ze me ook geleerd dat ik niet te gebroken ben voor geluk en het nog in mij zit. En ook dat het doorzetten wanneer het moeilijk werd het waard was, maar die les heb ik niet alleen van hen geleerd maar van veel meer dingen in mijn leven.

Boeken shoppen en lezen

Al meer dan tien jaar is lezen de helft van mijn persoonlijkheid en in tegenstelling tot mijn klasgenoten las ik graag de klok rond. Niet letterlijk natuurlijk, maar het heeft wel altijd in mijn bloed gezeten. We zijn nu jaren later en ik heb ondertussen ook vrienden die evenveel van lezen houden als ik. Sommige heb ik door de weg des levens ontmoet, sommige heb ik online leren kennen. Maar dat ik daar nu weer zoveel van geniet als toen is heel wholesome om mee te maken. Het is niet dat ik hiervoor niet las, echt wel. Maar zeker in het middelbaar was het echt om te overleven, terwijl ik nu naar boeken grijp puur omdat ik ervan geniet en het leuk vind. Dat verschil doet deugd. Terwijl ik dit schrijf ben ik ook al aan het dromen van alle boeken die nog in mijn cart zitten, en ik voel mijn hart meteen blij worden. Love it 😍

Mijn werk

Ik werk nu iets meer dan een half jaar op mijn huidige werkplek en ik ben er zo dankbaar voor. Dankbaar voor de sfeer, voor de mensen, gewoon voor alles. Werk is werk maar veel mensen zien werk als iets wat in een dagelijkse week hoort en ik ook wel. Maar tegelijkertijd merk ik dat ik gelukkig en tevreden ben, en dat heeft niet iedereen. Werk voelt niet als een blok aan mijn been en ik ben daar tussen mensen waar ik me goed bij voel. Dat is zoiets waardevols, wat echt niet iedereen heeft. Dus ik blijf het zeggen, maar ik ben er heel dankbaar voor.

Mijn passies voor mijn hobby’s terugvinden

Ik sprak al over het lezen en boeken kopen, maar eigenlijk geldt het voor al mijn hobbies. Ik merk dat ik meer plezier krijg in creatief zijn, in schrijven, in lezen, in alles wat mij blij maakt. Ik heb meer dan een jaar amper getekend en een tijdje geleden pakte ik mijn digitale pencil weer eens op en ik ging er ook echt diep op in met texturen. En het voelde zo fijn! Ik genoot er weer echt van zoals vroeger. Er zijn nog hobbies die ik al lang niet meer gedaan heb, maar een stap met een keer. Bovendien heb ik er een hobby bijgekregen, want ik probeer nu een keer per week te gaan sporten en op dit moment is het heel consistent.

Treinritjes maken

Vroeger moest ik elke week met de trein om te gaan werken, maar nu ik terug in eigen stad werk is dat niet meer nodig. Op zich ben ik daar wel blij mee, want ik ben veel sneller thuis. Maar ik mis die treinritjes soms wel, zeker als het een drukke dag is geweest. Afgelopen tijd moest ik voor een paar dingen een keer de trein op, en dan geniet ik daar weer van. Muziekje in mijn oren en gaan.

Sporten

Ik heb ondertussen een nieuwe uitlaatklep gevonden in sporten. En niet alleen een uitlaatklep, ik merk dat het mij ook meer vertrouwen geeft in mijn lichaam. Als je ziek wordt dan is het vertrouwen met je lichaam niet altijd even stabiel want de angst voor je ziekte is realiteit helaas. En sporten helpt mij mentaal ook, en hoewel het soms zwaar is als ik op het laatste stuk van mijn workout zit, geniet ik er ook wel van.

Steeds meer mijn eigen stijl ontdekken

Bij een helingsproces hoort ook jezelf leren kennen, want vaak zit je verstopt onder vele lagen trauma. Dingen die in je zitten maar gewoon geen plek hebben in je leven omdat je zo druk bent met overleven. Stukje voor stukje ben ik mijn eigen stijl aan het ontwikkelen en ontdekken, en het is heel leuk om die transitie in mijn kledingkast te zien gebeuren. En ook om de collectie haarbandjes en diadeems te zien groeien. Ik krijg ook regelmatig complimenten van andere mensen dat ze mijn stijl ook echt bij me vinden passen, dus dat is ook heel leuk.

Bijpraten met mijn beste vriendin

Een paar weken geleden was ik bij mijn beste vriendin, we kennen elkaar ondertussen al meer dan tien jaar. Tussen de live afspraken door horen we elkaar wel via social media, maar dat is toch nog anders dan echt praten met elkaar. Het volwassen leven maakt het niet altijd evident om iets te doen samen, maar elke keer als het lukt dan ben ik blij en geniet ik ervan. En zoals dat dan gaat is het heel gezellig en lachen we heel wat af. De rit naar haar huis is ook een perfecte route voor mijn step en die duurt ook iets langer, en dat vond ik ook heel fijn. Van lange step ritjes kan ik altijd genieten, maar sinds ik weer dicht bij huis werk heb ik alleen maar korte step ritjes meer.

Mijn Tarot kaarten

Ik ben sinds een jaartje iets meer bezig met spiritualiteit en ik heb ook een deck kaarten. Dat is iets waar iedereen zijn eigen mening over heeft en dat is dik oké voor mij, zolang je de mijne ook in zijn waarde laat. Maar die kaarten helpen me wel om meer naar mijn gevoel te luisteren en het is heel fijn als ik het niet weet om sturing te hebben van mijn kaarten. Ik verschiet er soms van hoe accuraat leggingen zijn.

Geef een reactie

2 thoughts on “Hartsprongetjes | 3

  1. Zot he hoe tarot kaarten bijna altijd bij je situatie passen? Ik verschiet daar ook altijd van. Ik ben ondertussen decks aan het verzamelen (oeps :’)) omdat er zoveel mooie zijn!
    Leuk lijstje met blijmakers. Journalen in Notion vind ik een goede manier! Ik heb het ook een tijdje op die manier gedaan 🙂

    1. Ik verschiet er ook vaak van, maar meestal is het (ook al vind ik dat niet altijd even leuk) wel wat ik moet horen. Ik kwijl ook vaker op andere decks maar ik blijf toch steeds bij mijn eerste deck omdat het zo speciaal voelt en het mijn allereerste deck is.

%d bloggers liken dit: