Ik start een Day Zero Project

Soms versta ik mijn brein niet, en deze keer was weer een keer zo’n keer. Maar vrij impulsief kwam ik dus op het idee om een Day Zero Project op te starten. Een Day Zero Project is een vorm van een ‘bucketlist’ maar dan voor een bepaalde periode. Iemand heeft dit ooit in het leven geroepen omdat we eigenlijk altijd zeggen van ‘ik wil dit of dat doen’ en het vervolgens nooit doen. De uitdaging is om het binnen de tijd te doen. En dat is misschien wel het duwtje in de rug dat ik nodig heb.

Een Day Zero Project houdt in dat je 101 doelen probeert te voltooien, maar daar heb je dus 1001 dagen voor. Wat ongeveer neerkomt op twee jaar en drie kwart. Nu moet ik wel zeggen dat een paar doelen van mij onder voorbehoud zijn, want sommige dingen ga ik niet in de hand hebben. Er staan een paar doelen bij waar ik gewoon chance ga moeten hebben dat ik het kan waarmaken, maar eigenlijk denk ik bij de meeste dat dat wel goed zit. Ik wilde een DZP opstarten omdat ik eigenlijk ook veel wil maar het niet doe. En gewoon omdat ik aan het healen ben en dat betekent dat wat ik leuk vind gewoon veel duidelijker wordt, en ik wil gaan leven. Ik heb al heel mijn leven overleefd, en hoe eng ik het ook vind om naar leefmodus te gaan, wil ik het wel doen. Ik denk dat de DZP wel een goeie duw in de rug is daarvoor. Een paar doelen zijn ook gericht aan mijn innerlijke kind helen, andere doelen zijn gewoon dingen die op mijn ‘voor ooit’-lijstje staan en ik gewoon een keer werk van wil gaan maken. En nog andere dingen zijn dingen die ik ondertussen al een keer ervaren heb maar gewoon nog eens wil beleven. Als ik over die tijd niet alles bereikt heb ga ik niet kwaad zijn op mezelf, maar het zou wel leuk zijn als ik het meeste kan afstrepen. Een van de doelen is dat ik voor elke maand ook een update schrijf, dus dat betekent dat jullie 33 blogpostjes te wachten staan. Genoeg gebabbeld, dit is mijn lijstje:

1. Een week zonder social media leven
2. Naar een concert gaan
3. Een maand doorstaan zonder onnodige dingen te kopen
4. Minstens een keer per maand journallen
5. Tien postkaartjes/brieven naar mensen sturen
6. Mijn schermtijd wisselen met leestijd voor een week
7. Gaan boekshoppen in een ander land
8. Vijf nieuwe boekhandels bezoeken
9. Een Pinterest bord aanmaken met mijn droominterieur
10. Een kledingstuk decoreren/pimpen
11. Eigen schoenen schilderen/pimpen
12. Een creatieve cursus volgen
13. Een boek schrijven
14. Een nieuwe stad bezoeken op mijn eentje
15. In mijn eentje naar de film gaan
16. Tien keer naar de film gaan
17. Naar een comedy show gaan kijken
18. Leren haken/breien
19. Vijf boeken over spiritualiteit lezen
20. Elke dag bloggen voor een maand
21. Voor elke maand een DZP update schrijven op mijn blog
22. Om zes uur ‘s morgens opstaan voor een week
23. 33 nieuwe dingen maken
24. Elke maand iets nieuws bakken
25. Naar Comic Con gaan
26. Facts bezoeken
27. Een maand zonder nieuwe boeken te kopen (auch!)
28. Tien nieuwe restaurants bezoeken
29. Naar Plopsaland De Panne gaan
30. Gaan zwemmen in Plopsaqua
31. Een tarot legging doen voor iedere maand
32. Een krullenkapper bezoeken
33. Een dag spenderen zonder telefoon
34. Een gezelschapsspel spelen met familie
35. Kringloopwinkelen in een andere stad
36. In een onbekende stad gaan shoppen met mijn zus
37. Naar een pretpark gaan in mijn eentje
38. Een wandeling in de natuur maken (in een nieuw gebied)
39. Drie series uitkijken
40. Mijn favoriete films als kind herbekijken
41. Een taalcursus van Duolingo uitvolgen (hoe zeg je dat?)
42. Mijn tekengerief declutteren
43. Tien online cursussen volgen
44. Een week vegan eten
45. Op weekend gaan in een andere stad
46. Een tatoeage voor mijn innerlijke kind laten zetten
47. Naar een boekenclub bijeenkomst gaan
48. Een meet and greet met een van mijn idolen meemaken
49. Een artiest ontdekken voor elke letter van het alfabet
50. Een gewoonte ontwikkelen om mijn uitgaves en inkomsten te tracken
51. Meer (vintage) bloesjes verzamelen

52. Naar een volwassenconcert van K3 gaan
53. Een paar flash games uit m’n jeugd opnieuw spelen
54. Frozen yoghurt eten
55. Nieuwe maar simpele haarstijlen/kapsels leren
56. Mijn Calm-playlist updaten
57. Een upbeat playlist aanmaken
58. Een playlist met ontdekte liedjes tijdens mijn DZP maken
59. Naar een wellness/spa gaan
60. Focussen op gezonder/energierijkere voeding
61. Een collectie oorbellen opstarten eens ik gaatjes heb
62. Haarbandjes/diadeems in alle kleuren van de regenboog verzamelen
63. Op een reuzenrad gaan
64. Op een achtbaan/attractie gaan waar ik bang voor ben
65. Tien kaartjes tekenen voor mensen
66. Een tatoeage laten zetten
67. Een brief schrijven voor mezelf over tien jaar
68. Een massage boeken
69. 100 boeken lezen
70. Een lijstje maken met 100 dingen die me blij maken
71. Disneyland Parijs bezoeken
72. De Efteling bezoeken
73. Een brief aan mezelf schrijven voor na de 1001 dagen
74. Een lijstje maken met 50 plaatsen die ik nog wil bezoeken in de wereld
75. Het Leipzig Book Fair bezoeken
76. Het Deventer Book Fair bezoeken
77. Vijf Disney-films kijken
78. Een ijssalon bezoeken en mijn favoriete ijsje uit mijn jeugd bestellen
79. Op een schommel schommelen
80. Een nieuw liedje beluisteren elke dag voor een jaar
81. Een nieuw woord opzoeken in het woordenboek voor een jaar elke dag
82. 26 films kijken die ik nog nooit heb gezien beginnende met een letter van het alfabet
83. Een lijstje maken van 101 quotes die me inspireren
84. Mezelf een boeketje bloemen kopen
85. ‘50 Questions That Will Free Your Mind’ beantwoorden
86. Gaatjes in mijn oren laten schieten
87. Een lijstje maken met 100 dingen die ik leuk vind aan mezelf
88. Voor elk behaald doel 1 euro wegleggen
89. Een klaagvrije week houden
90. Een week zonder cafeïne leven
91. Iets kopen op Etsy
92. Een spel uitspelen op de Switch
93. Een week vegetarisch eten
94. Een graphic novel lezen
95. De zonsopkomst en zonsondergang zien op dezelfde dag
96. Een sneeuwman maken
97. Een kleurboek vol kleuren
98. Een foto maken voor iedere letter van het alfabet
99. Een eigen receptenboek maken
100. Alle boeken die momenteel in mijn kast staan uitlezen
101. Ijs maken from scratch

Voila, dat was het dus. Met een paar doelen ben ik al bezig, maar daar hoor je dus meer over in de update eind deze maand. Sommige dingen zijn trouwens heel simpel en makkelijk, maar dat moet ook. Anders is zo’n project niet haalbaar. Ik ben benieuwd of het me gaat lukken en of ik er nieuwe en leuke ervaringen ga door opdoen. Voor mocht je dit lijstje willen teruglezen, ik ga een pagina aanmaken waarop je het altijd kan zien en die ik ook elke maand ga updaten.

Geef een reactie

2 thoughts on “Ik start een Day Zero Project

  1. Jaa zo tof! Echt leuke doelen ook, heb er weer wat inspiratie uit gehaald voor mijn volgende project 😉
    En ik doe echt chill met die doelen. Sommige vervang ik als ze niet meer passen, of ik schrap het doel in kwestie gewoon.

    1. Merci! En tof dat ik je wat inspiratie kon geven voor jouw volgende project. Voor mij is het mijn eerste DZP dus ik zie wel hoe het loopt. Veel plezier en succes met het jouwe ook! 🙂

%d bloggers liken dit: