Mijn (muzikale) held, Borsato

Hoi allemaal! Het is geen geheim meer dat ik niet zonder muziek kan. Zet mij op een schooldag op de bus rond 6u42 zonder Spotify en je ziet me geirriteerd worden en mijn dag start zeker niet zo positief als anders. Maar in al die jaren heb ik veel muziek ontdekt en mijn stijl in muziek ook zeker weten te ontdekken en waarderen. Toch is er een held van een artiest die altijd het meeste respect zal krijgen van mij. Die held heeft mij namelijk door de moeilijkste momenten in mijn leven geholpen en me moed gegeven wanneer ik het echt kwijt was. Bij deze, dankjewel Marco Borsato.

Vroeger luisterde ik naar compleet andere muziek, maar in het derde middelbaar begon ik steeds meer een eigen stijl te ontwikkelen. Terwijl mijn klasgenoten de meest uiteenlopende maar bekende muziek konden waarderen, zat ik daar met mijn eigen stijl. Er was geen dipje wat Marco Borsato niet kon oplossen. Ik ben zijn muziek gaan ontdekken toen via Nick & Simon. Op een onschuldige weekenddag stond er een keer een liedje van Marco Borsato in de zijbalk van Youtube, en ik besloot het een kans te geven. Voordien kende ik Borsato enkel van zijn bekende hits zoals ‘Dromen zijn bedrog’ & ‘Afscheid nemen bestaat niet’. Maar ik leerde een hele andere kant kennen van Marco Borsato. Een kant die mij hielp. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ‘Vlinder’ mij door dipjes hielp, want het was ontelbaar veel. En eigenlijk doet zijn muziek dat nog steeds. Ik ontdekte begin oktober dat hij een nieuw album ging uitgeven in november, ik was meteen blij. Fantastisch. Kan nu al niet wachten!

Deze week kwamen er onbewust een paar liedjes tussen mijn muziek van Marco Borsato die ik veel heb geluisterd toen het vroeger moeilijk ging. En ik voelde weer welke steun ik heb gehad en nu steeds heb aan zijn muziek. Het leek wel zo’n sprong in de tijd. En ik voelde weer waar mijn jongere ik mee struggelde en had het gevoel dat ik weer in die momenten zat. Doordat ik zo’n inlevingsvermogen heb kan ik dat wel. En dat bezorgt me niet perse een slecht gevoel. Eerder een opluchting omdat ik daar uit ben geraakt. En dat zal met deze periode op een dag ook zo zijn. Dat weet ik zeker. Het moment dat ik zijn muziek ontdekte was ook de moment waar ik besefte hoe groot muziek kon zijn als steun. Dat was ook een prachtig moment. Ik had het gevoel dat ik niet alleen was en dat het hoe dan ook wel een keer goed zou komen. En dat er een einde zou komen aan die problemen. En uiteindelijk is dat ook zo, en die hoop moet je gewoon hooghouden. Alleen heb je daar af en toe een beetje hulp bij nodig. Bij deze, dankjewel Marco Borsato! Om er te zijn in de moeilijkste momenten in mijn leven šŸ™‚

En ik ontdek bijna wekelijks nieuwe muziek, daarvoor is de fantastische Discover Weekly-lijst van Spotify ideaal voor. Zo ontdek ik artiesten waar ik nog nooit eerder van hoorde. Liedjes die ik nog nooit hoorde, maar die me raken als geen ander. Muziek zal gewoon iets zijn wat me altijd zal helpen, en ik weet dat ik nu voor veel mensen spreek. Dit is gewoon herkenbaar. Maar hoe geweldig die liedjes ook zijn en hoeveel ze me ook raken, er zal altijd een persoon mijn held blijven. Marco Borsato. Hoe mooi ik Rachel Platten nu vind zingen en hoe vaak ze met haar beroemde ‘Fight Song’ mij al heeft geholpen, en hoe vaak ‘Hope for it’ van Cimorelli me al hoop gegeven heeft, ze zullen nooit Marco Borsato kunnen vervangen. Die man heeft gewoon mijn (muzikaal) hart gestolen en dat zal altijd zo blijven.

Heb jij een (muzikale) held?

%d bloggers liken dit: