The Power of Music

Hoi allemaal! Iets wat mij -en niet enkel mij- door alles heen helpt is muziek. Het leukste aan muziek vind ik een liedje ontdekken wat je heel erg mooi vindt of net heel troostend werkt. Dat is een geluksmomentje op zich, een liedje ontdekken wat je raakt of je heel erg blij maakt en je meteen in een goed humeur brengt. Want die ‘power’ heeft muziek wel voor ieder van ons. Ik zeg wel eens vaker dat ik niet zou overleven zonder muziek in mijn oren, dat mag je gerust letterlijk nemen. Maar nog leuker is muziek met elkaar delen, en dat is ook mijn plan. Eens om de zoveel tijd wil ik mijn favoriete nummers delen. Het kunnen liedjes zijn waar ik superblij van word, maar ook net liedjes die wat minder vrolijk zijn maar mij wel helpen.

IMG_4445 (2)

Teske is een youtuber die ik al vrij lang volg. Sinds haar nieuwe stijl net iets minder. Maar ik moet eerlijk zijn, ik ben niet zo’n fanatieke youtube-kijker meer dan voordien. Dus het ligt niet echt aan Teske zelf. Al bij al vind ik haar muziek wel geweldig. Toen ze een nieuw album had was ik eigenlijk wel blij. Omdat Teske altijd een heel erge eigenheid in haar muziek heeft en altijd een aparte boodschap. Daar hou ik wel van, het is verschrikkelijk mysterieus maar echt wel op een mooie manier. Dit liedje had mijn hart gestolen vanaf de eerste woorden, en dat meen ik echt. De tekst raakt me heel erg, vooral op het stukje waar ze zich afvraagt of ze normaal is en waarom de mensheid om haar lacht. Soms voel ik me ook wel eens zo, er is alleen nooit een liedje geweest wat dat gevoel echt uitdrukte.

Ik heb het normaal niet zo op liedjes die over de toekomst gaan. Ze maken mij meestal nogal bang. En dit liedje? Het doet me juist willen strijden voor die toekomst. En ik vind het moeilijk te aanvaarden dat ik na dit jaar geen middelbaar scholiertje meer ben. Toch zal ik dat in juni echt wel moeten aanvaarden, willen of niet. Ik weet niet hoe dit liedje of hoe BLOF het flikt, maar dit liedje stelt mij gerust en laat me voelen wat ik wil bereiken in mijn leven. En ja, dat ik altijd dat meisje dat lief en positief is zal blijven, dat hoop ik van harte. Het raakt me dan ook dat er gezongen wordt: ‘En om me heen is alles veranderd, maar ik ken die jongen nog’. Vind ik het meest fantastische zinnetje van dat hele liedje. Fantastisch liedje!

En als ik dit luister dan voel ik mij een ware winnaar. Dit liedje doet mij altijd denken aan mijn verleden toen ik gepest werd. Maar ook in het algemeen aan alle mensen die mij ooit hebben gekwetst of hebben geprobeerd mij te kleineren. Om mij in de put te krijgen op een manier waar ik er nooit meer zou uitkomen. En als ik dit liedje luister dan voel ik me zo trots op mezelf, want ik heb het toch maar mooi allemaal doorstaan. En als die mensen denken dat ze gewonnen hebben of mij gebroken hebben, ik denk het niet. Ik ben onverslaanbaar, en als er mensen mij tegen de grond slaan, kom ik sterker terug omhoog. Op mijn beide twee voeten. Ik voel mij altijd sterk als ik dit liedje hoor, en daarom heeft het ook zoveel betekenis voor mij.

Spotify heeft mij dit liedje doen ontdekken in zijn geweldige ‘Discover-Weekly’-list. Deze zomer nog. En ik was er meteen door geraakt, en ik wist eigenlijk niet direct waarom. Maar toen ik de tekst goed beluisterde, wist ik ineens waarom. Om een of andere reden koppelde ik dit liedje aan oma. Het lijkt wel alsof ze mij vertelt dat ze nooit helemaal zal weg zijn en bij me is en me beschermt. En dat vind ik een hele mooie boodschap, want het is en blijft mijn oma die ik moet missen. Ook het stukje ‘Pick a star on the dark horizon’ vind ik prachtig. Het wordt ook met een bepaalde kracht gezongen door de meisjes waardoor het me hoop geeft. Wanneer het nodig is geeft dit liedje me hoop. Dus ook een topliedje. Denk dat dit een all-time favorite zal zijn.

Dat hij mijn muzikale held is, vertelde ik al eerder. En toen hij op Facebook kleine stukjes tekst liet zien, wist ik voor ik het hele nummer kende dat dit eentje zou worden waar ik van zou houden en dat het me zou raken. En inderdaad, hij is er maar weer eens in geslaagd. Dit liedje doet me tegelijk denken aan oma en pepe, ook het gevoel dat ze mij beide beschermen en bij me zijn. Maar ook gewoon met de gevoeligheid waarmee Marco Borsato zo goed kan zingen komt dit liedje weer geweldig tot zijn recht. Ik denk dat ik de gevoelens wat dit liedje met me doet zelfs niet eens onder woorden kan brengen, maar het zijn wel prachtige gevoelens. Ik probeer altijd zo goed mogelijk te vertellen hoe ik over iets denk of hoe ik me voel over een bepaald iets, want daar is mijn blog mijn uitlaatklep voor. Maar ik denk dat Marco Borsato er in geslaagd is om mij sprakeloos te maken, zelfs al schrijvend. En geloof me, ik kan eindeloos doorschrijven als ik wil. Aanrader!

Ik denk dat ik mijn fouten over mijn verleden inmiddels heb geaccepteerd, maar die onzekerheid knaagt af en toe wel nog aan me. Toch ben ik op de goede weg. En als ik dit liedje hoor en dan bedenk wat mijn leerkrachten geven als antwoord als ik ze vertel dat ik onzeker ben over mijn praktijk-vakken dan komt dit liedje echt tot zijn recht. Ik heb het al die tijd inderdaad in mij gehad, maar ik had een duwtje nodig om dat te geloven. En net omdat dit liedje de afgelopen tijd perfect beschrijft, is dit ook een favoriet geworden. Dit liedje is trouwens uitgekomen in 2008 als ik Google mag geloven, en normaal luister ik niet zo heel veel liedjes die ik niet heb weten uitkomen. Onbewust eigenlijk, maar lang leve de audities van The Voice Kids 🙂 Die hebben mij met deze fantastische song laten kennismaken!

Kende jij bovenstaande songs al?

%d bloggers liken dit: