2017 in een notendop

Hoi allemaal! Ik weet het, de eerste echte week van 2018 zit er inmiddels al op. Dat terugblikken hebben we misschien al gehad. Maar ik wilde graag nog een keer terugblikken op 2017 met Melle haar overzichtje. Want 2017 is en blijft een fantastisch jaar dat ik gewoon ga missen. Dus ik blik nog een keer terug op dat schitterende jaar. Kijk je mee? Veel plezier!

DSC_6228.JPG

  • Dit was fantastisch

Zoals ik al zei daarnet, 2017 was een fantastisch jaar op zichzelf. Toch zijn er genoeg hoogtepunten. Zowel in persoonlijke groei als op andere gebieden. Zo had ik in maart een fantastische stage zoals ik die nog nooit heb gehad. Ik leerde mezelf accepteren en liefhebben. Ik leerde ontiegelijk veel over mezelf. Ik bouwde nieuwe inzichten op. Maar ook over het leven zag en leerde ik dingen. Ik las maar liefst 112 fantastische boeken. 2017 was echt het jaar waarin ik mijn leven terug op die rails heb gegooid. Inclusief mijn mindset. En weet je? Het is zoveel meer dan geslaagd. Hoera!

  • Dit was ronduit kut

Ook in 2017 zijn er dingen gebeurd die ik liever niet had zien gebeuren. Zo is er ieder jaar wel iets. In 2017 had ik in januari nog een periode van zelfhaat. Had ik heel veel pijn en verdriet omdat ik de dood van oma nog aan het verwerken was. En niet alleen in januari. Er zijn soms nog dagen dat ik het eventjes niet zie zitten. Die zullen er ieder jaar weer zijn. Het is hoe je met die dagen omgaat wat telt. Ook in 2017 zijn er lichte teleurstellingen geweest. Momenten waarop ik ook minder trots ben geweest op de dingen die ik heb gedaan. Die hebben we allemaal. 2017 was niet kut op zich, maar er zijn toch een paar hele moeilijke momentjes geweest. Wat het lastigste was in 2017 was denk ik toch mijn eindwerk. Die heeft mij heel veel stress, twijfels en paniek veroorzaakt. Gelukkig kan ik dit jaar veel relaxter omgaan met mijn eindwerk. Dat is al een opluchting op zich. En ja, natuurlijk is het allemaal goedgekomen. Ik ben gewoon geslaagd in mijn jaar, inclusief in mijn eindwerk

  • Dit heb ik geleerd

Laten we nog maar eens die preek bovenhalen over zelfacceptatie. Ik heb echt geleerd dat het niet gaat om wat anderen denken van jou. Maar ook hoeveel beter het leven is als je jezelf (inclusief mindere kanten) accepteert. Ik begon mezelf veel liever te vinden en ik begon van mezelf te houden en het leven werd beter. Ik twijfel geen twintig keer meer voor ik iets zeg in een gesprek. Ik analsyeer mezelf niet meer elke seconde. Het is goed om jezelf af te vragen of je iets goed doet of goed bezig bent. Maar als je dat teveel doet, kan je je eigen zelfvertrouwen serieus beschadigen. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om vrede te nemen met wie je bent, maar ook vooral om van jezelf te houden. Want zoveel mensen kunnen om jou geven en je als de tofste persoon op aarde zien. Als je jezelf niet leuk vindt, heb je daar helemaal niks aan.

  • Hier ben ik dankbaar voor

Ik ben dagelijks al voor veel dingen dankbaar. Dat is zo. Ik ben vooral dankbaar voor alle complimenten die ik gekregen heb, de steun en zorg van iedereen. Voor alle begrip van de leerkrachten waar ik ooit een apart gesprek mee gehad heb. Het heeft mij allemaal geholpen. Te beginnen met alle goede raad van mijn vertrouwenspersoon op school. Maar ook gewoon voor alle mensen die mij hebben geholpen, die mij hebben gesteund en die dat nog steeds doen. Ik ben daar echt blij en dankbaar voor. Want je kan het niet alleen, hoe graag je dat ook wilt.

Ook voor iedere reactie op mijn blog -vaste lezer of niet- ben ik dankbaar. Als ik mijn mails controleer of ik zie een melding bij de WordPress-app staan op mijn iPad, ben ik altijd blij. Dan ben ik nieuwsgierig naar wat je hebt geschreven en vaak geven jullie reacties een glimlach. Dankjewel!

  • Dit neem ik mee naar volgend jaar

Mijn zelfliefde en acceptatie. De positieve vibes die ik heb leren creeëren door alles. Maar ook alle lessen en inzichten die ik in 2017 heb meegekregen, zou ik willen meenemen. Want sommige zullen op een dag nog wel een keer van pas komen. En ook alle lieve complimenten, steun en liefde die ik kreeg. Ik weet dat als ik een moeilijk momentje heb, de gedachte aan die complimenten en steun mij weer hoop zal geven. Dat heeft het altijd gedaan. Ook wil ik natuurlijk mijn lezersliefde en mijn tekenstijl meenemen naar 2018. Want ik weet ongetwijfeld dat beide me heel veel plezier zullen bezorgen!

  • Mijn 2017 in een woord

Ik heb een paar keer over deze vraag nagedacht en een woord kiezen is lastig. Toch heb ik het gevonden. Inzicht. Want ik heb heel veel inzichten ontwikkeld op veel manieren en op veel gebieden. Zowel op sociale media en smartphone-gebruik, op gebied van persoonlijke groei, het leven, maatschappij, andermans leven. 2017 was een jaar van het leven terug wat beter maken en dat is geslaagd. Maar in dat proces heb ik veel geleerd en ik leer nog steeds heel veel. Dankjewel 2017, je was fantastisch <3

Wat heb jij geleerd in 2017?

%d bloggers liken dit: