Hoe ik die winterdip wil ‘tackelen’

Hoi allemaal! Laten we het onder ogen zien, december is voorbij. De winter is in het land, het is koud en winderig. Waar we een paar maand geleden ons nog insmeerden en (soms) klaagden dat het veel te warm was, zitten we nu echt te klagen dat het te koud is. De winter heeft absoluut ook zijn mooie dingen. Zijn eigen charmes en dingen waar ik ook blij van word. Maar ik zal het ook niet ontkennen, de winter betekent ook vaak iets anders. Dan staat die winterdip achter de hoek te loeren om toe te slaan. En dit jaar wil ik daar iets aan (proberen) te doen. Lees je mee? 

1

  • Vrolijke kleding (maar warme) aantrekken!

Om eerlijk te zijn, ik ben niet iemand die alle modeblaadjes bekijkt op zoek naar de nieuwste trends. Sterker nog, het kan mij eigenlijk niet zoveel schelen. Mijn kast ligt vol met kleding die ik leuk vind, vrolijke printjes en schattige kleurtjes. Dat is ook wel een stukje in de mode, maar die draag ik niet daarom. Maar wel omdat ik ze leuk vind. Ik kan echt blij worden van een vrolijke warme trui met een leuke quote of tekening op. Of wat dacht je van mijn kersttrui van de Minions? Ja, die heb ik werkelijk ook. Het is in de zomer zo leuk om een kleurrijke en schattige outfit te kiezen en er vervolgens vrolijk mee paraderen en je gelukkig voelen. Maar moet dat perse en zomerding zijn? Is het niet minstens even fantastisch om in de winter de meest zachte en vrolijke trui te vinden en die met heel veel liefde te kunnen aandoen? Ja toch? Dus haal die vrolijke truien en warme broeken maar uit!

  • Kijken naar de mooie kant van de winter

Veel mensen zijn geneigd om chagrijnig naar die winter te kijken, ook ik. Dat geef ik toe. Die koude, regen, hagel, vriestemperaturen. Ik word er zelf ook niet vrolijk van als ik om 6u35 aan de bushalte sta te wachten en het ijskoud is. Maar er zijn ook zoveel mooie dingen aan de winter. Wat dacht je van sneeuw? Natuurlijk moet die eerst blijven liggen. Maar is het niet prachtig hoe kwetsbaar de wereld eruitziet in dat laagje zachte wit? Of hoe er op takjes een dun ijslaagje ligt omdat de regen bevroor? De natuur weet van ieder seizoen een waar spektakel te maken, maar de winter moet zeker niet onderdoen! En wat dacht je van op de bank hangen met een film en warme chocolademelk? Niet alleen de natuur hoeft zijn best te doen, jij kan er ook iets moois van maken! Het is maar hoe je het bekijkt.

2

  • Boeken, thee en films

In de zomer moet je wel buiten zijn, want anders verstik je misschien van de warmte in je eigen huis. Of is het zonde dat je niet van het warme weer geniet. Maar de winter is ideaal om onder een dekentje te nestelen, je favoriete thee uit de kast te pakken en een warme thee te drinken. En uiteindelijk (ik ben en blijf een boekenwurm natuurlijk) er een goed boek bijnemen. Laat het inleven en genieten maar beginnen! En als je nu echt niet voor lezen bent, een goede film is minstens even fijn!

  • Lief zijn voor jezelf

Er zijn nu eenmaal dagen dat er niet zoveel helpt. Dan mag je nog zoveel mooie sneeuwtapijten zien , soms maakt de donkerte je gewoon somber. Wees dan niet zo hard voor jezelf. Het is prima om een stapje terug te nemen. Gun jezelf de tijd om uit je dipje te komen. Neem een warm bad, een warme douche. Verwen jezelf desnoods met een bath-bomb. En als er die dag allerlei dingen mislopen? Niet aantrekken, morgen is er weer een dag waar alles weer goed kan lopen. We all have our bad days 😉

  • Accepteren

Een hele tijd terug schreef ik het al, maar accepteren is een toverwoord. En het zal je niet verbazen dat dat ook hier weer een toverwoord is. Zoals ik al bij het vorige puntje zei, soms maakt de donkerte en de kilheid van de winter je verdrietig. En mag je er alle chocolade van de wereld bijhalen, het helpt gewoon niet. Dan moet je gewoon leren dat het je dag niet is, en dat er morgen of volgende week een betere komt. Door jezelf te kwellen dat het niet lukt, zal je niet helpen. Dus accepteer die tranen en somberheid, en morgen lach je er wel weer doorheen. Want alles komt uiteindelijk toch wel weer goed. Dat weet ik zeker!

Heb jij soms een winterdip?

2 thoughts on “Hoe ik die winterdip wil ‘tackelen’

  1. Vooral dat laatste punt vind ik heel mooi! Ook ik ben gevoelig voor een winterdipje, maar de laatste jaren weet ik mezelf daar steeds iets beter tegen te wapenen. Lekker binnen blijven, goed voor mezelf zorgen en mezelf vooral warm aankleden (binnen en buiten!) helpt mij altijd goed in de winter. Dan wordt de kou en kilte meteen al iets minder erg 😉

    1. Hele mooie puntjes ook Romy! Ik heb altijd geleerd dat als je leven geen feestje is of het lastig is, je er zelf een feestje van moet maken 🙂 Ik ben al heel mijn leven gevoelig voor een winterdipje, maar vroeger wist ik nooit dat dat een winterdip heette

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: