25 Questions Tag

Hoi allemaal! Wat ik af en toe wel leuk vind, is een tag invullen. Het zijn vraagjes waardoor jullie me beter leren kennen, maar ook waardoor ik soms over mezelf nadenk. Daarom vind ik het leuk. Tags zijn ook een manier om op een leuke manier iets meer over jezelf te vertellen. Dan is het niet standaard dat paars je lievenlingskleur is, of wat je favoriete eten is. Vandaag beantwoord ik de vragen van de ’25 Questions Tag!’.

DSC_0148.JPG

 • Heb je huisdieren?

Ja, en die zijn wel al eens voorbijgekomen. Ik heb twee vogeltjes. De ene gekker dan de andere. Maar toch zie ik ze beide even graag. Chacco is een fluffy geel grasparkietje wat megaschattig is. Ze is hier al het langst, we hebben haar rond juli 2010 in huis gehaald denk ik. Dus al bijna 8 jaar, wat snel gaat. Vroeger had ik ook een vogeltje dat Chacco heette, maar die is gestorven aan ouderdom. Maar dat was in de tijd dat ik gepest werd en dat beestje was mijn troost, mijn maatje. Je snapt dat ik heel veel gehuild heb toen die stierf. Mensen zeiden dat ik me aanstelde, maar het was mijn beste maatje. Daarom hebben we een nieuw vogeltje gehaald. Een paar jaar later wou papa ook een vogeltje dat hij kon vertroetelen, kusjes geven etc … Alleen dacht die vogel daar anders over. We haalden toen Jacqueline in huis. Een gekke (lichtgroene) halsbandparkiet. Hij pikt werkelijk alles, is de luidste in het hele huis en iedereen weet altijd dat hij aanwezig is. Jacqueline zou papa zijn vogeltje worden, maar Jacqueline koos mij. En ik kon hem niet negeren. Uiteindelijk zijn ze beide mijn maatje geworden. En iedereen weet altijd wanneer ik thuiskomt, want hij brult het hele appartementsgebouw bijeen. En we wonen op de derde verdieping, dus dat zijn heel wat decibels. Dus was ik ooit van plan stiekem weg te sluipen en terug te keren heb ik sowieso een verrader haha. Niet dat ik dat van plan ben trouwens 😉

 • Noem drie dingen die het dichtst bij je zijn

90 % procent van de keren liggen mijn oortjes bij me en meestal zitten ze ook in mijn oren. Ik ben een muziekverslaafde dat was ook al lang duidelijk. Ik vind het lastig om dingen te doen zonder muziek. Zelfs studeren, samenvatten, lezen doe ik met muziek. Bloggen en schrijven ook. Verder meestal mijn iPad en vroeger ook meestal iPhone, maar die is gesneuveld en daarbij mijn lichte telefoonverslaving ook. Wat ook vaak in de buurt staat is iets om te drinken. Als ik dan eventjes een momentje niks weet om verder te gaan op mijn blogpost, neem ik een slok drinken en overlees ik terwijl de laatste zinnen. Meestal kan ik dan verder. Het varieert welk drinken dat is. Soms is het cola, soms water en soms thee. Het hangt er maar net vanaf waar ik zin in heb.

 • Hoe is het weer nu?

Het is winter op dit moment, dus koud. Het vroor niet toen ik buiten was en ik vermoed dat dat nog steeds niet zo is. Het heeft wel geregend vandaag, maar nu is het droog. En de zon is langzaamaan aan het ondergaan. Het is koud, maar het vriest gelukkig niet. Dat is al een zegen.

 • Rij je? En zo ja, heb je al eens een ongeluk gehad?

Nee, ik rij nog niet. Ooit wil ik waarschijnlijk wel een rijbewijs halen, maar momenteel geniet ik met liefde van de busritten heen en terug. Dus een ongeluk heb ik ook nog nooit gehad, en ik hoop dat dat ook niet vaak voorkomt. Als er iemand door mijn doen in het ziekenhuis levensgevaarlijk gewond raakt, ik denk dat het lang zou duren voor ik mezelf weer in de spiegel zou kunnen kijken vrees ik.

 • Hoe laat was je vanmorgen wakker?

5u50 liep de wekker van mijn iPad af. Helaas, het is nog geen vakantie. De laatste examentjes worden gemaakt. Ik ga op zich wel graag naar school, maar mijn warme bedje verlaten vind ik af en toe wel lastig. Hoewel ik er wel met veel meer plezier uitkom dan vroeger, dat moet ik wel toegeven.

 • Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?

Zondagavond! Ik douche me niet dagelijks omdat ik daar meestal te moe voor ben, maar zeker wel om de twee dagen. En als mijn haar meegewassen is, is dat zalig om de volgende ochtend zacht haar te hebben 🙂

 • Wat is de laatste film die je hebt gezien?

The Parent Trap! Is een iets oudere film over een tweeling. Maar bij de geboorte zijn de ouders gescheiden en hebben ze elk een deel van de tweeling meegekregen. Zoveel jaar later ontmoeten de meisjes op een zomerkamp en komen er al snel achter dat ze een tweeling zijn. En doen er alles aan om vader en moeder terug bij elkaar te krijgen en het liefst verliefd! Het is een komedie, hij is niet extreem grappig maar wel vermakend als je je dag een keer niet hebt of moe bent. Of gewoon zin hebt in een film waar je echt je gedachten even kan uitzetten.

 • Wat staat er in je laatste sms’je?

Wel, die heb ik twee minuten geleden verzonden haha. Naar mijn nichtje. Ik schreef dat ik hoopte dat er wel een bus reed, omdat ik geen zin had in inhaalexamens. Want vandaag kreeg ik namelijk te horen dat de treinen en bussen staken, en ze dus niet allemaal zo regelmatig rijden. En dat weer in de examens. Ik word daar niet zo vrolijk van en moest mijn frustraties eventjes kwijt. Maar het kom t (hopelijk) wel goed.

 • Wat is je ringtone?

Een heel standaardtoontje van Samsung Star haha. Ik heb sinds mijn iPhone het begaf een Samsung Star 2 en heb het luidste toontje gekozen want anders hoorde ik mijn mobieltje niet afgaan. Niet vanuit de verte. Of het zoveel helpt, geen idee. Want mijn mobieltje staat 95 % van de tijd op stil of op trilstand. Dus ik heb eigenlijk geen idee meer hoe die klinkt haha. Ik ben nogal vergeetachtig en ik wil hem niet een keer vergeten uit te zetten voor ik naar de les ga. Dat is de hoofdreden dat hij op stil staat.

 • Ben je wel eens in een ander land geweest?

Ja. Vorig schooljaar gingen we naar Rijsel op studiereis. Dat was over de Franse grens, en dat was mooi. Ik vind het altijd leuk om de wereld te zien. Dit jaar gaan we drie dagen naar Parijs, dat is weer de Franse grens over. Maar het zijn er deze keer drie, dus we gaan ook veel meer zien. Het wordt hopelijk heel gezellig! Ik heb er zin in!

 • Hou je van sushi?

Je had deze vraag beter aan mijn zusje gesteld denk ik. Ik heb het nog niet echt geproefd, maar ben geen grote visfanaat dus ik denk niet dat het mijn lievenlingskostje wordt. Maar ik heb geleerd dat je nooit nooit mag zeggen. Wie weet lees ik deze blog jaren later terug en ben ik sushi-verslaafd. Oke, zo’n vaart zal het ook wel niet lopen haha! Ik vind het er altijd wel mooi uitzien op Instagram, maar zelf denk ik niet dat ik een fan ben of zal worden.

 • Waar doe je boodschappen?

Mama doet meestal boodschappen in huis eerlijk gezegd. Ik zelf niet. Maar zij haalt ze meestal uit de Aldi, Lidl, Carrefour of Colruyt. Hangt er een beetje van af wat we gaan eten of als ze ergens in de buurt is. De Carrefour en Aldi zijn het dichtstbijzijnde en winnen meestal de strijd ook.

 • Heb je ooit medicijnen geslikt om eerder in slaap te komen?

Nee!

 • Hoeveel broers en zussen heb je?

Ik heb een broer die iets jonger is dan mij. Hij is nu 17, zit op de middelbare school. Maar hij is autistisch, dus hij gaat naar een speciale school. Hij kan druk zijn, maar ik hou wel heel veel van hem natuurlijk. Dan komt mijn lieve zus, met haar heb ik ook de hechtste band van mijn broertjes en zus. Zij is 13 jaar en zit sinds dit jaar in de middelbare school. Een brugklassertje dus. We gaan samen naar school en dat is meestal wel gezellig. We vertellen elkaar alles en zijn enorm hecht. Deze vakantie gaan we ook heel veel leuks doen trouwens! Ik zou niet zonder haar kunnen leven, vooral als ik weer eens een struggle met mezelf heb dan kan zij me erbovenop helpen als geen ander. En dan komt mijn kleinste broertje, hij is 9 jaar (bijna 10) en zit in het vierde leerjaar van de lagere school. Hij is ook soms wat druk, maar wel een ventje met een hart van goud.

 • Heb je een computer of laptop?

Als kind had ik een obsessie met laptops, omdat ik dan lui vanuit de zetel sims kon spelen of internetten. Ik heb mijn hele leven altijd een computer gehad en inmiddels wil ik ook niet anders. Soms zou ik ook wel eens willen dat ik meer films vanuit bed zou kunnen kijken. Maar bovenal ben ik vooral dankbaar voor mijn computer. Na jaren problemen met de sims heb ik namelijk eindelijk een computer die niet lastig doet met de sims!

 • Hoe oud word je op je volgende verjaardag?

21 alweer! Niet te geloven …

 • Draag je een bril of lenzen?

Bril! Ik draag al sinds mijn 9 jaar een bril, door medisch schoolonderzoek is toen namelijk ontdekt dat mijn ogen niet goed waren. Nu ben ik 20, dus dat is al een mooie elf jaar. Mensen hebben mij al zo vaak gezegd dat ik beter lenzen zou dragen, dat mijn gezicht daar zoveel mooier mee is. Maar ik zelf voel me niet goed bij de keuze van lenzen. Ik zou mijn bril missen. Daarom ben ik blij als ik een selfie maak of in de spiegel kijk ik daar een meisje met een bruine bril zie! Ik wil mijn bril niet weg.

 • Verf je je haar?

Nee, momenteel niet. Vroeger was ik echt blond, maar dat is door de jaren heen verkleurd. Als natuurlijk. Nu ben ik lichtbruin van haarkleur.

 • Wat ben je van plan vandaag te gaan doen?

Vandaag zijn we dinsdag 19 december, wat midden in de examenperiode is. Het is nu middag en ik ben een uurtje thuis van school denk ik. Straks ga ik nog een paar keer mijn samenvatting voor mijn laatste examen (!) morgen overlopen, zodat ik de leerstof zeker voldoende ken. Maar met mijn samenvattingen ben ik klaar deze periode. Nu ben ik dus blogs aan het typen, want ik wil dat er altijd voldoende content beschikbaar is als ik een keer te weinig tijd of inspiratie heb. Verder ga ik vandaag nog douchen, mijn soap kijken en waarschijnlijk ook lezen. Niet heel veel meer, ben doodmoe. De examens hebben hun tol geëist.

 • Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Ik moet zeggen dat ik minder makkelijk huil dan vroeger, en ergens vind ik dat wel jammer. Hoe gek dat ook klinkt. Dat ik om alles huilde gaf een bepaalde zachtheid weer die ik wel mooi vind. De laatste keer dat ik huilde was denk ik toen alles eventjes tegenzat en ik gefrustreerd en moe was. Niet perse grote dingen die tegenzitten. Maar je kent het wel, het is een lange dag geweest en je wil slapen en er loopt nog van alles mis waardoor dat niet gaat. Of alles irriteert je. Bij meeste mensen eindigt dat in woede, bij mij in een huilbui uit frustratie.

 • Wat is je favoriete pizzabeleg?

Mozarella! Ik heb een verslaving met die kaas. Dr. Oetker heeft een pizza die ik heel lekker vind. Hij is met tomaatjes, mozarella, pesto en waarschijnlijk nog kruiden waarvan ik de naam niet weet. Vroeger was die al lekker, maar ze hebben een paar dingen in het recept veranderd (waaronder de tomaatjes) en nu is hij nog zoveel beter! Jammie, heb er nu zelfs zin in.

 • Eet je liever een hamburger of cheeseburger?

Cheeseburger! Mensen verwachten het niet zo gauw als ze mij zien, maar ik ben iemand die enorm graag fastfood eet. En veel. Ik kan oprecht genieten van pizza, maar ook van een lekkere maaltijd bij de Mc Donalds. En daarbij ben ik bijna aan alle soorten kaas verslaafd, dus een cheeseburger wint de strijd sowieso!

 • Heb je wel eens een nacht doorgehaald?

Ja. Toen ik 13-15 was deed ik dat wel eens. Dat had soms zijn redenen. Soms kon ik niet slapen en ging ik sims spelen tot de ochtend. Nu weet ik dat computergames niet helpen om in slaap te komen, maar je moet eens je lessen leren toch? En ook toen we naar Plopsaland gingen voor de allereerste keer. Maar dat was niet gepland, ik kon gewoon niet slapen. Ook toen we voor het eerst naar Sluis gingen was dit het geval. Toen raakte ik maar niet in slaap en ben beginnen lezen. Maar de vermoeidheid kwam maar niet. En toen was het plots 6-7u en was het tijd om uit bed te komen.

 • Wat is de kleur van je ogen?

Donkerbruin!

 • Kun je het verschil proeven tussen Pepsi en Coca-Cola?

Ja. Ik kan niet echt uitleggen wat het verschil is, maar ik proef het meestal wel. En meestal door de smaak voel ik dan aan dat het niet de reguliere Coca-Cola is. Mijn ouders hebben dit ooit een keer geprobeerd, maar het is mislukt haha.

Heb jij wel een keer een nacht doorgehaald?

%d bloggers liken dit: