Mijn dagboek is 1 jaar!

Hoi allemaal! Verwacht het of niet, maar ik ben een dagboekschrijver. Het lijkt me fantastisch om je leven te kunnen teruglezen en wat je die dag hebt gedaan. Alleen hield ik het als jonger meisje nooit langer dan twee maanden vol. In januari 2017 besloot ik het na een video nog eens te proberen. De inspiratie en motivatie was er. En eerlijk, ik was benieuwd hoe lang ik het deze keer weer zou volhouden. Ik gokte op drie maanden. Maar het tegendeel is waar. Op 21 januari 2018 werd mijn dagboek een jaar! Hoera!

IMG_2349.JPG

Ik vind dit best bijzonder, vandaar dat ik er een hele blogpost aan wil wijden. Er zijn misschien lezers die dit vanzelfsprekend vinden omdat zij al jaren een dagboek bijhouden. Voor mij is dit niet vanzelfsprekend want ik heb het EINDELIJK een keer volgehouden. Ik las dan ook vol nieuwsgierigheid wat ik een jaar geleden had geschreven. En ik kan me makkelijk inleven in een tekst. Maar nu nog het meest, ik heb het zelf geschreven en meegemaakt. En wow, ik ben eigenlijk wel verrast. Aangenaam verrast. Die Nikita toen? Met haar negatieve gedachten en onzekerheden? Ze is er amper meer. In de plaats daarvan staat een positieve Nikita die meer in zichzelf gelooft. Nee, ik ben er inderdaad nog niet. Maar ik vind verdorie dat ik wel het recht heb om trots te zijn. Het was een van mijn voornemens destijds, en dat heb ik ook verteld. En ik kan het nog steeds niet helemaal bevatten hoe goed die gegaan zijn.

Wat ook grappig is, ik lees details terug die ik me niet eens herinner vandaag. Zo las ik dat die dag mijn zusje bij haar vriendin sliep. Ze had een slaapfeestje. En ik las dat ik haar mistte en dat de kamer leeg was. Zijn heel herkenbare gevoelens, want ze zouden er nu ook zijn mocht ze ergens anders slapen. Maar dan nog veel heftiger. Ook had ik geschreven wat er die dag in de sims was gebeurd. Dat zijn niet meteen hoogstaande details, maar wel heel erg grappig om terug te lezen. Ook zal dit na jaren teruglezen ook gewoon heel leuk zijn. Stel je voor dat je al die tijd in je leven een dagboek hebt bijgehouden en het na jaren opendoet. Dan lees je die herinneringen met een lach of misschien wel met pijn terug. Het hoort er allemaal bij. Tot nu toe las ik telkens wat ik vorige maand had uitgestoken op deze dag, en nu kan ik dat doen met een jaar terug. Ik kan niet wachten om de leuke dagen terug te lezen of misschien de dagen waarop ik mezelf zie en lees veranderen. Denk dat die overgangen heel leuk zijn. Ik hou van terugkeren in de tijd door dit soort dingen. Daarom vind ik het een beetje jammer dat in oktober mijn facebook werd gehackt. Want al de dingen en statussen die ik toen online heb gegooid, die zal ik nooit meer terugzien. Dat vind ik het enige nadelige eraan dan. Maar gelukkig hou ik al een jaar een dagboek bij nu, dus niet alle herinneringen zijn verloren. Ook weet ik hoe fantastisch leuk ik dit zal vinden als ik later werk en allang van school af ben. Want de dingen die er het afgelopen jaar in stonden en nu erin komen, gaan voornamelijk over hoe het ging op school en op stage. Dat zal ergens ook wel pijn doen, dat weet ik nu al. Maar ik vind het ten eerste fantastisch dat ik het een jaar volhield. Op naar nog een jaar dagboekplezier!

Heb jij ooit een dagboek bijgehouden of hou je eentje bij?

8 thoughts on “Mijn dagboek is 1 jaar!

 1. Ik hou zelf ook een dagboek bij, ja. Al zolang ik me kan herinneren doe ik dat eigenlijk al. Maar wat jij doet, zo elke dag iets schrijven, dat kan ik niet. Ik gebruik het echt enkel en alleen wanneer ik daar zin in heb. En het is dan inderdaad wel plezant om terug te gaan kijken wat je exact dezelfde dag, een jaar daarvoor hebt gedaan. Ik hou ook zo’n ‘Q&A a day’ boekje bij en daarbij is ook altijd fijn om jaarlijks naar je antwoorden te gaan terugkijken 🙂

  1. Iedereen doet wat hij of zij het fijnste vindt natuurlijk! Zo’n boekje heb ik ook! Maar dat dagelijks invullen mislukt vaak … het is altijd leuk om terug te kijken naar vroeger, zolang het niet piekeren over het verleden wordt dan. Herinneringen ophalen is altijd leuk trouwens!

 2. Knap dat je het een jaar hebt volgehouden!
  Ik houd zelf ook een dagboek bij. Ik schrijf in mijn bullet journal en schrijf dingen op in mijn junk journal.
  Op naar nog meer dagboek-jaren!

  1. Dankjewel! Bullet journal klinkt ook zo leuk en creatief. Dan is een dagboek soms maar saai. Veel plezier met jouw bullet journal en je junk journal. Ik hoop dat het jou nog veel plezier mag brengen! En voor jou, op naar nog meer bullet journal jaren!

 3. Ik heb het vroeger wel gedaan, inclusief zo’n slotje en dat je dan je sleuteltje verstopte. Zou ze eigenlijk nog wel eens terug willen lezen maar volgens mij heb ik ze helaas niet meer.

  1. Haha, herkenbaar! Mijn oude dagboeken liggen ook ergens, maar kwijt zijn ze niet. Wel jammer dat ze al weg zijn, want het teruglezen is inderdaad heel erg leuk! Dat kan ik zeker zeggen!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: