Shuffle-time! ~1~

Hoi allemaal! Ik zie altijd een heel leuk idee op Pinterest en dat wil ik zo graag doen! Maar het kwam er nooit van. Voor de duidelijkheid, dit idee heb ik niet zelf uitgevonden. Maar ik en mijn muziekverslaving kunnen dit idee zeker wel waarderen. Het zit zo, ik heb bijna 700 (!) liedjes op Spotify en daar zitten dus ook gevoelige maar minder gevoeligere nummers tussen. Juist die onverwachtse combinatie kan dit misschien tot een hele leuke blogpost maken. Ik wil namelijk op ‘Shuffle’ klikken (wat betekent dat Spotify willekeurige nummers kiest) en jullie vertellen welke tien nummers Spotify koos. En ik vertel erbij waarom ik dat nummer in mijn favorietenlijst heb staan. Soms kan er een heel verhaal achter zitten. Dus ik ben benieuwd!

  • Best Days of Our Lives – Cathy Heller

Cathy Heller is een artiest die ik ontdekte zo’n twee jaar geleden denk ik. Ze had een keer een nummer in een film gezongen wat ik heel mooi vond. Althans, haar liedje was een van de soundtracks. Laten we het zo zeggen. En dat vond ik heel mooi, en daardoor heb ik haar ontdekt. Dit nummer is niet perse een heel groot favoriet, maar ik hou wel van de melodie en de vrolijkheid. Het is een nummertje dat je wel iets van vrolijkheid geeft, omdat ze juist zingt over de beste dagen van het leven. En ook over iemand die ze liefheeft. En dat zijn nu eenmaal de beste dingen in het leven, niet? Ik zou trouwens met veel liefde een linkje plaatsen, maar dit nummertje is niet te vinden op Youtube helaas. Wel op Spotify!

Deze is heel recent! Ik ontdekte dit nummertje namelijk afgelopen zomer. Heb het trouwens vanmiddag onderweg naar de bushalte nog gehoord toen ik van school kwam. Hope for it vind ik een heel tof nummer, luister ik wel vaak. Het beschrijft mij een beetje. Ondanks alle dingen die ik heb meegemaakt de afgelopen jaren, weet ik dat er nog zoveel meer is dan pijn en angst. Dit liedje versterkt dat gevoel en geeft hoop wanneer dat nodig is. En naar het einde toe zingen ze ook ‘You’re with me in the light, you’re with me in the dark … ‘, waardoor ik weer aan mijn oma en pepe moet denken. Omdat ik weet dat zij altijd dat lichtje zullen vormen en me verder zullen helpen. Dus het liedje heeft een dubbele betekenis. Als ik dat stukje hoor en ik ben buiten of bij een raam waar ik de wolken kan zien, werp ik onbewust altijd een blik op de hemel.

Ik ben niet iemand die heel veel liedjes van Shawn Mendes heeft, maar toch wel een paar. Ik vind de begripvolheid in dit liedje heel erg mooi en ik kan me voorstellen dat als je een rotperiode hebt dit ook wel steunt. Ik vind de stem van Shawn ook wel aangenaam, en dat vind ik altijd belangrijk. Als een zangstem mij irriteert, zal ik het liedje niet vaak luisteren of zelfs na twee zinnen afhaken. Hoe mooi de boodschap ook is. Ik denk zelfs dat ik dit liedje heb ontdekt toen ik een keer in wanhoop was en het mij toen ook heeft geholpen. Maar dat laatste weet ik niet meer zeker

Ik had al een voorgevoel dat Spotify dit lijstje niet zonder Marco Borsato zou laten gaan haha. Er staan meer dan genoeg nummers van hem in mijn lijst dus het kon niet anders. De Wens is een liedje wat ik al jaren ken. Denk zelfs nog toen ik in mijn vorige school zat. De Wens gaat voornamelijk over dat mensen altijd maar meer willen en beter en sneller. Dat er geen tevredenheid meer is. En Marco Borsato vraagt zich af wanneer het genoeg is en waar de grens ligt. En soms vraag ik me dat ook wel af. Ik merk bij mezelf dat ik altijd meer en beter wil, en ik moet mezelf daar soms een beetje in tegenhouden want anders maak ik mezelf gek. Zou een goede inspiratie voor een blogpost zijn trouwens. Ideetjes en trouwens een werkpuntje ook. Het is goed geweest. Dat moet ik leren tegen mezelf zeggen.

Het eerste liedje is ook van Cathy Heller, maar het verschil met de eerste song is dat dit wel een topper is. Het eerste liedje vind ik prima, maar deze is echt een favorietje. Ik zat toen ook in een moeilijke periode en dat liedje was ook een geweldige plaat om toen te horen. Ze motiveert je wel. Vooral in het midden van het liedje zingt ze dat ze het wel zal overleven en dat ze een overlever is. En dat soort zinnetjes doen het altijd goed bij mij. Ook de melodie, de stem en alles vind ik geweldig. Ja, echt een liedje wat mij kan oppeppen ook. Dit is echt mijn favoriete nummer van Cathy Heller. Bij veel artiesten is een favoriet kiezen moeilijk, maar bij Cathy Heller is die keuze snel gemaakt.

Dit liedje is vooral gericht naar mensen die kanker hebben, en dat hoor je ook wel in de tekst. Dit liedje heb ik ontdekt net voor pepe ziek werd. Alleen legde ik de link niet zo snel. Maar nu doet dit liedje me vooral aan hem denken, ondanks hij helaas de strijd verloor. Maar ook ergens geeft dit liedje me kracht. Ik ben zelf niet ongeneeslijk ziek en daar ben ik heel dankbaar voor. Maar het stukje ‘Verlies niet de hoop, nee maak je geen zorgen’, doet wel iets met me. Dus ondanks alles geeft dit mij ook wel een boost. Maar ik kan me voorstellen dat mensen met kanker hier ook heel erg veel steun uithalen. Zou bij mij net hetzelfde zijn, dat weet ik heel zeker.

Heel recent toegevoegd. Staat er nog geen maand in. Maar ik heb deze song ontdekt door een battle in The Voice Kids van een paar jaar geleden. En het stukje dat ik hoorde sprak me aan, en toen ik het hele liedje hoorde, was ik het zeker eens met de tekst. En het is fijn om deze tekst te horen na zolang vechten met jezelf, en dan met vrede te kunnen beseffen dat deze tekst nu klopt met mijn gedachten en zelfbeeld. Dat is het allermooiste in dat hele gevecht geweest. Het kan alleen maar beter gaan!

Kacey Musgraves is een zangeres waar ik inmiddels ook heel wat nummertjes van ken. Hoe ik haar heb ontdekt weet ik niet meer. Ik denk dat ik dat ook aan Spotify te danken heb, en daar ben ik Spotify ook dankbaar voor. Er zit namelijk wel heel veel waarheid in haar muziek. Deze plaat gaat er namelijk over dat als je geluk en blijheid wil hebben, je ook door de moeilijke periodes zal moeten gaan. En dat je ervoor moet werken. Het leven geeft je niet zomaar een mooi leven zonder tegenslagen of werken. En zoals ze zelf zo mooi zegt aan het einde van het liedje, dat je om je dromen te voltooien soms je angsten moet inzien en ze overwinnen. En zo is het leven gewoon.

Ruimtevaarder ontdekte ik met veel dank aan youtube, en daar ben ik youtube nog zeer dankbaar voor. Ik vind het gewoon een prachtige plaat, vanwege de tekst maar ook de melodie raakt mij wel. Ik heb het vaak op nummers met een leuke en vrolijke melodie, maar een ballad kan mij evengoed raken. Dat vind ik gewoon fijn aan muziek. Ruimtevaarder gaat over een kindje dat graag zijn dromen wil volgen en naar de ruimte wil. En liedjes over dromen (en zeker over kinderen) vind ik prachtig. Het leven is er om je dromen te volgen denk ik. Hier luister ik elke keer met veel bewondering naar. Vooral omdat het vanuit de visie van een kind is geschreven en gezongen. En de stemkleur vind ik even rustgevend.

  • One step back – Stan van Samang

Ik heb niet heel veel met de muziek van Stan van Samang. Mijn moeder en tante horen die man zo graag zingen. Ik vind hem niet verkeerd, maar zou zijn muziek niet zo vaak en frequent als Marco Borsato kunnen luisteren. Waarom dat zo is, weet ik eigenlijk niet zo goed. One Step Back doet me denken aan mijn familie. Ik heb dit liedje namelijk ontdekt toen ik hen had verteld over mijn onzekerheid en dat was ook meteen het moment dat ik moest terug leren dat zelfvertrouwen opbouwen. Dat is denk ik de eerste stap erin geweest. En Stan zingt in het refrein dat hij vertrouwen heeft in een persoon, en dan denk ik aan mijn familie. Zij hebben ook vertrouwen in mij dat het ooit wel weer goedkomt. Dat geeft moed. Vooral als het je nog niet lukt om in jezelf te geloven. Nu geloof ik wel in mezelf, en dat is echt krachtig. Ook dit nummer staat alleen op Spotify 😉

Welk nummer lijkt jou het mooiste?

%d bloggers liken dit: