Cadeaus waar je mij NIET blij mee maakt

Hoi allemaal! Hoe dankbaar ik ook ben, er zijn cadeautjes die je mij beter niet geeft. Omdat ik ze gewoon niet ga gebruiken door bepaalde principes of gewoon omdat ik het niet fijn vind. In principe ben ik met heel veel blij. Maar er zijn toch wel een paar dingetjes waar je mij niet zo blij mee maakt. Het is altijd leuk om te fantaseren over je droomcadeautjes, maar ik wilde vandaag de boel eens omdraaien. En als je van plan bent een cadeautje te kopen, gebruik dit lijstje vooral NIET om inspiratie op te doen 😉

annie-spratt-96526-unsplash.jpgPhoto by Annie Spratt on Unsplash
  • E-reader

Nikita, jij leest toch zo graag? Dat hoor ik je denken. Inderdaad, ik ben verslaafd aan lezen. Ik denk dat verslaafd zelfs nog te weinig zegt. Maar er heerst tussen alle boekenwurmen zo’n discussie over team fysieke boeken en team e-reader. Ik hoor heel duidelijk bij team fysieke boeken. Ik vind het lastig om een boek vanaf een scherm te lezen. Zelfs al is het een e-reader scherm en mag de boekensfeer nog zo mooi nagemaakt zijn. Ik ben van mening dat technologie niet alles kan vervangen. En boeken zijn daar eentje van. Er gaat niks boven een boek in je handen hebben, die zalige geur ruiken en vervolgens verdwijnen in die wereld 😉

  • Bontjassen en chique kledij

Over the top is niks voor mij, en dat liet ik al eens blijken begin dit jaar. Voor bontjassen heb ik eigenlijk een heel mooi principe en het klinkt ergens ook wel cliché. Ik ben een dierenvriend en ik vind het gewoon niet fijn te weten dat er dieren gefokt en mishandeld worden omdat er perse mensen bontjassen willen. Ik ben inderdaad geen vegetariër, maar ik heb er gewoon de discipline ook niet voor. Misschien ooit, maar momenteel niet. Wat helemaal oke is. Ook chique kledij van duizenden euro’s is niks voor mij. Ik zou ten eerste al bang zijn om erop te morsen of het kapot te maken -hallo onhandige Nikita-, maar ook zou ik er helemaal niet comfortabel in zijn. Geef mij maar gewoon een t-shirt, jeansbroek en sneakers. Al dat chique gedoe is niks voor mij!

  • Make-up

Mensen geven elkaar zo graag pakketjes met make-up als visie om jezelf eens te verwennen of jezelf eens op te tutten. Ik snap de visie en de bedoeling ook wel. Maar ik heb in al die 20 jaar nog nooit make-up aangehad en dat wil ik ook niet. De reden daarvoor is ook omdat het voor mij niet comfortabel voelt. Ik zie mezelf het allerliefst naturel. Zo kom ik elke dag uit bed en zo zal ik ook altijd zijn. Ieder zijn keuzes toch? En ik ben van mening dat je zoveel meer bent dan die laag make-up op je gezicht. Het draait om zoveel meer dan dat!

  • Vans

Ik hou van sneakers. Ik loop er ‘s winters en ‘s zomers op. Ik voel me er goed in en word altijd blij als ik ze zie aan mijn voetjes. Maar om een of andere reden zou ik een stuk minder blij worden als ik zie dat ik Vans aan mijn voeten heb. En daar heeft de dure prijs niks mee te maken, want anders zou ik Converse ook haten. Daar heb ik een liefde voor. Ik weet het niet, er is iets aan die schoenen die ik niet mooi vind. Geef mij gewoon Converse of in elk geval schoenen in die stijl en ik ben helemaal happy!

  • Spullen met vloekwoorden of grof taalgebruik

Dit is in de mode en dat weet ik. Het hoeft zelfs niet perse grof taalgebruik te zijn. Als ik aan het shoppen ben en ik zie een t-shirt met een superleuk patroon zal het mijn aandacht altijd trekken. Maar als er vloekwoorden opstaan of zelfs gewoon ‘bitch’ dan zal ik het laten hangen. Ben ik dan zo braaf of schools dat ik dat niet draag? Geen idee, het is denk ik gewoon mijn stijl niet. Als ik kleding koop met tekst erop (en niet alleen kleding trouwens) wil ik er vaak graag een inspirerende tekst op of een quote. Ik heb het gewoon niet zo op grof taalgebruik. En als je mijn karakter en kledingstijl ziet, is dat waarschijnlijk ook gewoon voorspelbaar. Liever iets motiverends!

Welk cadeau krijg jij liever niet?

2 thoughts on “Cadeaus waar je mij NIET blij mee maakt

  1. Ik zou echt niet meer zonder mijn e-reader kunnen. Ik heb er bijvoorbeeld alle Harry Potters op staan en nog 400 andere boeken ofzo. Ik steek dat in mijn sjakos en ik kan kan altijd een boek kiezen zonder dat ik een ton aan boeken moet meesleuren. Maaaaar ik ben ook nog altijd grote fan van fysieke boeken 🙂

    1. Zo zie je maar dat iedereens mening weer verschilt, en dat is net het leuke aan dit soort blogposts! Ik vloek ook wel eens als een boek de boel nog zwaarder maakt, maar ik doe dat wel met liefde. Boeken en ik, het is een eindeloos goede combinatie. Gelukkig ben je ook nog wel fan van fysieke boeken 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: