4x waar ik wat minder hard voor mezelf mag zijn!

Hoi allemaal! Het besef hoe hard ik altijd voor mezelf ben, heeft veel losgemaakt bij mij. In mijn gedachten & mind. Het heeft me heel veel aan het denken gezet. Door een gesprek, gek is dat gewoon. Maar de dagen en de weken na dat gesprek besefte ik dat er zoveel gebieden zijn waar ik gerust wat liever voor mezelf mag worden. Ik wil dat heel graag, want ik wil niet weer de Nikita worden die zichzelf niet leuk vindt of hard gezegd zelfs haat. Met een lijstje hoop ik daar ook wat meer overzicht in te krijgen. Want echt, we verdienen het allemaal om onszelf te omarmen als onze eigen beste vriend of vriendin. Ook ik.

11058185_10153412575619250_4933351197035708233_n.jpg

 • Op bloggebied

Ik ben gelukkig met mijn blog zoals die nu is. Vroeger was ik boekenblogger. Schrijven over iets wat ik dagelijks doe en waar ik zoveel liefde en voldoening uithaal is fantastisch. Maar niet als het ineens ervoor zorgt dat ik dat niet meer wil. Of ik niet meer durf te lezen omdat ik weet dat ik dan weer een recensie moet schrijven. Dan zit het fout. Sinds augustus 2017 (wat bijna een half jaar geleden is!!) heb ik dan ook deze blog. En daar haal ik nog zoveel meer voldoening uit, ik hou van deze blog. Echt waar. Als ik aan het schrijven ben en ik zit in mijn flow, dan voel ik me echt goed. Alleen heb ik van de week op de rem van perfectie gestampt, want het zou mijn blogplezier ook gaan verspesten en dat wil ik niet. Ik had namelijk een inspiratiedip. Wat ik ook schreef, het lukt niet. Soms moet je dan de boel laten rusten en komt het vanzelf wel. Maar ik piekerde mezelf vast. Omdat ik iedere week 3 artikelen wilde hebben vol levensvisies, pyschologie en een belangrijke levensles. Alleen, dat is niet mogelijk. Soms moet de boog wat minder gespannen staan en moet een artikel over de slappe lach hebben of een lijstje met wat mij gelukkig maakt ook kunnen. Een keer een beetje minder zware content is ook prima 😉

 • Het zelf willen doen

Dit merk ik echt bij heel veel dingen. Ik zou het liefst de wereld alleen aanpakken en de ster van de dag zijn omdat ik het allemaal alleen heb gedaan en opgelost. Maar soms heb je nu eenmaal hulp van je omgeving nodig om er uit te raken of om je in de juiste richting te duwen. Op zich is dingen zelf willen doen wel een goede visie, maar niet als hij je goede visie op hulp vragen helemaal verpest. Ik moet gewoon leren dat het prima is om hulp te vragen. Dat ik dan ook niet irritant, raar of opdringerig ben. Nee, het is prima om te zeggen dat je ergens hulp nodig hebt en die dan te krijgen. Want je bespaart jezelf een hoop problemen soms, maar ook kan het je in mindere tijden juist een boost geven.

 • Ben ik wel … genoeg?

Dit heb ik enorm vaak als ik in contact ben met andere mensen. Als ik aan het kletsen ben, aan het chatten, aan het helpen. Het maakt niet uit. Ik zal mezelf altijd afvragen of ik wel goed genoeg ben voor een ander. Terwijl ik bij heel veel mensen een supergoede indruk maak en mensen mij echt leuk vinden als persoon. Maar o wee als ik een keer iets verkeerds heb gezegd. Dan kan ik mezelf echt voor kop slaan en dan blijft dat doormalen. Ook dat is nergens voor nodig. We zeggen allemaal wel eens iets verkeerd of maken allemaal wel eens een foutje. Ik hou altijd rekening met de ander, maar met mezelf? Dat is een heel ander verhaal …

 • Selfies

Ik geef toe, ik ben altijd blij als ik mijn uiterlijk zie. Ik ben enorm blij met hoe ik eruitzie. Alleen is selfies maken vaak een ramp of zelfs een foto van mezelf zien. Ik heb dan geen probleem met hoe mijn uiterlijk is, maar eerder met de manier waarop ik in de lens kijk. De manier waarop mijn ogen staan of ik glimlach niet genoeg. Er is altijd wel iets. Terwijl een normaal mens daar op facebook niet eens op zal letten. Zo ondermijn ik niet perse mijn zelfvertrouwen, maar ik vind het gewoon jammer. Want ook ik mag er zijn en ook ik heb mooie selfies. Dus daar wil ik ook aan gaan werken.

Op welk gebied ben jij hard voor jezelf?

6 thoughts on “4x waar ik wat minder hard voor mezelf mag zijn!

 1. Je ziet er héél leuk uit dus over je selfies moet je je geen zorgen maken. Een manier om er mee om te gaan is om gewoon je selfies te posten, ook al ben je niet 100% tevreden 😉 zoals je zelf zegt zien mensen niet waarom jij er niet blij mee bent en doordat je ze gewoon post, wordt het altijd makkelijker 🙂
  Ik vraag mij soms ook wel af of ik wel goed genoeg ben maar ik moet daar niet te hard over nadenken want dan ga ik twijfelen enzo.

  1. Awh, dankjewel! Ik las je reactie vanmorgen in de pauze van 10u en ik moest op slag glimlachen toen ik hem zag. Ik probeer ook steeds minder kritisch naar mezelf te kijken, en deze week hadden we photoshoot in de klas voor een evenement en ik was echt blij met de foto’s! Dus het gaat de goede kant uit! Dat twijfelen en nadenken over mezelf, daar is nog heel veel werk aan. Maar stapje voor stapje. Goed dat jij dat wel kan relativeren, vind ik echt knap! 🙂

 2. Net gestart met je blog te lezen en ik zal hem verder lezen 🙂
  Veel succes met het minder hard zijn voor jezelf. Ik was vroeger hard voor mezelf op vlak van school: ik wou absoluut goede punten behalen (herexamens waren geen optie), kon ook moeilijk omgaan met kritiek op stage omdat dit confronterend was met mijn perfectionisme. Gelukkig gaat het beter sinds ik vast werk heb.

  1. Welkom op mijn blog en dankjewel! Door reacties als de jouwe krijg ik hoop dat het mij ook ooit zal lukken. Dankjewel voor je reactie!

 3. Wat staat er ten eerste een onwijs leuke foto boven dit artikel! Je staat hartstikke leuk op deze selfie, hoor 🙂 En mooi om te lezen dat je eraan wilt werken om op deze 4 punten minder hard voor jezelf te zijn. Zeker met iets leuks als een blog is het nergens voor nodig om zo streng voor jezelf te zijn. De gedachte of je wel genoeg bent, heb ik ook weleens, zeker in gesprekken met vreemden. Maar eigenlijk is ook dat zo nergens voor nodig. Je bent net zo goed een leuk en mooi persoon als ieder ander.

  1. Dankjewel, dat vind ik echt heel lief! Ik heb die gedachte ook wel eens, maar ik ga er iets aan doen! Bedankt voor je lieve reactie 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: