Ontspanningsapp: Sandbox

Hoi allemaal! Hoewel ik vaak zeg dat ontspanning prima kan zonder technologie (ik bedoel, wat dacht je van dat ding met blaadjes erin en een verhaal?). Maar er zijn sommige dingen waar ik nu eenmaal een uitzondering voor maak. Ik ben een hele tijd geleden, denk rond oktober gezwicht voor een spelletje. Mijn zusje en tante speelden het al constant en ik had eerst gezegd dat ik het waarschijnlijk niet zou spelen. Maar ik ben toch voor het spelletje gevallen. Ik speel het niet meer dagelijks, maar af en toe vind ik het wel heel ontspannend. Ik stel je voor aan de app; Sandbox! Voor ik begin, deze blogpost is niet gesponserd door hen of iets in die zin. Ik wilde de app promoten uit eigen initiatief omdat ik dit gewoon een heel leuk spel vind!

Het zou ook goed kunnen dat je al bekend bent met de app. Want toen ik heb begon te spelen was hij onder de klasgenoten van mijn zusje al vrij bekend. En er werden ook heel veel variaties op gemaakt, tot in 3D-versies. Mijn tante en mama hebben andere versies ook, maar ik hou het bij de originele game. Ik vind die het leukste. Mama en tante houden ervan om te wisselen tussen verschillende spelletjes, ik niet. Ik heb al werk genoeg aan een spelletje haha. Alhoewel werk ook niet het juiste woord is, want het is pure ontspanning.

Wat is de bedoeling van Sandbox? Ik denk dat je allemaal het principe Pixelart kent, het is hier heel erg op gebaseerd. Je krijgt een tekening, alleen niet ingekleurd en met cijfertjes. Onderaan je scherm zie je de kleuren die je nodig hebt met daarin een cijfer. Je raadt het al, het is de bedoeling dat je de prent inkleurt volgens de cijfers. Zo bekom je uiteindelijk je ingekleurde tekening. Het is niet perse een heel nuttig spelletje, maar daarom is het ook ontspanning. Sandbox zal mij binnenkort een uitdaging geven om wat meer te ontspannen. Want ik ben nog steeds dat meisje dat van hot naar her loopt, zolang het maar nuttig is. Terwijl Sandbox perfect is om te ontspannen. Sandbox is beschikbaar voor iOs & Android, zowel voor mobieltjes als tablets. Dus ik denk dat iedereen wel een toestel heeft waarop je het kan spelen. Zelf speel ik het spel het liefst met een stylus, maar er zijn mensen die het liever zonder doen. Het is een kwestie van wat jij het handigst vindt natuurlijk. En nee, je hebt er niet perse een stylus voor nodig. Met je vingers lukt het evengoed.

Het spel is alleen niet volledig gratis. Helaas. Maar je kan met de gratis versie heel wat. Elke dag worden er 6 nieuwe geupload waarvan er drie gratis zijn en de andere drie kan je pas maken als je een abonnement hebt. De mooiste zijn vaak ook betalend, maar er zijn heel wat mooie die je gratis kan maken ook. Het is natuurlijk jouw keuze of je al dan niet betaalt. Ik heb de gratis versie en dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven. Ik vind het niet perse duur, maar wel voor de weinige keren dat ik er gebruik van maak. Daarom kies ik om de gratis versie te gebruiken. Ik vind dat je genoeg mogelijkheden hebt met de gratis versie, dus eigenlijk hoor je me eigenlijk ook niet klagen.

  • Nog enkele tips/weetjes

  • Als je van een bepaald kleur alles hebt ingekleurd, zal het kleurtje doorstreept worden in je paneeltje onderaan. Op de foto zie je wat ik bedoel

  • Sandbox vraagt geen internet, enkel om de nieuwe tekeningen te laden. Verder kan je alle geladen tekeningen maken waar je maar wilt!

  • Sinds een tijdje zijn er ook geanimeerde tekeningen. Je kleurt ze in en als je op het vinkje in de hoek tikt, kan je zien hoe je de tekening hebt ingekleurd. Bij geanimeerde tekeningen begint de animatie als je tekening volledig is ingekleurd dan. Vind ik wel een leuke toevoeging

  • Sandbox heeft een zoekfunctie sinds kort, wat heel welkom is!

  • Er is voor ieder wel wat wils, en ook voor korte en lange sessies heb je wel een tekening. Zo zijn er tekeningen die heel veel details bevatten, maar ook tekeningen waar je in 5 minuten mee klaar bent!

  • Als je echt de creatieve geest van jezelf wil loslaten kan je ook je eigen pixelart maken door naar links te swipen als je op het beeld met alle tekeningen staat

Speel jij graag spelletjes op je tablet/mobieltje?

3 thoughts on “Ontspanningsapp: Sandbox

  1. Ik heb deze app al een tijdje en ben er echt gek op. Ideaal om te ontspannen zoals je zegt, doe het regelmatig voor ik ga slapen of om de tijd te doden als ik ergens op wacht

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: