Ik had geen inspiratie, en dat is OKE!

Hoi allemaal! Een paar weken terug plande ik mijn blogposts in, en zag ik het lijstje met blogposts die klaar waren om te publiceren steeds maar slinken. Iedere week gingen er drie weg, tot ik uiteindelijk maar voor een week content had. En ik verzeker je, als controlefreak en perfectionist is dat een ramp. Hetgene wat ik dan doen is wanhopig Pinterest afzoeken, blogs afzoeken in de hoop een duwtje in de juiste richting te krijgen en zo een paar artikels uit mijn vingers te toveren. Ik besefte dat die manier van denken niet gaat werken. En dat het best oke is als je geen inspiratie hebt. Inspiratie is nu eenmaal iets wat je niet kan pushentim-arterbury-126157-unsplash.jpg

En toch heb ik echt wel veel gedaan om terug inspiratie te krijgen. De gedachte dat ik straks geen content meer zou hebben en ik niks zou in kunnen plannen was eigenlijk een beetje angstaanjagend. Straks zou mijn blog niet meer perfect wekelijks gevuld zijn. Perfectionistisch he. Soms is het echt hatelijk. Maar he, geen enkele blogger heeft elke dag kilo’s inspiratie. Geen enkele blogger zegt elke ochtend dat hij of zij vandaag eens lekker veel gaat schrijven omdat de inspiratie niet stopt met komen. En als je zo’n dag hebt is dat natuurlijk fantastisch. Dan moet je daar vooral gebruik van maken en ervan genieten.

Maar zou het zo’n ramp zijn als ik een week geen content had? Nee, ik gaf het gewoon toe dat ik geen inspiratie had en echt niet wist wat ik op dat witte blad in Word of WordPress moest zetten. Toegeven dat het niet lukt of niet gaat is misschien nog wel sterker dan zomaar iets klakkeloos typen om toch maar de week te vullen. En weet je, naar die witte knipperende cursor op een schrijfprogramma werkt niet motiverend. Ik zal door de tijd heen ook wel mijn eigen steuntjes bij inspiratietekort leren kennen en daar wil ik zeker een post aan wijden. Dat komt nog wel.

Maar wat minstens even sterk was in deze situatie is dat ik er hulp bijgehaald heb! Na duizend keer Pinterest bezoeken en het internet afstruinen was ik mijn blogplezier een beetje aan het verliezen. En dat komt niet door die inspiratieloosheid. Zeker niet, het is mijn angst die dan weer opflakkert. Hij zit dieper gedrongen dan verwacht. Ook op dit gebied zal ik er moeten mee leren omgaan of hem overwinnen. Inmiddels is de inspiratie al wel een beetje teruggekeerd, net een kleine flakkering. Maar die kleine flakkering kan zoveel opleveren want ik haal er alles uit wat ik kan. En meer dan dat kan ik niet doen denk ik.

Had jij al eens inspiratietekort?

5 thoughts on “Ik had geen inspiratie, en dat is OKE!

  1. Ik heb geen blog en kan dus geen last hebben van inspiratietekort. Ik denk dat je het soms zeker ook te ver niet moet zoeken. Je kan inspiratie uit de kleinste zaken halen.
    Wel hatelijk dat perfectionisme zo samen hangt met faalangst hé. Laat je er niet door ontmoedigen. Het is jouw blog en jouw stukje internet dus falen kan je sowieso niet.

    1. Haha, op dat gebied is het wel handig ja! Ik denk dat ook wel eigenlijk. Ik vind dat ook hatelijk, maar ontmoedigen doe ik niet! Mijn blog maakt mij gelukkig, en die laat ik niet zomaar afpakken! Dankjewel voor je reactie ☺

  2. Soms vraag ik me weleens af waarover ik ga schrijven, maar ik heb nog nooit écht zonder inspiratie gezeten. Overdag schieten me soms ook ineens dingen te binnen waarvan ik denk dat ik er wel eens iets over kan schrijven en dat zet ik dan in een lijstje met mogelijke onderwerpen.

    1. Ik heb nog nooit zonder content gezeten, maar het scheelde niet veel. Ik ben ook gewoon kritisch op goede ideeën en dat helpt niet mee natuurlijk. Maar ik ben wel heel blij dat jij altijd inspiratie hebt ☺

  3. Ik vind het mooi dat je het inspiratiegebrek er gewoon even hebt laten zijn. Het heeft geen zin om het op zo’n moment te forceren of jezelf te dwingen om maar een geweldig onderwerp te bedenken. Just let it be en dan komt de inspiratie inderdaad vanzelf wel weer een beetje terug 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: