Give myself some love! ~3~

Hoi allemaal! Het is altijd fijn om jezelf eventjes in de bloemetjes te zetten. Bovendien is dat ook belangrijk. We verdienen allemaal ons momentje van stralen. Net zoals de sterren. Ik verzamel de hele week complimenten die ik kreeg, maar ook de dingen die ik vond die goed gingen of die ik goed heb gedaan. Want het is belangrijk om je zelfvertrouwen op te bouwen of te verbeteren. Vandaar. En zoals ik al zei, we verdienen het allemaal om een keer in de zoveel tijd te stralen

Givemyselfsomelove

COMPLIMENTEN

 • Bedankt voor je prachtige kaartje! ~ N.

Mijn zusje werd afgelopen maandag 14. Wat ik nog altijd ongelooflijk vind. Ik weet de dag nog dat ze geboren werd. Maar ik ben iemand die verjaardagskaartjes graag zelf tekent. Ik heb er het talent voor en ik doe het zo graag. Dus waarom zou ik dat niet combineren. Tegen een zelfgemaakte kaart kan trouwens geen enkele kaart uit de winkel op. Mijn zusje was in de wolken met de unicorn op haar kaartje. Maakt mij natuurlijk heel blij!

 • Ik heb respect voor hoe hard je vecht, hoe moeilijk het elke dag ook is! ~ Romy

Regelmatig vertel ik in de reacties van Romy haar blog wel eens als het lastig gaat. Ook schrijft zij ook wel eens artikelen over lastige periodes of over perfectionisme. Die zijn momenteel gewoon heel herkenbaar voor mij. Het voelt ook gewoon fijn om mijn hart te luchten bij haar dan. Ik ben een vechter en ik zal niet stoppen om mijn perfectionisme of mijn eigen gedachten. Ik wil mijn dromen niet opgeven. Dus dan vecht ik. En dat is soms moeilijk. Te horen krijgen dat iemand respect voor je heeft om de strijd die je voert, is iets wat heel fijn is om te horen als je het eventjes moeilijk hebt. Het voelt ook gewoon heel begripvol

 • Yes, je kunt het! ~ J.

Vrijdagochtend stuurde ik een whatsappje naar mijn vriendin dat het mijn laatste stagedag was. Ik had haar door stage heen vaker geappt en ze wist hoe slecht ik in mijn vel zat tijdens stage. Door mijn eigen perfectionisme. En haar complimentje en motivatie bezorgde me de moed die ik nodig had om de laatste dag te doorstaan. Dankjewel!

 • Dat jij iemand bent die denkt aan het belang van complimentjes! ~ B.

Op een site met forum waar ik al bijna 10 jaar actief ben opende ik een topic met een complimentenspel. Het was de bedoeling dat je degene die het laatst had gereageerd een complimentje gaf. Omdat het nu eenmaal heel leuk is om complimenten te krijgen en daar worden we allemaal blijer van. Vervolgens kreeg ik het complimentje dat ik het belang van complimenten goed inzie! Ze zijn ook gewoon belangrijk!

 • Je hebt geen illustrator nodig voor je boeken, dat kan je gewoon zelf! ~ F.

In mijn eerste vakantieweek werkte ik eindelijk mijn pauw af! En ik heb hem op veel sociale media gezet omdat ik er gewoon zo blij mee was! Bij Instagram Stories kreeg ik van verschillende mensen een berichtje dat ze hem echt mooi vonden! Een vriendin zei zelfs dat ik later geen illustrator nodig heb, maar gewoon mijn eigen boeken kan voorzien van tekeningen. Een mooier compliment kan ik bijna niet krijgen!

 • Goed gedaan! ~ Vertrouwenspersoon

Een hele tijd terug had ik een probleem, ik was in paniek door twee black-outs. Ik had er namelijk twee dagen na elkaar een gehad. Gelukkig kon ik de tweede dag mijn vertrouwenspersoon aanspreken en kalmeerde ik daarna. Ik had verteld over die toetsen en hij had gevraagd om nog iets te laten weten als ik werkelijk mijn resultaten had. Het is gelukkig nog vrij goed afgelopen, van de week heb ik hem laten weten hoe het ging met die resultaten en terwijl liet ik even weten dat ik geslaagd was voor stage. Ik kreeg dan ook de complimenten dat ik het goed had gedaan. En dat vinden we gewoon allemaal wel eens leuk. Gewoon horen dat je het goed hebt gedaan.

DIT DEED IK GOED

 • Geslaagd voor stage!

Na drie weken stage kwam het einde in zicht. Ik heb het lastig gehad met mezelf, met mijn perfectionisme. Met veel waardoor het gewoon een lastige periode was. Niet enkel op stage, ook erbuiten gewoon. Ik zat slecht in mijn vel. Daardoor ben ik ook dichtgeklapt. Maar ik heb het doorstaan en ik ben geslaagd. Misschien niet mijn beste stage ooit, maar ik ben wel geslaagd. En daar ben ik blij mee.

 • Mijn social media gebruik in het oog gehouden

Vaker vertelde ik al dat er periodes zijn waar ik teveel naar mijn zin op social media zit. Het is niet dat ik dan bang ben voor commentaar dat ik verslaafd ben. Maar ik word er ongelukkig van omdat ik alle leuke dingen zie voorbijkomen terwijl ik lig te scrollen. En dat is niet bepaald motiverend. Ik voelde dat weer aanbreken, dus ik heb er eventjes de rem opgezet. Vanaf nu alleen om 17u op social media! Toch op facebook, daar ben ik het strengst op. Instagram valt nog wel mee. Instagram zit ik ook vaker op, maar het voelt anders. Ik heb het gevoel dat de detox daar niet zo hard nodig is.

 • Mijn blogpost vorige week gelaten omdat ik moe was

Vorige week zondag was het stil op mijn blog, terwijl deze post eigenlijk online zou moeten staan. Maar ik was moe en ik had er eerlijk gezegd gewoon geen zin in. Dus ik dacht in plaats van mezelf te verplichten om gewoon te gaan slapen. Die blogpost kwam nog wel. Mijn slaap en welzijn is belangrijker dan dat.

 • Zelf naar de Game Mania gebeld

Van de week mocht ik van mijn ouders om The Sims 4 Pets gaan. Alleen wilde ik zeker zijn dat ze hem nog hadden in de gamewinkel die hier vijf minuutjes van huis ligt. Daarom ging ik bellen en terwijl vragen of ze hem aan de kant wilden leggen. Ik zou er die dag zelf nog omkomen. Ik vind bellen met een onbekende altijd een beetje eng omdat ik altijd bang ben de verkeerde dingen te zeggen. Gelukkig ging het goed en achteraf was ik blij dat ik het zelf heb gedaan. De medewerkers van de Game Mania zijn ook gewoon vriendelijk!

2 thoughts on “Give myself some love! ~3~

 1. Wat onwijs mooi dat je deze puntjes voor jezelf op een rij zet voor een beetje meer zelfliefde. En wat word ik er blij van om te lezen dat je iets aan mijn woorden hebt gehad! Je mag hartstikke trots zijn op jezelf, alleen al om het feit dat je jezelf bijvoorbeeld met die blogpost de nodige rust hebt gegund door voor jezelf te zorgen in plaats van aan een blogartikel te werken. En wat knap ook van het telefoongesprek! Ik heb ook wel last van belangst (alhoewel het de laatste tijd een stuk beter gaat) en ik weet hoe moeilijk het soms is om naar een bedrijf te bellen. Superknap dat je het toch hebt gedaan!
  Stuk voor stuk complimentjes die je meer dan verdiend hebt, zo te horen 🙂

  1. Dankjewel! Ik wil er iets aan doen en dit is iets wat wel werkt. Misschien nog niet direct, maar ik ben er echt van overtuigd dat dit op den duur net hetzelfde effect zal hebben als de kleine dingen in het leven leren omarmen. Ik heb ze ook altijd opgelijst toen. Ik ben ergens ook wel trots hoor. Op de dingen die ik klaarspeel. Dankjewel.

   En Romy, ik heb al heel vaak iets aan jouw woorden gehad. Vaak bekijk ik mijn mails om jou reactie op mijn reactie en komt er een smile op mijn gezicht omdat ik het zo lief vind! Maar ook gewoon omdat ik heel veel aan je heb. Je blog lezen en volgen heeft echt al veel goeds met me gedaan, net als jouw reacties telkens weer waar dan ook! Dus eigenlijk moet ik jou bedanken!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: