Give myself some love! ~4~

Hoi allemaal! Het is altijd fijn om jezelf eventjes in de bloemetjes te zetten. Bovendien is dat ook belangrijk. We verdienen allemaal ons momentje van stralen. Net zoals de sterren. Ik verzamel de hele week complimenten die ik kreeg, maar ook de dingen die ik vond die goed gingen of die ik goed heb gedaan. Want het is belangrijk om je zelfvertrouwen op te bouwen of te verbeteren. Vandaar. En zoals ik al zei, we verdienen het allemaal om een keer in de zoveel tijd te stralen!

Givemyselfsomelove

COMPLIMENTEN

 • Schattige tekening! ~ N.

Afgelopen vrijdag was ik bij mijn nichtje, en na thuiskomst was ik een beetje down omdat het voorbij was en het gewoon fantastisch leuk was. En ik wilde me beter voelen, dus ik ging schetsen. Uiteindelijk stond er ineens een schattige draak op mijn blad op een stapel boeken en een stoel. Ik was heel blij en het schattigheidsgehalte was hoog in mijn ogen. Even later, na het inschilderen en afwerken kon mijn zusje dat alleen maar bevestigen!

 • Het was gezellig met jou! ~V.

Zaterdagavond denk ik was ik op het forum waar ik al jaren zit. En er is een vrouw waar ik geregeld wel mee babbel daar, en het was al een tijdje geleden dat we elkaar echt goed hadden gesproken. Tot afgelopen week dan. Ik wilde eigenlijk gaan slapen, maar ik heb het eventjes gelaten omdat het zo fijn was om nog eens uitgebreid te kletsen. Achteraf las ik dat zij het net zo gezellig vond als ik!

 • Mooi! Ik hoop dat hoe vaak je het leest, hoe meer je gaat geloven dat het waar is! ~K.

Van de week besloot ik een van mijn complimenten te handletteren. Omdat ik er dan bewust mee bezig ben, maar ook omdat het een leuke afwisseling is in mijn schriftje. Ik hou namelijk al een maand een schriftje bij waarin ik elke dag de complimenten opschrijf en de dingen die ik zelf goed vond gaan. En een van de complimenten kwam van mijn vertrouwenspersoon, dat hij zeker weet dat het goed komt met mij. Ik denk daar heel vaak aan terug omdat het mij zelfvertrouwen bezorgt. Daarom wou ik dit compliment ook het allerliefst handletteren! Ik zit ook in een groep op facebook waar handletteren zo goed als het hoofdonderwerp is. En ik toonde mijn werk uiteindelijk en ik kreeg dit complimentje van een medehandletterster!

 • Je hebt echt een hele sterke wil om dingen te breieken! ~B.

Diezelfde persoon als vorige week vertelde me deze week dat hij bewondering had voor de manier waarop ik altijd ga voor mijn dromen en doelen. Ik vind van mezelf ook wel dat ik een doorzetter ben, anders had ik destijds nooit dat vijfde jaar gehaald in mijn nieuwe opleiding. Maar het is fijn om dat te horen van iemand anders. En vooral op een moment dat je het totaal niet verwacht. Die glimlach kreeg je er dus niet meer af

 • Prachtige dromenvangers! ~A.

Ik showde al vol geluk en blijdschap mijn dromenvangers op social media. Ik heb een liefde ervoor, en ik weet niet waar die vandaan komt. Ik vind ze gewoon heel mooi. Mijn geluk kon dan ook niet op toen ik in de Wibra en vrij grote zag voor minder dan 5,00 euro. Ik heb ze toen tegen de muur getimmerd en in mijn volle enthousiasme op facebook gezet omdat ik zo blij was! Mijn vriendin die ik heb leren kennen door HSP, reageerde daarop hoe mooi ze ze vond! Ik ben het helemaal met haar eens.

 • Na alles wat jij hebt meegemaakt verdien jij zeker een dikke medaille! ~S.

Dat Facebook mensen met elkaar in contact brengt ben ik het zeker mee eens. Er is een meisje waar ik mee in het lager in de klas heb gezeten en daarna zijn we elk onze eigen weg gegaan. Alleen toen ik drie jaar geleden me inschreef in mijn nieuwe school wist ik niet dat dat meisje ook in die school zat. Wat ik heel leuk vond natuurlijk! En van de week kreeg ik een berichtje via Messenger en ze vroeg hoe het ging en dat ze me al lang niet meer had gezien op school (wat wel kan, stage…) en ik antwoordde vol enthousiasme dat het goed ging en dat ik het heel lief vond dat ze dat vroeg en aan me dacht! Na een paar keer heen en weer sturen kreeg ik dit compliment. Ik verzeker je, die glimlach die toen kwam, kwam uit het diepste van mijn hart en de vreugde ook!

DIT DEED IK GOED!

 • Een zorgeloze namiddag gehad bij mijn nichtje

Vrijdag was ik bij mijn nichtje zoals ik al vertelde. En we hebben als vanouds gelachen om de meest domme dingen, veel plezier gehad en gewoon een hele leuke middag gehad samen met mijn zusje. Normaal is er op dat soort momenten altijd een stemmetje dat knaagt aan alle zorgen die ik heb of de dingen die niet goed lopen in mijn leven. Daar had ik die middag geen last van. Ik was mijn zorgeloze zelf. En eerlijk, dat voelde fantastisch.

 • Blij geweest met het resultaat van mijn handlettering!

Naast illustreren en tekenen merk ik dat ik nog iets heel leuk vind! Handlettering. Omdat jullie waarschijnlijk wel weten dat ik een obsessie heb met quotes. Op die manier kan ik ze creatief verwerken en dat vind ik heel erg leuk! Ook songteksten. Maar ik besloot deze keer iets anders te handletteren. Ik wil namelijk ook mijn creativiteit uiten in mijn complimentenschriftje, en zoals ik al zei handletterde ik het compliment van mijn vertrouwenspersoon. Zonder hoge eisen. En hoewel hij niet perfect is, ben ik er heel blij mee!

 • Veel boeken gelezen!

Als ik deze week bekijk dan valt het me op hoe vaak ik heb opgeschreven dat ik weer een boek heb uitgelezen of een uur heb zitten lezen. Het gaat mij niet om het aantal, maar wel om het feit dat ik tijd vrijmaak voor iets wat mij gelukkig maakt en rustig. Ik zou niet weten wat te doen zonder mijn lieftallige boeken. Daarom ben ik ook zo blij dat ik er zoveel tijd voor heb gemaakt. En telkens ik weer eventjes in een boek zat, voelde ik me blij. De wereld is zo leuk en mooi en er is zoveel te beleven. Maar verdwalen in een boek voelt altijd een beetje als thuiskomen. En het belangrijkste: ik word er beter en blijer van!

 • Dromenvanger gekocht en aan de muur gehangen

Woensdag was ik met mijn zusje in de stad, mijn geluk kon niet op toen ik met een hele mooie dromenvanger naar de kassa liep om te betalen. Eigenlijk hing er al eentje aan de muur en ik had nog een die nog moest opgehangen worden. Deze week kreeg ik van mijn zusje ook een touw waaraan er een blokje met een dromenvanger op aanhangt. En daaronder een knijpertje waar ik bijvoorbeeld een handletterkaartje kan aan knijpen. Een stukje muur naast mijn bed was nogal leeg en ik besloot daar verandering in te brengen. Ik heb papa’s hamer en nagels uit de werkbak gepakt en heb ze zelfstandig in de muur geslagen. En vervolgens mijn dromenvangers opgehangen. Ik was zo trots dat het gelukt is, maar ook ben ik heel blij als ik op mijn bed zit en ze zie hangen. Ook gewoon blij dat ik mezelf het heb gegund dat ik hem hem gekocht. Want normaal wik en weeg ik alles dertig keer omdat het toch wel een keer komt. Maar ik vond dat ik hem wel verdiend had na een hele lastige tijd met mezelf en mijn perfectionisme. En daarbij, om jezelf blij te maken heb je toch helemaal geen reden nodig?

 • Bewust de bus genomen voor de extra me-time

Donderdag ging ik naar de bibliotheek in Brugge. Bij ons om de hoek zit ook een, maar ik ben lid van twee bibliotheken. Gewoon omdat ik niet de optie heb om alle leuke boeken te kopen. Bibliotheken zijn voor mij geen straf, dus maak je geen zorgen haha! Maar onze bib bestelt niet alle nieuwe boeken en van sommige schrijvers een paar boeken en dan een paar niet. Ook met series is dat zo. Dat is jammer, want zo hebben zij een van mijn favoriete series niet. Maar ik heb daar een oplossing voor. De bib van Brugge heeft die boeken dan wel, en boeken die zij niet hebben heeft onze bib dan. Zo kan ik alle boeken die ik wil lezen echt lezen en dat maakt me blij. Je hebt twee keuzes om in Brugge te raken en de snelle weg is met de trein. Ik nam echter de bus heen en terug omdat ik dan anderhalfuur alleen ben. En daar geniet ik van en dan heb ik ook meer me-time. Dus het was goed van mij om mezelf dat te gunnen. Met een goed boek natuurlijk!

 • Voor het eerst trots op al die mooie complimenten die ik kreeg!

En dat ik deze blogpost met deze ‘goed-gedaan’ mag afsluiten maakt me mogelijk nog blijer. Ik las mijn schriftje namelijk door en las al die mooie dingen en gewoon ook wat ik zelf schreef. En ineens besefte ik dat mensen het niet zouden zeggen als het geen waar was. Ik was voor het eerst trots op die complimenten. Ook is deze blogpost heel lang, vergeleken met de eerste drie edities. Het werkt dus echt en ik ben zo top bezig! En ik blijf erbij dat het geweldig is dat ik deze blogpost zo kan afsluiten!

2 thoughts on “Give myself some love! ~4~

 1. Zo’n fijne post! Het is inderdaad belangrijk om jezelf genoeg liefde te geven! En hoe leuk dat je het in een rijtje hebt opgeschreven!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: