Hoe gaat het met mijn doelen van 2018?

Hoi allemaal! Begin dit jaar gaf ik net als veel mensen mijn goede voornemens of doelen voor dit jaar bloot. Iedereen doet het, maar ik ga er meestal wel serieus mee aan de slag. Het jaar is nu 4 maanden bezig -en laten we maar niet beginnen over hoe gestoord dat is- en ik wil graag vertellen hoe het gaat ermee! Ik ben namelijk onderweg naar een beter levensstijl voor mezelf, en dan vooral voor mijn welzijn. Want het wordt echt tijd dat ik gewoon mezelf ga behandelen als een goed persoon en niet als iemand die constant moet gekweld en gepest moet worden. Tijd om vrienden te worden met mezelf! Vandaag dus een overzichtje hoe het gaat!

DSC_6124.JPG

  • Beter voor mezelf zorgen

In januari vertelde ik al hoe ik mezelf af en toe echt slecht behandel. Nikita werkt graag door tot ze knock-out is en het te laat is. En dit is iets waar ik ergens moeite mee heb want het schuldgevoel blijft niet altijd weg als ik voor mezelf kies of het gevoel dat er nog huiswerk is als ik mezelf laat ontspannen. Toch komt dat stapje voor stapje wel! Als ik merk dat ik een lange dag heb gehad en moe ben, kruip ik er vroeger in. Als ik merk dat ik echt geen zin heb om een blogpost af te werken, dan laat ik hem gewoon voor wat die is. Ik merk wel dat ik kan ontdekken wat ik nodig heb en het me vervolgens kan gunnen. Dus het komt wel goed met dit doel! Alleen dat schuldgevoel als ik voor mezelf kies, dat mag ook wegblijven. Maar ik ben al op de goede weg!

  • Zonder negatieve gevoelens hulp leren vragen

Met trots kan ik je vertellen dat ook dit de juiste richting uitgaat! Ik ben iemand die mezelf het liefst op mijn eentje redt en alle problemen zelf oplost. Maar zoals ik al vaker heb gezegd, je kan het niet alleen. Ik kan uiteindelijk wel hulp vragen, maar dat gaat nooit zonder gevoel van dat ik zeur of irritant ben. Bij sommige mensen kan ik die negatieve gedachtes uit mijn hoofd zetten. Dat merk ik ook wel. Vlak voor stage sprak ik mijn vertrouwenspersoon meerdere keren aan en ik voelde me niet irritant of opdringerig. Het voelde fijn dat ik met mijn problemen terecht kon. Dat ik uiteindelijk kon kalmeren. En het ligt nooit aan de persoon waar ik mijn hart bij lucht. Het ligt echt aan mijn willetje om het zelf te willen doen. Of aan de gedachtes dat hulp vragen zwak is. Maar als dit begin er is, dan komt de rest ook nog wel. Reken maar!

  • Youtube en Bloglovin’

In het kader van mezelf meer gunnen en vooral ontspanning gunnen, riep ik dit doel erbij. Dit is ook niet echt iets wat ik wil bereiken, maar iets wat ik meer wil doen. Ik hou ervan om een uurtje lui video’s te liggen kijken of gewoon blogs te lezen. Mijn blogcollega’s schrijven even mooie dingen als ik en het is zonde als ik daar nooit tijd voor maak om ze allemaal te lezen. En Youtube? Ik hou er echt van, maar als ik een video openzet om te kijken dan is er zoveel wat er volgens mijn gedachten nog kan gedaan worden. In plaats van lui te zijn. Terwijl Youtube zo ontspannend is. Gelukkig kon ik mezelf al vaker aanzetten om eventjes een paar videos te kijken of blogs te lezen! En ik geniet er ook echt van!

  • Minder Instagram

Instagram minderen lukt ook op zekere zin wel. Er zijn dagen dat ik nog vastgeplakt hang aan Instagram, maar die heb ik met andere sociale media ook. Ik merk ook dat ik door mijn lichte detox niet de neiging heb om alles op foto te zetten om op Instagram te gooien. Daardoor is het af en toe stiller op mijn account. Maar dat vind ik niet zo erg. Instagram is mooi als het een verzameling van vele momenten is. Ik zie het altijd als een wall van herinneringen. Inclusief beeldmateriaal. En soms vind ik het echt heel leuk om daar eens door te snuffelen en terug te denken aan die tijd of dag. Waar ik vroeger ook bijna om het uur (op vrije dagen dan) de stories keek, doe ik dat nu maar een of twee keer per dag. Zo heb ik vaak een hele rits aan stories om te kijken, maar er zit veel variatie in. In plaats van om het uur hetzelfde te zien.

  • Geen leesdoel dit jaar

Op Goodreads staat dat ik dit jaar 52 boeken wil lezen. Ik weet dat dat tegenstrijdig klinkt met het doel dat ik net heb aangekaart. Maar ik wil niet geen reading challenge instellen omdat ik zo een lichte stok achter de deur heb om te blijven lezen. Een boek per week red ik prima. Ik merk ook dat ik mezelf minder verplicht of dwing om te lezen omdat het een haalbaar doel is. Meer nog, ik zit nu aan 25 boeken. Dus ik zit al bijna op de helft van mijn doel. Terwijl we pas april zijn. Ik heb een leesverslaving, maar als ik over die 52 boeken zit vind ik dat alleen maar leuk. Maar ik wil niet dat zoals eind vorig jaar lezen echt iets wordt wat ik enkel doe om dat doel te halen. Ik wil dat het leuk blijft. En dat lukt me goed!

Hoe gaat het met jouw doelen van 2018?

2 thoughts on “Hoe gaat het met mijn doelen van 2018?

  1. 52 boeken, crazy! Voor de rest: goed bezig! Het gaat de goede kant uit hé ^^ Ik ga binnenkort ook eens een overzichtje doen van mijn doelen voor 2018.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: