7x Vreugde & Positiviteit!

Hoi allemaal! Ik betrap me er altijd op dat ik de wereld beter wil maken. Dat ik mensen blijer en gelukkiger wil maken. En ik kan niet de hele aardbol redden helaas. Maar ik doe wel mijn best om er een mooiere plek van te maken. Ik geloof ook dat het in kleine dingen zit. Jij kan zelf ook je eigen leven een beetje meer positiviteit geven. Daarom deel ik vandaag graag 7 tips om jouw leven nog wat leuker te maken! Want iedereen die net iets blijer is dan een paar minuten geleden, daar doe ik het voor 😉

zon.JPG

 • Laat je dag niet verpesten

We hebben allemaal problemen. Dat staat vast. Ieder huisje heeft zijn kruisje en iedereen heeft zijn eigen probleempjes. Alleen moet je wel het onderscheid leren maken tussen echte problemen, en gewoon baalmomentjes. Die grens daartussen is relatief, dat weet ik. Wat voor de een een baalmomentje is, is voor een ander soms het einde van de wereld. Maar ik denk dat we allemaal wel momenten hebben waarop we extreem chagerijnig worden wanneer dat eigenlijk niet nodig is. Denk aan dat je favoriete snacks net uitverkocht zijn vandaag. Nu moet je een misschien een hele dag wachten tot dat rek weer aangevuld is. Je favoriete broek ligt net in de was en daardoor moet je een andere aan. Er komen nog dagen dat je die broek kan aandoen. Die voorbeelden bedoel ik. Het is jammer als je je hele dag laat verpesten omdat je favoriete broek vuil is. Nogmaals, problemen zijn voor iedereen relatief natuurlijk. Maar weet ook dat er mensen zijn die van jou leven dromen.

 • Het is wat het is, accepteer het

Veel mensen zijn geneigd om alles in het uiterste te plannen. Ik geef eerlijk toe, ik ben ook zo’n controlfreak. Ik vergeet altijd een ding in mijn wilde plannen en denkpatronen. Het leven laat zich niet plannen. Soms gooit het leven je plannen serieus door elkaar en dan kan je niet heel veel doen. Behalve dat accepteren en kijken hoe je het kan oplossen. Je auto start niet op een ochtend en je moet dringend naar je werk? Denk of er een collega misschien zo lief is om je mee te pikken. Of maak gebruik van het openbaar vervoer. Je laptop blijkt niet opgeladen op een moment dat je er eens in ging vliegen voor je blog of school? Gelukkig bestaan er verlengkabels. Je bus is te laat waardoor je te laat komt op je afspraak? Een belletje en de persoon waarmee je afspreekt begrijpt het hopelijk. Als jij blijft hangen in het balen van je probleem, dan wordt daar niemand beter van. Natuurlijk mag je het erg vinden of geirriteerd dat je plan in de soep loopt. Maar laat daar ook je dag niet door verpesten.

 • Maak je eigen geluksmomentjes

Geluksmomentjes. Ze komen niet altijd uit de lucht gevallen. Het leven kan je dagen bezorgen die je nooit meer vergeet omdat ze zo leuk waren. Maar soms moet je ze echt zelf zoeken of maken. Soms moet je zelf de radio aansteken of Spotify op zijn luidst zetten met je favoriete liedje. Het is aan jou de uitdaging om op baaldagen zelf iets leuks te ondernemen zodat het toch nog iets leuks wordt. Ik geef toe, dat is niet altijd mogelijk. Maar vaak wel. Je hebt het enkel te proberen. Denk aan wat jou blij maakt en ga ervoor. Het zal je dag beter maken, dat weet ik zeker! Ooit al gehoord van de quote: ‘Sometimes you have to make your own sunshine?’. Dat is exact wat ik bedoel!

 • Verwen jezelf op lastige dagen

We hebben ze allemaal, maar dat betekent niet dat je jezelf zo rot moet laten voelen of jezelf extra laten afzien. Dat verdient niemand. Op lastige dagen kan het fijn zijn om iets te doen waar jij terug blij van wordt. Maar je kan jezelf ook verwennen. Als beloning dat je de dag toch maar mooi hebt doorstaan of net als iets om je dag op te peppen. En wat dat is, dat is echt voor iedereen anders. Ik kan genieten van een goede film met chips of popcorn. Maar ook van een bad met een bruisbal en een gezichtsmasker. Het is aan jou. Wees ook gewoon lief voor jezelf omdat je weet dat het vandaag niet lukt. Je hebt er namelijk niks aan als je jezelf gaat verwijten en kleineren. Je komt er geen stap mee verder en uiteindelijk voel je je nog slechter. Niet doen dus! En op zo’n dagen is het fijn om er vroeg in te kruipen. Dan zit de dag er sneller op, en heb jij extra energie de volgende dag! Want dit zijn mentaal stomme dagen gewoon.

 • Omarm het kleine

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Er zit heel veel waarheid in. In principe betekent het gewoon dat als je de dagelijkse kleine dingen niet aanvaardt, het grote je ook niet gelukkig zal maken. We willen altijd maar meer en dat is nefast voor je levensvreugde. Het geluk zit hem juist in de dingen die je elke dag doet en het wordt tijd dat iedereen dat beseft. Het zit hem namelijk niet in die reis die je in juni gaat maken of in die nieuwe telefoon of tablet. Natuurlijk mag je daar blij mee zijn, dat zeg ik niet. Ik zou dat zelf ook zijn. Maar vergeet in het kijken naar grote dingen ook niet te genieten van dat zonnetje dat eindelijk weer schijnt na een koude winter of die lekkere koffie die je iedere ochtend aan je lippen zet.

 • Laat sociale media

Ja, als jij elk uurtje op je social media doorbrengt en wat meer positiviteit of vreugde wil heb ik helaas slecht nieuws. Want als je ongelukkig bent is het namelijk vergif om telkens weer op Instagram te kijken naar hoe je collega het ene terrasje na het andere doet terwijl jij op de sofa thuis zit te niksen. Maar ook begint het leven buiten dat scherm. Het is leuk om alles op social media te zetten en je leven online te gooien. Maar er is zoveel meer dan een goed gevulde facebookpagina. De mooiste momenten zijn net degene die je met niemand mag of kan delen. Of net degene die je voor jezelf wil houden. Dan kan er niemand over zeuren en kan jij alleen lekker genieten. Ik merk ook dat als ik een keer iets online gooi en niet constant op likes zit te azen of naar facebook zit te staren al wachtend op likes, ik ook veel gelukkiger ben. Zo wanhopig was ik vroeger wel eens. Maar he, we veranderen allemaal.

 • Onderneem actie

En is er iets dat je nu echt ongelukkig maakt? Doe er iets aan! Misschien kan je het niet alleen, dat is prima. Misschien weet je niet hoe te beginnen, dat is ook prima. Praten kan helpen en oplossingen bieden. Maar blijf alsjeblieft niet zitten in een situatie waar je ongelukkig bent. Het leven is zo mooi en er is nog zoveel te beleven. Dus maak er ook iets moois van. Als je niet gelukkig bent in je job, zoek een andere. Ik weet dat dat niet gemakkelijk is, maar ik weet wel zeker dat je iets zal vinden wat je gelukkiger maakt. Zolang jij er niks aan verandert, blijf je in jouw situatie zitten. Zelfde met dingen van jezelf waar je tegenaan loopt of die je ongelukkig maken. Jezelf verbeteren kost heel wat tijd, maar uiteindelijk is het wel iets waar je heel veel voldoening uit zal halen.

Wat is jouw ultieme tip om blijer te worden?

6 thoughts on “7x Vreugde & Positiviteit!

 1. Dat wat het beste helpt bij mij is mezelf concenteren op de kleine mooie dingen die mij blij maken. Vaak ga ik naar buiten en een wandeling maken, dat helpt bij mij ook heel goed. 🙂 Natuurlijk is jezelf verwennen ook fijn op een moment dat je je niet zo oke voelt. Dan ga ik vaak naar de winkel om bijvoorbeeld een lekkere lunch te kopen!

  1. Het is goed dat je dat doet! Want het is zo verleidelijk om te blijven zitten bij de dingen die niet goed gaan. En een wandeling is altijd een goed idee! Ik verwen mezelf ook soms met iets wat ik heel lekker vind, dat kan inderdaad helpen. Dankjewel voor je reactie!

 2. Omarm het kleine. Mooi gezegd. Ik probeer zelf zo veel mogelijk van de kleine dingen te genieten, maar dat kan niet elke dag mijn dag mooier maken. Helaas.

  1. Dankjewel! En wees gerust, dat lukt niemand elke dag opnieuw hoor. We hebben allemaal onze mindere dagen 😉

 3. Soms moet ik het ‘het is wat het is’ principe echt beter leren omarmen. Ik wil heel graag dingen waar soms ook helemaal niets aan te doen is, veranderen. En dat kan niet. Ik probeer inderdaad ook echt van de kleine dingen te genieten, want die kunnen een dag echt maken als de rest wat minder gaat…

  1. Ik ook hoor, soms zijn er dagen dat mijn dag verpest is omdat ik dingen probeer te veranderen die niet te veranderen vallen. Het is al goed dat jij het inzicht hebt dat je dat principe watt meer moet omarmen! En met dat laatste stukje van je reactie ben ik het helemaal eens!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: