Kleine gelukjes!

Hoi allemaal! Onder het motto ‘geluk is het enige wat meer wordt als je het deelt’, wilde ik graag mijn geluksmomentjes delen! Al is het maar dat ik zelf besef dat geluk in kleine dingen zit. Maar ook dat jij beseft hoe leuk elke dag is. Je hebt er enkel maar op te letten en te genieten. En dat is echt niet moeilijk. Als je het doorhebt. Ik deel vandaag kleine gelukjes die mij altijd vrolijker maken! Omdat het leuk is en omdat de wereld altijd wel wat geluk en positiviteit kan gebruiken vind ik!

Knipsel

  • De eindeloos vele ‘kiekeboes’ van Jacqueline

Mijn vogeltje en ik zijn door de jaren hele dikke maatjes geworden. Hij is bijna mijn bodyguard. Echt, hij bijt naar mensen als ze aan me komen. Dat mag ik niet goedkeuren, die agressie. Maar ergens vind ik het ook wel heel lief. Maar iets wat mij altijd blij maakt is als ik thuiskom van school. Hij schreeuwt ten eerste ons hele appartementsgebouw bij elkaar omdat hij blij is dat ik thuis ben. Maar als ik hem dan een kusje geeft, krijg ik altijd een hele lieve kiekeboe terug waarin je hoort hoe hard dat beestje mij gemist heeft. De blijdschap is zo groot en ik let daar altijd op. Dat maakt mij heel blij. Het mag een halve schooldag zijn, ik mag amper twee uur hebben weggezeten voor een mondeling, hij is altijd buiten zichzelf van vreugde omdat baasje thuis is.

  • Spotify die mij met nieuwe muziek laat kennismaken

Ik ben een enorme voorstander van Spotify. Dit artikel is geen samenwerking met hun trouwens. I wish dat dat zo was, want het is een geweldige company. Spotify is ook een programma/app die dagelijks wel gebruikt wordt door mij. Ik en muziek, we zijn onafscheidelijk. Maar sinds een jaar heb ik de afspeellijst ontdekt die Spotify altijd samenstelt. En op maandag staat die klaar. Het is een lijst met liedjes die je nog niet kent en die je misschien wel leuk vindt. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik dankzij Spotify een nieuw nummer leer kennen dat mijn hart steelt. En als ik dan kan genieten van een nieuw liedje, dan ben ik zo gelukkig! Ze hebben een heel tabblad met muziek om te ontdekken. Het maakt mij echt blij op een magische manier.

  • Bijna verbranden in het buiten lezen

Verbranden is heel overdreven, maar ken je die zomers waarin het zo warm is dat je niet binnen KAN blijven? Ik mis die tijden. Ik heb namelijk een veel betere leesconcentratie buiten in de zon. En als ik lees en tegelijk vitamine D meepik, het is geweldig. Maar ook genieten we allemaal van buiten in de zon zijn. We worden er allemaal blijer van. Ik ook, en ik ben aan het bidden bijna dat het snel weer warmer wordt. Ik wil terug kunnen klagen dat het te warm is, ik heb het echt gehad met kou, regen en veel wind. En op zich is lezen ook een geluksmomentje hoor, maar in de zon is dat nog groter!

  • Lange busritten

Ik ga naar school met de bus, dat is bijna anderhalfuur rijden. Terwijl ik in een kwartier met de trein in de gemeente van school sta. Mijn klas verklaarde me gek in het begin toen ze beseften dat ik bewust de bus nam. Maar het heeft iets. Lezen tijdens dat die bus me naar school of huis voert. Of als ik te moe ben eventjes met muziek door het raam staren. Ik kalmeer daarvan. Een echte introvert haha. Maar ik denk niet dat alleen introverte mensen dit herkennen. Mensen zien een lange busrit als iets saais en stoms. Mijn zusje is ook een treinliefhebber. Maar ik zie die busrit als iets zaligs. Het is ook een anderhalfuur me-time die ik dan extra heb omdat er me dan niemand kan storen. En ook heb ik gemerkt omdat je op de bus geen schoolwerk kan doen, ik veel beter kan lezen zonder dat stemmetje dat me telkens roept dat ik nog schoolwerk heb. Aan dat stemmetje moet ik ook eens iets doen, maar dat komt nog wel.

  • Midden in een tekenflow

Als ik zin heb om te tekenen of illustreren, dan ga ik dat ook doen. In mijn vrije tijd dan. En dan zit ik daar met potloden, verf of stiften te werken. Ik hou vooral van het moment dat ik met muziek in mijn oren zit te werken. Als de basislijnen er staan en ik de kleuren probeer te maken die juist zijn. En daarna de schaduwen aanbreng om zo een contrast te maken. Als ik zo geconcentreerd ben en dan eventjes stop om te kijken wat ik gecreeërd heb, dan is het geluk niet te beschrijven. Dit maakt mij echt gelukkig. En daarom ben ik nog maar eens dankbaar voor mijn opleiding. Die heeft mij dat namelijk echt doen inzien.

  • Wanneer iemand me geruststelt

Soms heb ik net als iedereen wel eens een momentje dat ik het niet meer zie zitten of momenten dat ik het niet meer weet. Dat ik eventjes radeloos ben. Meestal ga ik er dan over praten. Lucht ik mijn zorgen en vertel ik wat er op mijn lever ligt. En meestal luistert de persoon dan ook en geeft hij of zij me advies. Maar ook krijg ik bij veel mensen dan de bevestiging dat het wel goed zal komen of dat het allemaal in orde komt. Alleen die geruststelling of bevestiging kalmeert me gewoon veel meer dan eender welk advies. Soms is alles wat we nodig hebben iemand die ons kalmeert en vertelt dat het wel goed zal lopen. Die geruststelling is gewoon fijn. Want ik krijg dan nieuwe moed om aan de slag te gaan met mijn probleem of struggle of het leven zelfs. Je kunt het niet alleen.

Waar word jij gelukkig van?

2 thoughts on “Kleine gelukjes!

  1. Ik word echt super happy van het mooie weer nu en boekjes lezen in onze veranda. Ik geniet nog heel erg van het feit dat ik nog twee weken thuis ben voor ik moet werken (al heb ik ook wel veel zin om weer aan de slag te gaan!).

    1. Dat kan ik me heel goed voorstellen! Geniet ervan! Mijn twee weken vakantie zitten er net op, maar ik gun jou je twee vrije weken wel! En succes als je over twee weken weer aan de slag moet. Maar eerst genieten 😉

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: