Mijn favoriete boekenseries!

Hoi allemaal! Ik geef toe, ik ben al zeker een half jaar geen boekenblogger meer. Als het niet al bijna een jaar is. Maar weet je, ik ben een boekenwurm en zonder boekenblog blijft dat nog steeds zo. En ik mis mijn bookvibe hier wel een beetje. Aangezien ik gemiddeld 70 boeken per jaar lees, weet ik ook prima welke boekenseries mijn favoriete zijn. Ik deel ze graag met je, in de hoop jouw leesliefde aan te wakkeren! Maar ook omdat ik ervan hou om te vertellen wat ik leuk vind, en zeker als het om boekenseries gaat!

DSC_0355

 • De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Deze serie is inmiddels verfilmd. Maar ik heb deze serie door boekenblogs ook ontdekt en hij klonk heel mysterieus en anders. En dat feitje schrok me wat af. Maar het trok me tegelijk aan. Toen ik het eerste deel toen in de bibliotheek zag, moest ik stiekem wel glimlachen en besloot ik het een kans te geven. Niet geschoten is altijd mis toch? Als het niks was bracht ik hem terug en het was opgelost. Maar man, ben ik blij dat ik toen die boeken heb gelezen! Dit is echt mijn favoriete serie aller tijden. Als ik die boeken ergens zie, word ik spontaan gelukkig. Die man is gewoon een held, dat vertel ik je! Inmiddels is er ook een boek verschenen met sprookjes uit het boek (maar die dingen begrijp je pas als je de serie hebt geleden/ de film hebt gezien) en ook dat boek heb ik met heel veel liefde verslonden.

De serie gaat over Jacob Portman. Zijn grootvader overlijdt, maar vroeger vertelde hij altijd verhalen. Over kinderen die konden zweven, een kind dat onzichtbaar was, een gekke tweeling. Jacob heeft die verhalen altijd voor lief gehouden en als slaapverhaaltjes. Maar zijn grootvader vertelde ook over monsters die de zielen van deze kinderen opaten om zelf bijzonder te worden. Jacob neemt ze voor verhalen en als fantasie. Maar ineens ligt zijn grootvader in de achtertuin, dood. En niemand weet precies wat er gebeurd is. Dus Jacob reis met zijn vader naar het eiland waar de zogenaamde bijzondere kinderen wonen om op onderzoek uit te gaan. En daar komt hij voor heel veel verrassingen te staan. Ook zijn alle boeken geillustreerd met hele oude en mysterieuze foto’s, die echt iets met het verhaal te maken hebben. Dat alleen al maakt het gewoon geweldig.

 • De Selectie-serie – Kiera Cass

Toen ik voor het eerst over dit boek hoorde, dat was destijds alleen deel 1, was ik verkocht. Ik moest en zou dat boek hebben. En ik heb toen met mijn Sinterklaasgeld of Kerstgeld het eerste deel gekocht. En ik was vanaf pagina een verslaafd. Echt waar. America is een toppersonage en iemand waar ik met heel veel liefde over gelezen heb. Toen heb ik destijds al snel deel twee aangekocht en voor mijn 18de verjaardag hebben mijn lieve oma en opa het derde deel gekocht. Dit is ook de reden waarom het derde deel een speciaal plekje in mijn hart heeft. Het zou destijds een trilogie blijven, maar dat is niet zo! Het zijn er nu vijf! Was ik gelukkig toen ik hoorde dat er nog een boek 4 & 5 zouden komen!

Prins Maxon is troonopvolger. Het is traditie om in Illea een selectie te houden om een partner voor het leven te vinden. Uiteindelijk worden uit alle meisjes die zich opgeven 35 dames gekozen die een tijdje in het paleis logeren. Maxon moet zo de keuze maken om zijn lieftallige echtgenoot te leren kennen. America geeft zich op voor haar familie, want als je meedoet betekent dat dat je familie geld ontvangt van het koninkrijk. Haar familie heeft het niet zo breed. America heeft zelf een vriendje waar zij woont. Aspen. Ze is dus niet van plan verliefd te worden op Maxon. Want ze heeft immers Aspen. Maar Maxon lijkt toch knapper dan op televisie en veel aantrekkelijker dan verwacht. Het klinkt heel cliché en zoetsappig, maar het leest geweldig weg. Als je een leesdip hebt of eventjes een drukke periode zijn dit ideale boeken want ze lezen zo vlot! Ik hou ook heel erg van deze serie!

 • The Iron Fey (+ Call of Forgotten) – Julie Kagawa

Momenteel ben ik in het laatste boek van de reeks bezig. Het doet dus heel veel pijn. Maar ik lees echt heel weinig fantasy. Julie Kagawa doet iets met mij waardoor ik fantasy ineens wel leuk vind. Meer dan dat, ik vind het fantastisch dan. Eigenlijk start de serie met The Iron Fey en uiteindelijk is er een vervolgserie gekomen die ik nu aan het lezen ben. The Call of Forgotten. Ik vind beide series fantastisch en ze lezen als een trein. Ik vind al haar boeken heel goed, maar naast haar drakenreeks zal de Iron Fey altijd mijn favoriete serie blijven. Het eerste boek in die serie is ook het boek dat mij destijds verliefd heeft gemaakt op haar boeken.

Maak kennis met Meghan Chase. Zij is over minder dan vierentwintig uur zestien. Haar ouders en broertje zijn haar verjaardag compleet vergeten, maar dat is het minste van haar zorgen. Ineens ziet ze overal vreemde wezens, schaduwen en op het scherm op school staat ineens dat ze haar komen halen. Blijkt Meghan de dochter te zijn van een elfenkoning. Haar broertje -Ethan- is ontvoerd en de enige die hem kan redden is zij. Maar daarvoor moet ze de gevaarlijke fae-wereld Nimmernimmer doorkruisen en allerlei rare wezens en monsters overleven. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt ze langzaamaan verliefd op een mysterieuze prins in Nimmernimmer. Eentje die niet op haar verliefd is en niks van haar wil weten.

De tweede reeks is het vervolg hierop, maar in de reeks volg je Ethan. Hij beleeft andere avonturen, die ik niet ga vertellen en ook niet waarover het gaat. Anders verklap ik dingen uit de eerste reeks. In principe zijn de twee reeksen los van elkaar te lezen. Maar toch wil ik het niet vertellen.

 • The Lunar Chronicles – Marissa Meyer

En ik ga over naar science-fiction. Ook hier lees ik niet zo heel veel van. Iets meer dan fantasy. Ik ben nog bezig aan deze serie maar tot nu toe vind ik hem echt heel goed! Het derde boek ligt op de stapel om te lezen. Deze serie zijn eigenlijk telkens hervertellingen van sprookjes, maar dan met een futuristisch tintje. Toch zijn er heel veel elementen uit de bestaande sprookjes herkenbaar. Ik wilde deze serie al heel lang lezen, want haar andere boeken vond ik geweldig goed. Maar onze bibliotheek was niet van plan hem aan te kopen. Maar de bibliotheek in Brugge wel! Dit gaf mij de kans om ook deze serie te lezen en daar ben ik heel blij mee!

Het boek start met Cinder. Cinder is een cyborg (wat half mens, half robot is) en zij woont samen met haar valse stiefmoeder en zusje. In het stadje waar ze wonen heerst een dodelijke ziekte en haar moeder beschuldigt haar ervan dat haar zusje doodziek is. Cinder is monteur en repareert in haar werkplaats van alles. Tot opeens prins Kai in haar werkplaats staat. Dat verandert werkelijk alles. De boeken lopen in elkaar over. Het tweede deel is Scarlet. Daar loopt Cinder haar verhaal verder, maar begint ook het verhaal van Scarlet. Dit gaat zo verder in alle boeken, maar ze hebben uiteindelijk allemaal iets gemeen.

 • Geek Girl – Holly Smale

Tussen alle fantasy, romance en science-fiction heb ik ook nog een realistischere serie. Die ik helaas al heb uitgelezen. Een maand geleden heb ik namelijk het zesde en laatste deel in deze serie verslonden. Het deed heel veel pijn, want ik heb jaren aan deze boeken gelezen en de hoofdpersonage voelde voor mij als een vriendin. En we hadden stiekem ook wel iets gemeen, dus dat maakte het extra leuk om deze boeken altijd te lezen.

Harriet Manners is een eerste klas Geek. Ze weet alles, houdt van studeren, plannen, schema’s en is de slimste van de klas. Eigenlijk ook een eerste klas nerd. School is haar favoriete plek op aarde. Ze weet werkelijk alles, behalve mode. Daar heeft ze geen stukje verstand van. Dat verandert als ze op een dag gecast wordt door een modellenbureau. Dit is haar kans om van dat imago als betweter af te komen en het te maken! Maar de modewereld is hard en helemaal niet zo makkelijk als Harriet ooit gedacht had. Eigenlijk mist ze haar geekleventje wel. Maar is er wel nog een kans om daarnaar terug te keren?

Lees jij veel series?

7 thoughts on “Mijn favoriete boekenseries!

 1. Leuk zo’n overzicht van boekenseries! Ik lees eigenlijk bijna nooit series en vooral losse boeken. Alleen de ‘serie’ van Jojo Moyes. Vooral Geek Girl spreekt me heel erg aan, dat ligt wel in mijn straatje van het ‘soort’ boeken dat ik lees.

  1. Dankjewel! Ik lees ook veel losse boeken hoor, maar sommige series zijn gewoon awesome. Jojo Moyes ken ik! Maar moet nog steeds iets lezen van haar. En ik ben ook voor de boeken die in het straatje van Geek Girl vallen, maar ik lees veel ruimer dan dat alleen. Maar contemporary (zo heet dat namelijk) zal altijd mijn favoriet genre blijven

 2. De serie van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine heb ik hier ook staan maar ik heb alleen nog maar het eerste boek uit. Vond het een geweldig verhaal! De rest van de series ken ik niet 🙂

  1. Jaaa!!!!! Nu ben ik blij, nog een fan van de bijzondere kinderen 🙂 Happy! Sorry, ik vind die serie echt awesome. En hopelijk heb ik je wat leesinspiratie gegeven haha 🙂

 3. Ik ben bezig met de Talon serie van Julie Kagawa; ik heb alleen de eerste twee delen pas gelezen, maar ik vind ze geweldig en de Iron Fey serie wil ik ook graag nog proberen 😀 En de Lunar Chronicles staat al een hele tijd op mijn want-to-read lijst, ik vind het er zo gaaf uitzien <3 Leuk overzicht!!

  1. De Talon serie is inderdaad geweldig! En de Iron Fey is een aanrader, maar dat wist je al haha. En ook de Lunar Chronicles zijn heel erg leuk 🙂 Dankjewel voor je reactie en compliment!

 4. Ik lees (of las) héél veel series. Maar bijna geen YA boeken. Toch heb ik wel een aanrader… Het is een trilogie van drie dikke boeken. De hoofdpersoon is een adelijke jonge dame. Het speelt in een fantasy-wereld die als een soort van alternate world naast onze wereld bestaat. De serie heet The Empire Trilogy en is geschreven door Janny Wurts en Raymond E. Feist. Het eerste boek heet Daughter of the Empire. Ik ben de eerste twee delen kwijt 🙁 Dus ik heb een excuus om deze boeken weer eens aan te schaffen!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: