5x Die slechte dag trotseren!

Hoi allemaal! Ze kunnen zwaar zijn, hatelijk en je kan je er goed rot door voelen. Maar ze horen bij iedereens leven. Ook de mensen die ze nooit lijken te hebben, hebben ze toch. Alleen zal niet ieder mens daar zomaar voor uitkomen. Ik heb het over slechte dagen. Naast accepteren dat je een slechte dag hebt, kan je wel een paar dingen doen om het voor jezelf iets leuker te maken. Of om er toch iets van te maken. Ik deel vandaag mijn tips om jouw dag toch nog beter te maken!

DSC_0003.JPG

  • Kies de juiste liedjes

Muziek is vaak echt een redder in nood op dit soort dagen. Dus pak er je CD’s, iPod, MP3, Spotify, iTunes of Google Music maar bij. We hebben allemaal liedjes waar we automatisch getroost doen voelen. Of liedejs die ons eventjes wat meer moed geven. Die liedjes zijn voor dit soort dagen gewoon perfect. Gun jezelf de tijd om ze te beluisteren. Wie weet voel je je daar wat beter door. Ik weet bij mezelf dat als ik een bad day heb, ik het gelijknamige nummer van Daniel Powter beluister. Dat liedje geeft mij altijd hoop, dat ze toch weer voorbij gaan. Misschien zijn dat voor jou rocknummers of heavy metal en dat geeft niet! Zolang jij je er maar beter door voelt. Muziek is wetenschappelijk bewezen een goede booster.

  • Waar kijk je naar uit?

Het probleem met dit soort dagen is dat ze nooit lijken voorbij te gaan en alles ineens niet meer leuk lijkt. Toch is er een manier om jezelf duidelijk te maken dat er nog leuke dingen gebeuren en eraan komen. Vorig jaar in juni had ik een zware dag en ik had er gewoon eventjes geen zin meer in. Wat een ramp was, want we zaten een week van mijn eindwerkvoorstelling af. Ik moest dus wel doorzetten. Maar ik pakte mijn boekje erbij en schreef op waar ik nog naar uitkeek. Er was zoveel wat mij nog blij maakte. Ik had mezelf beloofd dat ik mijn favoriete serie mocht herlezen om die dagen wat luchtiger te maken bijvoorbeeld. Maar veel meer. Het was bijna vakantie, ik mocht bijna doen wat ik leuk vond. En het zijn die vooruitzichten die me dat extra duwtje hebben gegeven.

  • Opruimen

Wat ik ook soms doe op zo’n dag (als het een vrije dag is tenminste) is opruimen. Dit zal niet voor iedereen werken, maar ik kan enorm kalmeren als de boel netjes is opgeruimd. En waarschijnlijk stil ik dan gewoon die perfectionist daarbinnen en zorgt die dan voor de kalmte. Maar ik heb dan een opgeruimde kamer of bureau en ben gekalmeerd. Dus dan maakt het me eventjes niet uit dat ik heb toegegeven aan die criticus. Dan is het voor de goede zaak. En ook, de opluchting van een opgeruimde plaats is voor iedereen opluchtend. Je moet er natuurlijk wel zin in hebben. Er zijn mensen die op hun slechte dagen opruimen en schoonmaken het liefst vermijden. Ook prima natuurlijk, het hangt echt van persoon tot persoon af.

  • Doe je favoriete outfit aan

Ik denk dat we af en toe niet beseffen hoeveel invloed een goede outfit kan hebben. En toch is het zo. Sommige mensen voelen zich het best in hun mooie jurkje en schoenen en worden daar automatisch vrolijker van. Sommige mensen hangen het liefst in hun comfortabelste broek of trui op de bank en kijken graag Netflix. Het is maar net waar jij van houdt. Ik merk ook dat ik sommige maandagochtenden vrolijk ben gewoon omdat ik een van mijn favoriete truien of broeken aanheb. Dan start die dag automatisch beter!

  • Ga naar buiten, maak een wandeling

Ik weet het, het is heel verleidelijk om op ‘Next episode’ te klikken als je op de bank hangt te netflixen. Maar soms is het goed om naar buiten te gaan. Ik merk ook dat als ik een dag mijn dag niet heb en ik bijvoorbeeld heb afgesproken met mijn zusje dat ik met haar naar de stad zou gaan of gaan wandelen, ik meestal dat niet afzeg. Ook omdat ik haar niet wil teleurstellen, maar ook omdat ik meestal na een uitstap anders kijk op mijn dag en ik eventjes afgeleid ben geweest. Soms is dat alles wat je nodig hebt zo’n dag. Maar ook in je eentje naar buiten gaan kan wonderen doen. Eventjes naar de winkels en jezelf laten genieten van al die mooie spulletjes. Misschien zie je wel een heel nieuw idee om je kamer in te richten of zie je de perfecte plant voor je woonkamer. Het zijn dingen die je nieuwe energie kunnen geven. Maar onderschat ook zeker de pracht van de natuur niet!

Wat doe jij op een slechte dag?

%d bloggers liken dit: