The Power of Music ~3~

Hoi allemaal! Iets wat mij -en niet enkel mij- door alles heen helpt is muziek. Het leukste aan muziek vind ik een liedje ontdekken wat je heel erg mooi vindt of net heel troostend werkt. Dat is een geluksmomentje op zich, een liedje ontdekken wat je raakt of je heel erg blij maakt en je meteen in een goed humeur brengt. Want die ‘power’ heeft muziek wel voor ieder van ons. Ik zeg wel eens vaker dat ik niet zou overleven zonder muziek in mijn oren, dat mag je gerust letterlijk nemen. Maar nog leuker is muziek met elkaar delen, en dat is ook mijn plan. Eens om de zoveel tijd wil ik mijn favoriete nummers delen. Het kunnen liedjes zijn waar ik superblij van word, maar ook net liedjes die wat minder vrolijk zijn maar mij wel helpen.

IMG_4445 (2)

  • In My Blood – Shawn Mendes

Wie kent hem niet? Onze populaire Shawn Mendes. Ik ken de meeste liedjes wel, maar ik ben geen supergrote fan van hem. Maar dit liedje heeft mijn hart wel een beetje gestolen. Ik heb het soms nog eens moeilijk met mezelf of met het leven. Alles wat je dan soms nodig hebt is een liedje dat je motivatie aanwakkert. Dit liedje herinnert mij er vaak aan dat opgeven nooit in mijn woordenboek heeft gestaan, en het er nu ook niet zal instaan. Het geeft mij kracht om verder te gaan!

  • Paradijs – Niels Destadsbader

Integenstelling tot Shawn Mendes, ben ik de laatste jaren wel een grote fan geworden van Niels Destadsbader. Een West-Vlaamse artiest. Bij ons is er een televisieprogramma en dat heet Liefde Voor Muziek. Daarin doen een aantal artiesten mee en iedere week staat er een artiest (of groep trouwens) centraal. En de anderen moeten elk dan een liedje van hen kiezen, en er een eigen versie van maken. Ik heb geen idee wie het origineel van Paradijs zingt, maar ik weet wel dat ik heel erg fan ben van de versie die Niels ervan gemaakt heeft. En het is een wat ruiger nummer, en normaal ben ik daar helemaal niet voor. Het liedje gaat over een betere wereld, waar kinderen hun dromen kunnen vinden en waar iedereen gelukkig mag zijn en kan zijn. En stiekem droom ik daar ook van. Echt waar.

  • Written in the Scars – The Script

Ook The Script heeft steeds meer nummers die mij aanspreken! Written in The Scars zal denk ik altijd een plekje in mijn hart hebben. Omdat de tekst gewoon heel erg waar is, maar ook omdat ze zingen dat alles wat belangrijk is pijn doet. En alles wat ertoe doet ook heel moeilijk is. Die woorden gaf mijn vertrouwenspersoon ook ooit eens. Ik moet ook altijd aan die woorden denken als ik dit hoor. Maar ik ervaar veel pijn door mijn perfectionisme (wat de goede kant uitgaat!!) en dit liedje beschrijft dat vaak wel eens. Ik denk dat het daardoor is dat ik het zo mooi vind. En ik heb (mentale) qchrammen en littekens door de dingen die ik heb meegemaakt, maar ze maken mij tot wie ik ben en tot de persoon die ik ben vandaag. En ik heb er ook wel uit geleerd.

  • Brieven aan mezelf – Vic Willems

Voor dit liedje ben ik Spotify zo dankbaar! Ik heb het door hen ontdekt, maar ik was er de eerste keer niet zo’n fan van. Toch zei iets in mij dat ik het moest in mijn afspeellijst zetten. En Thank God heb ik dat gedaan, want ik vind het echt heel mooi. Het liedje gaat voor mij over de toekomst en over later. Daar gaat het volgens mij echt over, maar dit liedje komt dubbel binnen. Als je de tekst beluistert en vervolgens bedenkt hoe eng en spannend ik het vind dat ik dit jaar afgestudeerd ben van de middelbare, denk ik dat je ergens wel kan bedenken waarom dit liedje me zo aanspreekt. Gewoon door de herkenbaarheid.

  • This is me – Kesha

Ik heb ‘The Greatest Showman’ nog steeds niet gezien. Maar man ben ik verliefd op dit liedje! Ik herken me gewoon heel erg in de tekst, vooral het beginstukje. Maar net als Kesha zingt zal ik me ook niet door mijn littekens en gebroken stukken laten tegenhouden. This is Me heeft me al heel vaak kracht gegeven. Ik vind het altijd lastig om mijn topliedjes te kiezen, en normaal is Fight Song mijn topper. Maar ik denk dat dit liedje gezelschap heeft gekregen van Kesha. Dus als iemand mijn echte ware favoriete liedjes vraagt, zullen deze twee vaak genoemd worden.

Welk liedje heb jij de laatste tijd ontdekt?

4 thoughts on “The Power of Music ~3~

  1. Shawn Mendes heeft zeker wat toffe liedjes<3
    Ik heb laatst een nummer van Katy Perry ontdekt (Unconditionally (Acoustic)) Prachtig! Kende het nummer eigenlijk nog niet, terwijl hij niet echt nieuw is.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: