Een nieuw avontuur: Hoge school

Hoi allemaal! Ik denk nog graag terug aan tijden jaren geleden. Hoe ik als onzeker brugklassertje de eerste stappen op de middelbare zette. Niet te geloven dat die jaren voorbij zijn gevlogen. En dan te bedenken dat ik nog wel een jaartje extra middelbaar heb gehad door mijn opleidingswissel. En vorige week schreef ik me in bij de hoge school. Ik kan het nog steeds niet geloven.

img_20180915_162933

En toch is het werkelijk zo. Deze 21-jarige afgestudeerde gaat verder. En ik moet eerlijk zijn, ik heb er heel veel zin in. Hoe spannend het volgende week ook gaat worden. Weet je, ik doe mijn studentenjob heel graag. Ik ga het dus ook wel missen. Maar ik blijf een leergierig persoon. Mijn hersens zijn blijkbaar altijd op zoek naar iets nieuws om te leren, om te studeren. En dat komt steeds meer door naar boven. Maar ik besef ook dat het een nieuwe avontuur wordt. Het niveau zal stukken hoger liggen. En ik ben ook wel een beetje bang. Maar ik denk dat dat oke is. Ik weet zeker dat het zal loslopen na een tijdje. Ik ga een ontwerprichting doen zoals ik de afgelopen jaren heb gedaan en dat heb ik altijd met heel veel liefde gedaan. Het kan niet anders dan leuk worden.

Zal ik mijn middelbare school missen? Ik denk dat ik dat antwoord zonder twijfel kan geven. Ja. Ik weet sowieso dat ik als het zover is nog ga terugverlangen naar die tijd. Dat doe ik momenteel ook. Ik volg mijn school nog op facebook, heb heel veel leerkrachten en mensen die nu nog op die school zitten als vriend. Dus ik zal altijd wel een beetje op de hoogte blijven. Helaas is niks in het leven voor altijd (soms is dat maar goed ook trouwens). Het leven gaat verder en mensen moeten hun vleugels spreiden. En dat heb je helaas te accepteren.

Ik heb ook wel heel lang getwijfeld wat ik ging doen, bang om de verkeerde keuze te maken. Ik was bang, onzeker en vooral gefrustreerd. Maar dat is oke. Het gaat niet zomaar over wat je vanavond gaat eten als avondeten. Het gaat over je toekomst. Over je diploma. En als ik verkeerd kies dan ben ik heel lang ongelukkig. Maar het voelt juist. En dat is een reden voor mij om ervoor te gaan. Ik weet namelijk na veel keuzes (waar ook fouten tussen zaten) wanneer het goed zit. En als ik dit over een paar jaar teruglees en besef dat ik toch ongelukkig ben geweest, dan heb ik vooral geleerd. De illusie dat je altijd direct op je pootjes en plekje terechtkomt, is groot. En ja, er zijn mensen die direct op hun droomjob stuitten of op hun droomopleiding. Fantastisch voor die mensen en ik gun dat iedereen. Inclusief mezelf. Maar ik weet dat het leven niet altijd zo in elkaar zit. Wat ik wel weet, is dat wat er ook gebeurt, je altijd op je plekje terechtkomt.

Wanneer brak voor jouw laatst een nieuw avontuur aan?

4 thoughts on “Een nieuw avontuur: Hoge school

  1. Ik herken me heel erg in wat je zegt! Ik begin namelijk deze vrijdag (!) aan mijn hogere opleiding. Heel spannend en hoewel ik enthousiast ben om verder te studeren is het ook heel gek dat het middelbare school leven nu achter me ligt. 🙂

    1. Ik herken me ook in jouw reactie!! Succes! Inmiddels heb je je eerste dag al gehad, ik hoop dat ‘t goed ging. Ik wens je echt het allerbeste toe op de hoge school. En inderdaad, het is echt gek om te bedenken dat het middelbaar voorbij is. Ik zie mezelf nog altijd als brugklassertje die grote middelbare school binnengaan. Nu weer hetzelfde, maar dan als hogere school en als student.

  2. Met die laatste zin sla je de spijker op zijn kop. Ook al zou je een verkeerde keuze maken, uiteindelijk komt het echt wel goed! Maar zo te horen heb je een keuze gemaakt waar je op dit moment volledig achter staat en dat is het allerbelangrijkste! Spannend hoor, dat dit nieuwe avontuur er aan zit te komen. Ik wens je alvast heel veel plezier en succes toe op deze hogeschool! Zelf vond ik naar de universiteit gaan na de middelbare ook heel spannend, maar uiteindelijk vond ik mijn studietijd stiekem zelfs nog leuker dan de middelbare school 🙂 Dat komt ook bij jou dus vast goed!

    1. Inderdaad! Het is altijd al goedgekomen met mij en dat zal het ook altijd doen. En ik volg mijn hart nu en doe wat ik leuk vind. Dus daar kan het niet mislopen. Maar je weet nooit natuurlijk. Dankjewel! Ik laat nog wel eens regelmatig horen hoe het met me gaat. Bij jou in de blogreacties, maar ook op mijn blog zelf natuurlijk. Het komt inderdaad wel goed, en ik ben een school-liefhebber. Dus daar zal het echt niet aan liggen

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: