Mijn liefde voor dromenvangers!

Hoi allemaal! Wie mij volgt op social media, weet dat ik geregeld wel eens beken dat ik weer een dromenvanger heb gekocht. De muur naast mijn bed hangt inmiddels vol. Toch kon ik het vorige week woensdag niet laten toen in de Action er zag hangen. Er is weer eentje bijgekomen. Ik wilde heel graag mijn dromenvangers hun verdiende aandacht geven.

 sdr

Het gekke is dat ik helemaal niet weet waar die liefde vandaan komt. Dromenvangers zijn vooral van de Indianen. Papa maakte laatste nog een grapje over het feit dat ik enkel nog een tentje mistte in mijn kamer. Really funny, dad! Elk familielid zegt dat en vraagt of ik niet beter een Indiaan was geworden haha. Niet dat ik mijn nationaliteit zelf kan bepalen natuurlijk. Als ik heel eerlijk ben, weet ik amper iets van de geschiedenis of gebruiken van een dromenvanger. Dat kan je je niet voorstellen met -even tellen- inmiddels dromenvangers aan de muur. Inclusief eentje die ingekaderd is.

Natuurlijk weet ik wel de afkomst en weet ik ook wel dat ze de slechte dromen opvangen. Mensen vragen mij wel eens als grap of ik zoveel slechte dromen heb dat ik er zoveel verzamel. Ik geloof daar ergens wel in, maar het is niet de hoofdreden. Ik word gewoon blij als ik ze zie, en ik denk dat ik daar geen verklaring kan aanhangen. Ik hou ook gewoon van de stijl waarin dromenvangers worden gemaakt, maar ook als ze worden afgebeeld op kaarten of kleding. Want ja, ook in mijn kledingkast zijn dromenvangers te vinden. Helaas nog geen hele grote collectie

dav

Ze zijn nu eenmaal ook wel een soort van trend. Ieder trendy huis heeft wel een dromenvanger en ze komen steeds vaker voor. Maar net zoals met vele trends, rages en mode heb ik ze niet om erbij te horen. Ik vind ze fantastisch mooi. Alleen al het feit dat ik lig te lezen naast mijn muur met dromenvangers maakt mij gelukkig. Maar wel enkel de traditionele dromenvangers. Daarmee bedoel ik niet dat ik de wereld ervoor afreis, maar wel dat ik geen felgekleurde en dromenvangers in de vorm van hartjes en smiley’s heb. Ik zag zo een hele collectie bij Claire’s. Die vind ik dan te kitscherig. Sorry Claire’s! Ik koop het liefst degene in rustige kleuren, en enkel rond. Met kraaltjes en veertjes heb ik geen problemen. Integendeel, graag! Weet je, ik ben gelukkig. Ik zit hier ook bloggend naast mijn dromenvangertjes. Toch wou ik heel graag mijn liefde ervoor delen. Dat zijn ze wel waard vind ik 🙂

Heb jij dromenvangers in huis?

One thought on “Mijn liefde voor dromenvangers!

  1. Ik weet nog dat ik als kind eens zelf een dromenvanger heb gemaakt in de klas. Maar om eerlijk te zijn heb ik geen idee waar die gebleven is… haha.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: