Life is a song Tag

Hoi allemaal! Elke week komt er weer een liedje bij op mijn afspeellijst op Spotify. Mijn eigen persoonlijke playlist. Mijn plekje op Spotify. Toen ik deze TAG zag voorbij komen kriebelden mijn vingers om hem in te vullen. Eerlijk, ik wilde het al een paar weken. Mijn mini blogdipje liet dat gewoon niet toe. Maar ik weet gelukkig waar dat aan ligt inmiddels. Dat houdt me echter niet tegen nu ik terug in de vurige blogzin zit om hem nu in te vullen. Let’s go! Kan niet wachten om me over deze TAG te ontfermen.

 img_20180828_195716

  • Wie is je favoriete artiest?

Marco Borsato natuurlijk! Hoewel ik nu ook veel ruimer dan alleen zijn muziek luister, heeft hij toch wel een speciaal plekje in mijn hart. Ondanks er zoveel mooie nummers zijn die mij door moeilijke momenten helpen of de goeie momenten nog beter maken, is Marco nog steeds mijn all-time favorite artist! Hij legt echt een bepaalde gevoeligheid in zijn stem en dat voelt gewoon als thuiskomen. Marco Borsato kan mij ook heel goed kalmeren. Geloof me, dat is niet altijd makkelijk. Zijn liedje ‘Vlinder’ is een liedje wat ik al sinds mijn puberteit ken. En ik had toen ook problemen met mezelf, maar vooral met mijn gevoeligheid. Door dit liedje krijg ik altijd de hoop dat ’t weer goed komt, waar het ook over gaat. En dat doet het uiteindelijk. Alleen hebben we soms daar eens een herinnering, peptalk of in dit geval een goed liedje voor nodig.

  • Zing je onder de douche?

Nee. Onze badkamer ligt namelijk net naast mijn kamer. Maar daar slaapt mijn zusje ook. En ik wil het haar niet aandoen telkens naar mijn valse gezang te luisteren. Wat ik wel doe is als ik in bad lig, muziek opleggen om me optimaal te doen ontspannen. Soms heb ik dat eens nodig. Maar zingen? Voor de veiligheid van de oren van mijn zusje en de ramen en spiegels is dat gewoon geen goed idee. Echt niet 😉

  • Wat was je eerste CD in je bezit?

Wel, als kind had ik gewoon een heel alternatieve muziekkeuze. Gezien mijn leeftijdsgenootjes wel. Nog steeds hoor, want velen luisteren naar andere artiesten. Ik ken weinig mensen die enthousiast ‘ik ook!’ roepen als ik ze vertel dat ik Marco Borsato luister. Maar ik schaam me er niet voor, integendeel. Als hij een nieuw liedje uitheeft en ik er blij mee ben, dan deel ik dat met veel liefde op mijn sociale media! Maar ik ben aan het afwijken. Als kind was ik enorme fan van Laura Lynn. Ik wilde al haar CD’s, singles, DVD’s. Echt alles. Ik vond haar muziek gewoon leuk en ik begreep natuurlijk nooit alles van alle liefdesproblemen waarover ze zong. Maar dat maakte niet uit. Op die leeftijd hoor je al die liefdesperikelen ook nog niet te snappen trouwens. Verder heb ik ook wel Amika en K3 op CD gehad hoor. No worries, ik was ook soms een ‘normaal’ kind 😉

  • Als er nog geen internet bestond (Spotify, Youtube, downloaden) welke CD zou je dan kopen?

Ik denk zeker het album ‘Dertig’ van Niels Destadsbader waar ik een recensie over heb geschreven een tijdje terug. En na al die tijd ben ik nog altijd even enthousiast over die liedjes. En natuurlijk ook Marco Borsato zijn nieuwste album ‘Thuis’. Net als vele albums van hem en Nick en Simon. Van Niels Destadsbader ook hoor, maar zijn discografie is gewoon nog niet zo groot als die van de andere artiesten die ik net heb genoemd. Dus bij hem valt er nog gewoon niet zo veel te kopen. Maar dat komt wel, en ik heb er veel zin in!

  • Welke artiest of welk nummer is een guilty pleasure van jou? (Eerlijk zijn hé!)

Ik geef het maar meteen toe, maar ik ben nog altijd wild als K3 een nieuwe clip heeft. Ik ben ermee opgegroeid. En nee, Marthe, Klaasje en Hanne zullen mijn K3 uit mijn jeugd niet kunne vervangen. Dat kon Josje ook niet. Maar ik vind ze wel leuk op hun eigen manier. Telkens er een nieuwe clip uitkomt ben ik razend enthousiast. Een beetje TE enthousiast voor mijn 21-jaar haha. Whoops. Als je maar gelukkig bent toch? 😉

  • Welke artiesten heb je live gezien?

Ik heb jammer genoeg nog weinig concerten gedaan, maar dat komt nog wel. Op een dag. Maar wel heb ik heel veel gratis optredens gezien, en niet van artiestjes die amper bekend zijn. Zo zag ik begin deze zomer na mijn eerste werkdag Niels Destadsbader live (van een hele verre afstand, maar dat telt ook!) en dat was een geweldige ervaring. Zijn ontroerende nummers raken nog net iets meer als je ze live hoort. Maar dat is met elke artiest. Ook K3 hoorde ik al live, in de zomer van 2017. Ik heb veel Vlaamse artiesten al live gezien op evenementen hoor, ik kan ze me op dit moment gewoon niet allemaal herinneren. Op een dag sta ik mee te swingen en te zingen bij Marco Borsato trouwens! En bij Nick & Simon

  • Van wat voor muziek of welk nummer wordt je emotioneel?

Ik heb er wel een paar, dus ik ga hier valsspelen en er een paar opnoemen. Onder andere van ‘Everglow’ maar dan de versie van Ollie Green. Ik heb dit liedje ontdekt kort na de dood van oma en de tekst steunde mij gewoon echt heel erg. Toen was het de versie van Coldplay, maar dankzij Spotify maakte ik kennis met de versie van Ollie Green. Die is akoestisch en dat soort versies zijn gewoon nog emotioneler. Dat hoef ik niemand uit te leggen. Ook van ‘Wat gaan de wolken snel’ van Matthijn Buwalda krijg ik vaak een krop in mijn keel. Bij dat nummer moet ik denken aan mijn lieve pepe. Het zijn vaak de huilliedjes of net de liedjes die me doen denken aan mensen die ik mis.

  • Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit nummer boven als je het luistert?

Voor deze had ik meteen een antwoord klaar toen ik de TAG overliep. Maar het is natuurlijk ook gewoon heel recent en normaal dat ik daar nog mee bezig ben. Ik heb het over het nummer ‘Heimwee’ van Lisa van der Kroft en Daan Jorissen. Naast die kater waar ze in het begin over zingen, klopt alles. Ik heb dit nummertje namelijk ook ontdekt dankzij Spotify, ik denk ergens begin juni 2017. En waar was ik toen? Middelbaar. Dit liedje doet me denken aan mijn verjaardag, waar ik afstudeerde. Maar ook aan de afgelopen schooljaren. Ze waren fantastisch. In het begin van de vakantie moest ik huilen toen ik dit nummer hoorde, maar nu brengt het me vooral een glimlach. En ook de wens om het nog eens keer te beleven. Toch is alles wat in de tekst wordt gezongen wel waar. Als je dit liedje laat horen, sta ik direct met mijn twee voeten terug in het zevende jaar. Het was een geweldig jaar, ondanks alle moeilijkheden die ik er heb gehad. Maar die horen bij ’t leven.

Aan welk nummer heb jij een speciale herinnering?

Kleine sidenote bij het artikel: Ik heb deze TAG niet zelfverzonnen en uit respect vertel ik graag ook eventjes waar ik deze gevonden heb. Ik kwam deze tegen op de blog van Anita, die op de blog Mindjoy schrijft.

2 thoughts on “Life is a song Tag

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: