Vriendschap is magisch

Hoi allemaal! Er zijn zoveel mooie momenten in een leven. Momenten dat je plezier hebt, momenten dat je slaagt in iets waarvan je nooit dacht te slagen. Ons leven is een rij aan momenten die worden verbonden tot een ketting. Tot zover mijn poëtisch begin. Maar momenten van vriendschap, dat zijn een van de mooiste dingen vind ik zelf. Ik mocht dat nog maar eens ervaren. Ik was  zo dankbaar en het gaat om zoiets kleins. Maar toch krijg ik weer een glimlach als ik eraan denk, en ik wilde het heel graag delen. Vriendschap is elkaar helpen in tijden van nood.

img_20181017_183833_949.jpg

Ik besefte er ook door hoe blij ik altijd ben, maar ook ben ik dankbaar dat ik vrienden heb die me helpen als ik een probleem heb. Groot of klein. Het klinkt zoiets kleins en misschien stoms. Maar het besefte me ook hoe dankbaar je moet zijn voor de kleine dingen, en dat je soms niet weet wat je elke dag hebt tot je het mist. Ik denk er nog altijd met een glimlach aan terug omdat ik het zo hartverwarmend vond. En het feit dat er iemand niet wilde dat het slechter met mij zou gaan die dag, maakt me nog blijer. Dat verwarmt echt mijn hart.

Het was een donderdagochtend. Ik had me aangekleed, bus genomen naar het station. Tot ik een smsje kreeg van mama. Ze zei dat ik mijn lunch was vergeten op het aanrecht. Ik kon niet meer terug, ik zou zeker mijn trein missen naar school. En ik had die dag net voor de eerste keer les van mijn mentor en ik wilde gewoon geen slechte indruk op haar maken. Dus ik ben zonder lunch naar school gegaan. De lessen die ochtend gingen goed en ik had er plezier in. Alleen de gedachte dat ik geen eten zou hebben over de middag, maakte me wat minder blij. Voor de duidelijkheid, ik had mijn portemonnee mee. Maar daar zat geen geld in. Ook geen bankkaart, ik stond volledig schaakmat wat dat gebied betreft.

Over de middag ging ik bij mijn vriendin eten, die gretig haar boterhammetjes bovenhaalde. En ze vroeg of ik niet ging eten, waarop ik antwoordde dat ik geen lunch had en ook geen geld. Ze zei dat ik dan wel een probleem had. Wat ik ging doen. Ik antwoordde dat daar niet zoveel aan te doen was, dat ik waarschijnlijk honger mocht lijden tot ik weer thuis was. Alleen was dat buiten mijn vriendin gerekend. Ze deed het plastic folie van haar boterhammen en zei ‘sharen is caren’ en ik kreeg de helft van haar lunch. De dankjewel die ik zei, kwam er blijkbaar hartverwarmend dankbaar uit. Na school wilde ze ook niet dat ik honger zou hebben dus heeft ze me nog een muffin getrakteerd voor op de trein naar huis.

Echt, het lijkt zoiets simpels. Maar vriendschap is letterlijk mensen helpen in tijden van nood. Onder andere. Ik vond het gebaar en de manier waarop mijn vriendin me uit de nood hielp hartverwarmend en dat heb ik haar ook gezegd. Toch bleef het in mijn gedachten deze week. Ik vond het gewoon een heel mooi en solidair gebaar. En vooral lief. Je lunch is ook zoiets waarvan je niet beseft dat je het elke dag hebt, tot je het mist. In situaties zoals ik. Of misschien ergere situaties. Mijn dag is net ietsje beter geworden daardoor. Vriendschap is iets magisch.

Heb jij lieve vrienden die je altijd uit de nood helpen?

3 thoughts on “Vriendschap is magisch

Comments are closed.

%d