The Power of Music ~5~

Hoi allemaal! De afgelopen tijd heb ik dankzij Spotify en ook The Voice Kids een heleboel nieuwe nummers  ontdekt. Zoals altijd wil ik weer mijn favoriete nummertjes van de afgelopen tijd delen. Er zitten een paar nummertjes tussen waar ik anders niet echt aandacht aan zou besteden, maar daarvoor zijn programma’s op televisie dus enorm goed. Zeker bij The Voice Kids wil ik elke seconde gezien hebben, dus hoor ik ook ieder nummer. Ze hebben dat dit jaar weer geweldig gedaan! Ik deel vandaag een paar nummers om lekker vrolijk van te worden, ook enkele emotionelere nummers. Je kent mij, mijn afspeellijst is meestal een combinatie van beide!

Rachel Platten is inmiddels een van mijn favoriete zangeressen. Ik hou van haar stem, maar ook van de meeste van haar nummers. Niet allemaal. Dankzij een fantastische battle ontdekte ik dit liedje. Shivers gaat over verliefdheid, dat is duidelijk. Maar de melodie en gewoon de zang maakt je vrolijk. Het was dan ook een fantastisch vrolijke battle. Shivers is ook een liedje wat makkelijk in je hoofd blijft zitten, maar dat vind ik echt niet erg. Graag zelfs!

Ook Jess Glynne is ondertussen iemand die ik enorm waardeer. Zeker aangezien ik haar Don’t be so hard on yourself wekelijks opzet om mezelf daaraan te herinneren. Haar nieuwe album heeft een heleboel nummers die ik echt geweldig vind, maar Thursday is een van mijn favoriete liedjes. Thursday is gewoon enorm herkenbaar de laatste tijd, ook wel een bekend nummer. Ik hou er in elk geval wel van!

Melanie Martinez kende ik nog niet, maar Dollhouse is ook wel een ‘donkerder’ nummer. Helaas enorm herkenbaar. We willen allemaal het perfecte gezinnetje uithangen. Dat blije gezinnetje waar iedereen van elkaar houdt en we alleen maar leuke dingen doen. Sociale media staat er vol van. Zoonlief heeft een fantastisch rapport en luistert altijd naar zijn ouders. Terwijl hij in werkelijkheid misschien problemen heeft op school en zijn ouders elke dag uitscheldt. Dollhouse gaat gewoon over het feit dat we altijd perfectie willen uitstralen naar de buitenwereld, maar dat niks is wat het lijkt. Ik vind het wel een confronterend nummer, vandaar dat ik het de laatste tijd ook wel heel veel luister.

Dit liedje ken ik eigenlijk al veel langer, maar ik heb het om een of andere reden nooit gedeeld. En ook, ik was het een tijdje kwijt. Blijkbaar stond dit nummer tot voor kort niet in mijn afspeellijst. Jammer, want het is een liedje met een hele krachtige betekenis. Cimorelli zingt namelijk dat het niet uitmaakt wie je bent. Dat je meer bent dan je fouten, je make-up en meer dan je ‘labels’ en pijn. Die labels doelen natuurlijk op het feit dat we elkaar allemaal stickers opkleven. Een enorm mooi liedje, maar ook een hele grote note to myself!

Voor de verandering eventjes een Nederlands nummer. We worden altijd geacht om vrolijk en dankbaar te zijn, en het is ook goed als je zo in het leven staat. Maar weet dat dat niet altijd zo kan en zal zijn. Soms lopen dingen enorm mis en ben je boos of ondankbaar. Ik ben dankbaar, maar ik heb ook soms eens iets te klagen. Maakt mij dat ondankbaar? Nee, want het is menselijk om niet altijd de vrolijkste te zijn. Bloemen hebben ook regen nodig en bloemen worden ook eens ziek. Maar daardoor groeien ze net sterker. Dit nummer heeft me de laatste tijd ook wel enorm geraakt, vandaar dat hij een plaatsje verdient in mijn blogpost vandaag.

In een TAG heb ik dit nummer al eens genoemd, maar ik wil het toch nog eventjes omhoog halen. Everglow doet mij denken aan mijn oma, zij stierf op 3 september 2016. Alweer twee jaar geleden, zo snel gaat de tijd. Maar dit nummer heb ik heel vaak geluisterd toen ze pas gestorven was, enkel de versie van Coldplay. Maar ik deze versie raakt me door het akoestische nog meer. De melodie van dit nummer kalmeert me ook heel erg, en ook dat is fijn.

Wat waren jouw favoriete nummers van de afgelopen tijd?

%d bloggers liken dit: