Hoe de film ‘Wonder’ mijn hart stal

Hoi allemaal! Als er een boek is wat ik altijd zal onthouden is het ‘Wonder’ van R.J Palacio wel. Ik heb het boek destijds op mijn vorige blog gereviewd en dat was heel positief. Maar toen ik twee jaar geleden Wonder in de boekenlijst van Nederlands zag staan, koos ik er weer voor. Ik heb het boek ook zeker gelezen toen, met zoveel plezier! Absoluut een van mijn favorieten. Inmiddels is er een verfilming geweest, helaas heb ik hem niet in de bioscoop gekeken. Inmiddels heb ik hem wel al gezien. En ik vond de film fantastisch, vooral inspirerend. Hij verdiende wel een plekje op mijn blog vond ik. Ga hem gewoon allemaal kijken!

Wonder gaat over August Pullman. Hij woont in een gezinnetje met zijn moeder, vader en zus Olivia. En de hond Daisy niet te vergeten. August (Auggie) is 10 jaar. Je zou denken dat dat allemaal normaal is. Auggie is alleen geboren met een zeldzame gezichtsafwijking. Hij is als baby 27 keer geopereerd, maar nog steeds is dat vrij zichtbaar. Zijn moeder besloot hem thuisonderwijs te geven. Tot dat niet meer kon, en met pijn in het hart stuurden ze Auggie dan ook naar een priveschool.

Auggie begint in de 5th grade (ik heb even geen idee welke klas dat in België of Nederland is) Maar het geluk is dat iedereen nieuw is, en hij hopelijk niet de enige zal zijn die alleen is. Maar het tegendeel blijkt, en de wereld was nog niet klaar voor iemand die anders is.

Het boek had mij al geraakt tot en met, het is een tranentrekker tot en met. Maar het geeft zo goed onze maatschappij weer en ik werd soms zo boos tijdens te film. Ik leef me ook iets te hard in meestal 😉 Leven als een empatische hoogsensitieveling. Maar het weerspiegelt onze maatschappij. Mensen oordelen op uiterlijk en denken daar ook niet bij na. Terwijl er onder die jongen die anders is wel een hele lieve jongen kan zitten. Toch ontwijken meeste mensen August heel graag, want hij ziet er anders uit. Dat maakt mij gewoon boos. En naast de realiteit zitten er ook hele mooie lessen in de film. Ik denk dat je na Wonder wel twee keer nadenkt voor je iemand die er anders uitziet negeert of beordeelt. Want uiteindelijk verdienen we het allemaal om onszelf te zijn. Ook al ben je anders.

Auggie is een jongen waar menig mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Ja, hij maakt ook fouten. Maar hij heeft het beste met iedereen voor. En daardoor verlies je je hart gewoon aan hem doorheen de film. Hij wil dat iedereen gelukkig is en probeert iedereen te helpen. Dat maakt van hem een prachtig karakter. En dat komt heel erg naar voor in de film. Nu lijkt het alsof Auggie heilig is en de rest niet. Toch maakt hij fouten en doet dingen die niet mogen. Maar dat doen we allemaal wel eens. En ik geloof dat er werkelijk zoveel mensen rondlopen die het goede voorhebben. En als je die niet kan vinden, wees dan die persoon. De wereld heeft het hard nodig.

Het mooie is ook dat er werkelijk klasgenoten waren die Auggie gingen aanvaarden voor wie hij is. Wat in een wereld zoals die van vandaag zeldzaam is. Zeker als je anders bent. Maar wat ik ook prachtig vond, is dat Auggie nooit heeft opgegeven. Hij is vaak ziek geweest of wou niet naar school. Maar hij heeft ondanks alles altijd doorgezet. Hoe de film afloopt verklap ik natuurlijk niet meer. Dat is niet de bedoeling. Maar ik beloof je, het einde is hartverwarmend! Eigenlijk gewoon het hele verhaal. Inclusief Auggie. Hij is een schatje.

Kende jij de film al? Of had je er al van gehoord?

8 thoughts on “Hoe de film ‘Wonder’ mijn hart stal

 1. Dat klinkt wel als een mooie film om eens met Kerst te kijken 🙂 Ik kende hem nog niet maar had er wel al reclame voor gezien toen hij in de cinema was. Misschien dat ik het boek eens lees als ik niet aan de film toe kom.

  1. Hij is zo mooi! We zijn maanden later en ik moet nog altijd glimlachen als ik aan Wonder denk. De film is hartverwarmend. Het boek ook trouwens! Ik wens je alvast veel plezier bij het ontdekken van dit prachtige verhaal, in welke vorm dan ook!

 2. Dit klinkt als een geweldig mooie film waarvan ik zeker weet dat hij ook mijn hart zal stelen <3 Wat en mooi en ook belangrijk verhaal! Ik hoop de film binnenkort ook zeker een keer te gaan kijken na het lezen van deze enthousiaste review 🙂

  1. Ik weet dat ook heel zeker Romy! Hij brengt heel veel liefde met zich mee. En inderdaad, een belangrijk verhaal. Ik vind het fantastisch om te horen dat je de film ook eens wil zien door mijn enthousiasme! Ik wens je alvast veel kijkplezier! 🙂

 3. Jaaa!! Dit boek (en deze film) is echt een van mijn favorieten aller tijden! Zo leuk dat jij hem ook mooi vond. Wist je trouwens dat er ook novelles zijn van Wonder? Zo heb je een verhaal over Julian, Christopher en Charlotte. Vooral het verhaal over Julian voegde veel toe aan het verhaal.
  Ik kan nu al niet wachten om het boek te herlezen!<3

  1. Van mij ook! Ik las het boek ooit voor een boekbespreking, was met volle plezier. Ik weet dat er novelles zijn, maar ik zal eens moeten kijken om ze te bestellen want ik vind ze nergens. Maar ik wil ze wel heel graag lezen. Dankjewel voor de tip! En alvast veel plezier met herlezen 🙂

   1. Dankjewel! De novelles zijn apart trouwens digitaal beschikbaar, maar fysiek heb je een bundel van de drie verhalen. Die heet Auggie & Me: Three Wonder Stories, misschien helpt het je met zoeken. Alvast veel plezier!

   2. Super, dankjewel! Ik zal het onthouden en de bundel fysiek bestellen. Ik ben geen digitale lezer 😉 Je reactie maakt mijn dag goed!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: