Hoe mijn laptop me beter doet bloggen!

Hoi allemaal! Ik zei  een hele tijd terug nog dat bloggen niet wilde vlotten en ik daardoor geen content meer had. Het deed pijn om mijn blog een week leeg te zien. Niet als perfectionist, maar als blogger. Mijn blog is mijn digitale kindje, en ik wil het voeden met goede artikels en content. Alleen lukt dat niet als je geen content eruit krijgt. Forceren heeft geen enkel nut, net als bij heel veel dingen in het leven. De oplossing was echter veel dichterbij dan ik dacht. Ik had een rustige werkomgeving nodig.

IMG_20181125_100643_532

Mijn vaste computer staat altijd in de woonkamer. Het is een redelijk dure computer, hij is geschikt voor gamen. Ik ben een fervente sims-fan en wie mij op Instagram volgt, weet dat. Hoewel mijn addiction wel geslonken is. Maar in onze woonkamer is er enorm veel lawaai. Mijn twee broers gamen heel veel en roepen dan allerlei frustraties door de woonkamer. De televisie staat vrij luid omdat papa anders niks hoort. En zeggen dat mijn broers moeten ophouden met brullen heb ik inmiddels opgegeven. Want het helpt voor geen meter. En als schep erbovenop heb ik ook nog eens een geschifte, luide vogel. Hij schreeuwt enorm. Dat hij afstamt van papegaaien, is wel heel duidelijk. Daarom hoeft hij dat nog niet te bewijzen. Helaas, Jacqueline houdt zijn mond (bek) niet.

En dan zit ik daar, achter mijn computertje. Met oortjes in, in de hoop het omgevingslawaai wat te dempen en me zo te concentreren. Dat heeft een hele lange tijd gewerkt, maar nu niet meer. Ik kreeg er geen enkel artikel meer uit. Of het nu diepzinnig nagedacht was of een gewoon simpel lijstje met muziek, het lukte niet meer. Het leek alsof ik op het gebied van bloggen uitgeput was. Ideeën genoeg om uit te werken en als ik op de tram naar huis bijvoorbeeld een idee had dat ik kon uitwerken, kon ik niet wachten om dat te doen. Eindelijk blogwerk! Maar hoe goed ik ook wist was ik wilde uitwerken, eens ik klaar zat met mijn vingers op de toetsen lukte het niet meer. Ik was het allemaal kwijt. En zelfs opschrijven werkte niet.

Niet veel later stapte ik heel blij de Mediamarkt binnen. Aangezien ik inmiddels aan de hoge school zit in een grafische richting, was ik verplicht een laptop aan te schaffen. Maar dat betekende ook dat ik zo een toestel had om op mijn kamer te bloggen, internetten. Ja, dat heb ik met mijn iPad ook wel. Maar ik vind een blogpost op de iPad helemaal uitwerken nogal moeilijk. En plotseling wist ik wat ik mistte en waarom het niet lukte. Ik had rust nodig. Een werkomgeving die rustig was. Nu ik op mijn kamer blog, gaat het momenteel veel beter. Natuurlijk ga ik nog wel eventjes afwachten wat de komende tijd zegt of doet. Want het kan ook gewoon door de adrenaline en blijheid zijn dat het nu zo vlot gaat. Maar ik merk wel dat ik veel geconcentreerder ben. En dat is niet door adrenaline. Want als ik blij en opgewonden ben en vol energie zit, kan ik me op bloggebied juist minder concentreren. Ik heb in die korte tijd (van 3 of 4 dagen denk ik) er al twee weken aan content uitgekregen. Dat is echt zoveel meer dan de afgelopen twee of drie weken bij elkaar.

En stiekem kon ik ’t weten hoor. Als ik gewoon maar een beetje beter had nagedacht over wat ik fijn vind om in te werken. Ik werk al heel mijn leven zoveel beter in een rustige omgeving. Met wat achtergrondmuziek heb ik totaal geen probleem. Ik schrijf dit laatste stukje namelijk uit op de tonen van ‘Your Song’ van Rita Ora. Sorry Marco! Ik vind je nog steeds geweldig 😉 Maar ik ben hoogsensitief en het feit dat ik nu beter kan bloggen, in mijn kamer is gewoon logisch. In mijn geval dan. Iedereen is anders natuurlijk.

In wat voor omgeving werk jij het beste?

2 thoughts on “Hoe mijn laptop me beter doet bloggen!

  1. Ik heb toch ook wel een rustige omgeving nodig maar ik houd ook wel van een beetje achtergrondgeluid. Ik heb een bureau staan in de woonkamer maar aangezien ik meestal blog voor of na mijn werk als mijn vriend al weg is, heb ik niet echt last van iemand. Haha. Ik heb sowieso van hem geen last hoor want hij is heel rustig en gilt niet tijdens het gamen :p Toen ik nog thuis woonde, schreef ik ook wel altijd van op mijn kamertje omdat er beneden ook te veel lawaai was.

    1. Ik ook, en met muziek heb ik geen problemen. Integendeel, muziek vergroot mijn blogvibe alleen maar. Maar te veel lawaai werkt niet voor mij. Ik blijf nu eenmaal hoogsensitief. Ik kan ook wel tegen een beetje lawaai, maar je moet niet overdrijven. Dus ja haha. Ik ben gewoon blij dat ik weer in rust kan bloggen, want dat heb ik wel echt nodig

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: