Spannend leven nodig als blogger? Ik denk het niet!

Hoi allemaal! Soms heb ik het gevoel dat het clichébeeld van bloggers is dat ze een spannend leven hebben vol avonturen en recensies. Waar zou je anders over moeten schrijven? Ik moet eerlijk zijn, vroeger dacht ik daar ook zo over. Toch is bloggen echt wel veel meer dan avonturen en recensies. Vroeger durfde ik uit schaamte niet te bloggen omdat mijn leventje toch niet spannend genoeg is. Maar gelukkig denk ik daar inmiddels anders over. Want je hoeft helemaal geen spannend en avontuurlijk leven te hebben om een goede blogger te zijn. Je moet het gewoon uit jezelf halen!

IMG_20181212_155950

Natuurlijk, als jij blogt over evenementen en fuiven, dan heb je die ‘avonturen’ wel nodig. Maar ik was als tiener altijd bang dat ik nooit iets te vertellen zou hebben op mijn blog omdat ik toch maar een doorsnee mens ben dat de dingen doormaakt. En ergens is dat ook zo. Ik ben ook maar een meisje dat iets van haar leven probeert te maken. Ik ben geen wereldreiziger en sinds kort een doodgewoon hogeschool studentje. Toch vind ik bloggen fantastisch leuk. Ik heb veel geleerd van mijn blog, en eentje daarvan is dat je helemaal geen spannend leven nodig hebt om te bloggen. Als je maar jezelf bent. Dat is duizend keer belangrijker.

Misschien geef ik je nu een beetje de indruk mee dat ik mijn leven saai vind. Nee hoor! Integendeel. Ik ben heel blij met mijn leven en dankbaar voor elke dag dat ik op onze wereldbol mag meemaken. Het kan zomaar voorbij zijn morgen. We denken daar alleen niet altijd aan. Ik ben ook niet iemand die elke dag de wildste dingen nodig heeft om te genieten. Geef mij maar het alledaagse leven en school. Ook al klink ik daar saai mee. Maar dat is toch echt wie ik ben en wil zijn. Soms heeft de wereld ook niet altijd nood aan wilde avonturen maar gewoon een beetje herkenning. Of inspiratie, of goed lessen. Ik deel ze graag op mijn blog. En zo hoop ik de wereld een beetje beter te maken, of op zich dat mensen zich toch een beetje beter voelen.

Maar waarom ik deze blogpost geschreven heb? Ik weet dat er zoveel mensen zijn die een blog willen starten maar net als ik destijds worden tegengehouden. Door gedachten zoals ‘ik ben niet boeiend genoeg’ of ‘mijn leven is veel te saai’. Je hoeft ook niet heel je leven online te gooien. Je kan bloggen over wat jij wilt. Als je maar gelukkig bent en doet wat jij leuk vindt op je blog. En geloof me, dan trek je de juiste volgers aan en wordt het gewoon een feestje! En schrijven is gewoon heel erg leuk!

Ik ben zelf ook een meisje dat gewoon haar leven leeft. Maar ik vind het geweldig om mijn leven een stukje in mijn blog te gieten. Hier geniet ik van. En ik heb ook gewoon een doodgewoon leventje hoor. Ik ga niet elk weekend naar de hipste evenementen om recensies te schrijven en foto’s te maken. Ik sta niet elke dag op concerten te genieten. Maar goed ook, want ik zou zo’n druk leven ook helemaal niet aankunnen. Ik zou gek worden. En wat ook nog, ook al heb je geen spannend leven. Ik weet zeker dat er mensen zijn die wel in je blog geïnteresseerd zijn. En een blog is fantastisch als je jezelf erop bent. Want je kan duizenden dingen vertellen die anderen vertellen. Maar toch zullen ze altijd op jouw manier geschreven zijn. Net zoals alle mensen om je heen, is je blog ook uniek. En dat alleen al maakt het een feestje om zoveel blogs te volgen. We zijn allemaal anders, maar dat is juist het leuke!

Door welke ‘gedachten’ laat jij je wel eens tegenhouden?

8 thoughts on “Spannend leven nodig als blogger? Ik denk het niet!

 1. Ik moet zeggen dat ik, toen ik mijn blog wou beginnen, ook wel dacht van ja maar waar moet ik dan over schrijven? Ik heb ook best wel een saai leven (denk ik, gezien vanuit iemand anders zijn standpunt) maar eigenlijk denk ik dat de meeste mensen zo’n leven hebben en dat het net leuk is dat er ook bloggers zijn zoals jij en ik die ons doodgewone leventje tonen. Als tegengewicht voor alle glamour 🙂

  1. Ik ook. Maar ik vind net jouw blog of die van Romy (en vele anderen trouwens) zo leuk omdat het over dingen gaat die iedereen door kan maken of meemaakt. Door jouw blog en weekoverzichtjes leer ik trouwens wel letten op de goeie dingen en met een goede mindset in het leven te staan. Die spat er meestal van af, gewoon van je blog en Instagram alleen al. Het hoeft inderdaad niet allemaal glamour te zijn!

 2. Toen ik begon met bloggen dacht ik dat ik heel snel zou uitgeschreven zijn. Ik had echt niet verwacht dat ik maar zou kunnen blijven doorgaan. Ik schrijf wel eens over een evenement zoals de Boekenbeurs of zoals vorig jaar YALfest in Antwerpen maar dat zijn uitzonderingen. De meeste blogposts zijn gewoon stukjes over wat ik gelezen heb, wat ik nog wil lezen, wat ik geknutseld heb, dingen die me zijn opgevallen,… Toen ik onlangs de leuke pakjes deelde die ik cadeau had gekregen vroeg ik me even af of ik dat wel moest doen vermits dat misschien niet leuk is voor mensen die met Kerst misschien geen cadeau’s hebben gekregen. Sinds kort ben ik me er ook meer van bewust dat sommige van mijn blogpost niet voor iedereen toegankelijk zijn. Iemand die een gezichtsbeperking heeft zal bijvoorbeeld niet veel hebben aan mijn coverposts. Bij een foto-update staat er wel tekst onder de foto’s maar bij zo’n coverpost rust de hele blogpost uitsluitend op foto’s.

  1. Ik val wel eens zonder energie of inspiratie, maar dat komt vaak wel terug. Maar mijn blog opgeven? Ik vind het veel te leuk daarvoor. En je blog moet gewoon uniek en van jou zijn. Ik vind jouw blog een van de leukste om te lezen op boekengebied! Ik maak er gewoon te weinig tijd voor. Wel goed dat je je zo bewust bent van wat je wel en niet wil posten. Dat maakt je ook wel een goede blogger en daarin onderscheid je je ook wel van een ander. Sommigen gooien echt alles klakkeloos online. En ja, coverposts kan je toch echt wel het meest verrijken met foto’s. Helaas is daar niet echt een andere oplossing voor. Veel blogplezier het komende jaar!

   1. Wat een mooi compliment. Dankjewel Nikita! Ik hoop dat jij het komende jaar ook veel van het bloggen, tekenen en lezen kan genieten.

 3. Leuk dat je dit artikel schrijft! Naast tientallen andere reden die ik jaren had was ook dit één van de redenen voor mij om geen blog te beginnen. Ik ben het helemaal met je eens dat het juist mooi is om het gewone dagelijkse leven te delen. Mijn doel is net als jij schrijft, dit soort dingen te delen en de wereld beter te maken door mensen wat blijer te maken 🙂 Ik vind het dus heel leuk dat jij dat ook zo ziet! Alle kleine beetjes helpen <3
  Ik hou dan trouwens wel van avontuur, maar echt niet elk weekend. Net als jij schrijft zou ik zo'n druk leven met elk weekend allerlei activiteiten helemaal niet aankunnen haha!

  1. Dankjewel voor je mooie (en uitgebreide) reactie! Ik ben ook benieuwd naar jouw blog, ik zal straks een kijkje nemen. Je hebt echt een heel mooi doel met je blog! Want dat is net de kracht van bloggen. Er zijn bepaalde blogs waar ik zoveel mooie dingen heb uitgehaald, en ik wil dat ook doen voor anderen. Het is trouwens prima om af en toe avontuur te beleven en voor de rest rustige weekends te hebben. Het gaat er niet om dat je in de maatschappij past, maar dat jij gelukkig bent! 🙂

   1. Jij ook bedankt voor jouw reactie 🙂 Ik zie dat je een bericht hebt achter gelaten, super lief! Ik ga daar zo op reageren. Dank je wel!
    Het is leuk om te lezen dat je echt mooie dingen uit andere blogs gehaald hebt. Precies, dat is helemaal waar 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: