Dit verandert er voor mijn blog in 2019!

Hoi allemaal! 2018 zit er bijna op. Ik kan het niet laten, maar wat ging het snel! Sorry, ik heb iets met clichés… Net als vele bloggers vrees ik. Het nieuwe jaar voelt altijd als iets vers en hoewel er ieder jaar zulke goede (en helaas ook slechte) dingen gebeuren, ben ik altijd in volle motivatie op 1 januari. De motivatie om er een spetterend jaar van te maken en te vechten voor mijn dromen. Geen idee of ik daar de enige in ben, maar ieder jaar wil ik wel iets verbeteren. En dat is super, want zo blijf je groeien en dingen ontdekken. Het maakt je leven interessant. Vandaag wil ik graag een paar veranderingen bespreken die ik op mijn blog wil doorvoeren. Ik hoop dat je even enthousiast wordt als ik!

1.jpg

Mijn blog is mijn kindje, mijn digitale baby’tje. Hoewel, ik blog al bijna anderhalf jaar. Telt dat ook nog als baby? Maar doordat mijn blog zoveel voor me betekent, wil ik ook tevreden zijn met mijn blog. En dat ben ik ook wel, zeker. Bloggen is een van de weinige dingen waar mijn perfectionisme heel weinig is opgesprongen. Soms wel eens, maar dat hebben we allemaal. Dus ik wil er ook goed voor zorgen. Ik heb de laatste tijd een paar bedenkingen gedaan, en met het nieuwe jaar voor de deur lijkt het mij perfect om ze door te voeren. Dan krijgen zowel ik als mijn blog een nieuwe start. Beter dan dit gaat het niet meer worden haha!

 • Willekeurig posten, zonder schema

Ik heb normaal een schema. De afgelopen weken is daar niet zoveel van terecht gekomen, maar ik ben in een mentale periode. En daarnaast zit ik midden in een studeerperiode. Ik geef toe, de ontspanning is er ook wel. Maar die komt momenteel in andere dingen tot stand. Ik wil niet meer volgens een schema posten. Omdat dat ook niet altijd werkt voor mij. Soms zijn er weken waarin ik zoveel meemaak of bevindingen doe waar ik over wil schrijven. En dan zijn er weken waarin het rustig is en ik misschien geen inspiratie heb. Mijn blog wordt steeds persoonlijker en daardoor zou het ook gewoon beter zijn als ik een blogpost meteen kan inplannen op de volgende dag. Dan komt het nog echter toe. Een blogpost blijft vast, dat zijn de weekoverzichtjes op maandag. Ik blijf ook de nieuwe blogposts om 6u30 ’s ochtends inplannen. Althans, dat vertel ik WordPress. Hij houdt er zich echter niet altijd aan

 • Een nieuwe lay-out (work in progress!)

Ik was al heel lang niet meer zo tevreden met mijn lay-out. Vooral omdat hij heel onpersoonlijk aanvoelt nu, en daar word ik niet zo vrolijk van als ik mijn blog opentrek. Ik ben hier wel mee bezig. Ik kan ontwerpen, ik kan met Illustrator en Photoshop werken. Dus dit komt eraan! Ik vrees dat het niet op 1 januari wordt, maar wel begin 2019. Zo dwing ik mezelf ook een beetje om vrij te ontwerpen en te tekenen. En die creativiteit is altijd welkom in mijn leven.

 • Illustratie

Hierbij moet ik altijd aan Romy denken. Romy van Vaker Vrolijk maakt haar eigen kaarten. Ik mocht vorig jaar ook een exemplaar ontvangen en dat staat nog altijd te pronken tussen mijn tekenmateriaal. Nogmaals mijn complimenten, want ik vind het echt een heel mooi kaartje! Maar ik werd daardoor geinspireerd. Ik weet nog niet hoe en wanneer, maar ik wil heel graag mijn illustraties en tekeningen meer naar voren brengen. Zowel die op papier als (in de toekomst dan) de digitale werken. Ook dat zal mij een beetje ‘dwingen’ om terug wat meer te tekenen en creatief te zijn. Maar illustreren is een groot deel van wie ik ben en wat ik graag doe. Dus het is jammer dat dat momenteel ontbreekt op mijn blog.

Kijk jij naar iets uit in 2019? Of ga jij iets veranderen in een van je hobby’s?

6 thoughts on “Dit verandert er voor mijn blog in 2019!

 1. Oeeh leuk, een nieuw jasje voor je blogbaby (hoe oud ook, het blijft een baby vind ik 😉 ). Ben benieuwd! Ik heb ook geen schema, maar ook weer wel want ik post elke week 4 berichten. Haha. Maar ik schrijf wanneer ik zin heb en als er dan eens geen blogje online staat, geeft het ook niet. Ik kan dat wel gemakkelijk loslaten.
  Allesizns, veel plezier met de veranderingen en een fijn nieuw jaar!

  1. Haha, dat is nog steeds under construction 😉 Maar dat komt wel. Die visie vind ik zo goed! Bloggen moet leuk blijven, en geen geforceerde bedoening. Vandaar dat ik ben overgestapt naar een lossere blogmanier. Dankjewel, voor jouw ook een fijn (blog)jaar!

   PS: Mijn blog zal altijd mijn baby’tje blijven 😉

 2. Wat een lief compliment over mijn kaartje! Jouw illustraties zijn al helemaal prachtig. Misschien is het leuk om bijvoorbeeld af en toe een illustratie te gebruiken als beeld bij je artikelen 🙂 En goed dat je vooral artikelen wilt plaatsen op momenten dat je iets te vertellen hebt en zin hebt om daarover te schrijven. Dat maakt bloggen alleen maar extra leuk 🙂
  Een heel gelukkig nieuw (blog)jaar!

  1. Dankjewel! Ik denk daar ook aan, maar ik heb bijvoorbeeld laatst met de liquid watercolor van de Action gewerkt (ik heb hem dan toch eindelijk gevonden haha) en daarmee heb ik een illustratie gemaakt. Ik denk erover om hem in de spotlights te zetten en tegelijk mijn mening te geven over de verf. Ik moet het alleen nog uitwerken. Bedankt voor het idee trouwens! Voor jou ook een gelukkig (blog)jaar! En dankjewel voor je lieve reactie 🙂

 3. Ooh ik ben benieuwd naar je nieuwe layout!! En je moet inderdaad posten wanneer je zin en tijd hebt!! Ik vind het zelf ook leuker om iets te posten, zonder het echt in te plannen.

  1. Haha, ik ook! Hij is nog in volle ontwikkeling. Maar ik maak hem op hart en gevoel, dus het kan niet anders dan beter worden. Dankjewel voor je reactie!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: