Omdat je het waard bent!

Hoi allemaal! De winterkortingen, ik zie ze ieder jaar graag komen. Net als ieder meisje of iedere vrouw. In de winkels zoeken naar de beste koopjes om dan te ontdekken dat die trui die je al zo lang wou in 50% korting staat. Ik ben materialistisch, een minimalistisch leven zou niks voor mij zijn. Maar shoppen is soms ook jezelf verwennen en dat mag ook. Zeker rond de feestdagen. Eigenlijk mag dat altijd, je hoeft daar geen excuus voor te vinden. Dat ontdekte ik toen ik ’s avonds thuiskwam, mijn pyjama aan het pakken was uit mijn kast en aan het kiezen was welke nieuwe fluffy sokken ik zou aandoen als ik uit de douche kwam.

Processed with VSCO with hb1 preset

Normaal als het solden zijn, dan ben ik heel veel bij de rekken met spulletjes die in afprijzing zijn te vinden. Net als iedere shopper in de solden denk ik. Maar daar blijft het meestal bij. Als ik een trui zie buiten de solden, dan laat ik ‘m meestal hangen. Terwijl ik moet toegeven, gisteren waren de enige dingen die afgeprijsd waren toch echt wel mijn fluffy kousen. Al de rest was buiten solden of kortingen gekocht. Normaal doe ik dat helemaal niet en het was compleet onbewust. Ik heb ook geen duizenden euro’s uitgegeven (zoveel verdien ik ook niet haha). No worries, ik ben perfect tevreden met mijn loon en met mijn job. Ik zou het niet anders willen. Eventjes de misverstanden de wereld uithelpen. Of ze voorkomen beter gezegd. Ik heb gewoon genoeg uitgegeven voor een goeie shopsessie en mijn kledingkast is net iets meer gevuld.

’s Avonds was ik alles aan het klaarleggen voor de volgende dag, mijn outfit aan het klaarleggen en mijn pyjama aan het pakken. En ik was de verpakking van mijn nieuwe sokken aan het wegdoen (of het kartonnetje eraf halen beter gezegd) en daarna aan het uitkiezen welke ik zou aandoen. En ik vroeg me constant af waarom ik zoveel had gekocht zonder korting en ik probeerde me ook steeds te verantwoorden de hele dag als ik iets kocht. Of ’s avonds tegen mijn zusje. Eigenlijk hoef ik me al die vragen niet te stellen. En als ik mezelf afvraag waarom, is er maar een antwoord. Omdat ik het waard ben.

Natuurlijk hoef ik niet wekelijks een hele middag te shoppen om mezelf te verwennen en mezelf te tonen dat ik iets waard ben. Maar het is oke om bijvoorbeeld een toffe outfit uit te kiezen. Om mezelf te verwennen met lekker eten, een goede film. Je hoeft daar niks voor te doen. Enkel van jezelf te houden. Ook hoef je daarvoor geen hoge piet te zijn of een superhoge carrière te hebben. Gewoon het feit dat jij bestaat, mag gevierd worden. En we zijn dat allemaal waard. Solden of niet. Een warme trui kunnen we allemaal wel gebruiken en een vrolijk t-shirt in de zomer hebben we allemaal graag aan. Iedereen voelt zich toch graag goed in zijn vel?

Ik merk ook dat ik al die dingen niet meer doe voor een ander. Laat me dat uitleggen. Ik help nog steeds anderen en ben nog steeds de Nikita die voor iedereen klaarstaat. Ik bedoel op keuzes, kledingsstijlen, tekenstijlen. Als ik me volledig opdof (zonder make-up dan) en een tof bloesje met een hele mooie jeans aantrek of in de zomer een licht bloesje met daaronder een vrolijk shortje, doe ik dat niet voor complimenten. Ik doe dat voor mezelf. Omdat ik vrolijk wil worden van mijn outfit, van wat ik die ochtend uit de kast heb getrokken. Van die prachtige krullen in mijn haar. Ik doe dat niet langer voor een ander, maar voor mezelf. Ook dat ben ik waard. Mezelf graag zien, mezelf goed in mijn vel voelen. En laat je nooit iemand vertellen dat je dat niet bent. Want dat is niet zo. Daarvoor hoef je niks te bewijzen. Iedereen heeft het recht zich goed in zijn vel te voelen, zichzelf te accepteren en lief te hebben. Iedereen heeft ook het recht om zichzelf iets waard te vinden. Want we zijn allemaal van ontelbare waarde. Onschatbare waarde. Knoop dat goed in je oren. Dus kijk deze ochtend met een grote glimlach naar jezelf. Je verdient het 😉

Waarmee verwen jij jezelf graag?

2 thoughts on “Omdat je het waard bent!

  1. Ooh zo herkenbaar! Ik kan ook echt enorm genieten van een nieuwe outfit! Dat had ik laatst dus hé, dat ik een trui zag aan de helft van de prijs (en hij was normaal €70, wat ik wel veel vind) en een horloge aan 1/4de van de prijs en nu ben ik helemaal in mijn nopjes 😀 Ik kleed mij ook voor mezelf, omdat ik er dan zelf heel blij van word. Dat vind ik het belangrijkste want ik weet zeker dat niet iedereen mijn kleding mooi vindt, maar dat moet ook niet!

    1. Ik ook haha! Vrouwentrekje denk ik. Ik heb geen vette solden gepakt, maar ik ben wel blij met wat ik heb gekocht. Je visie op je eigen outfit is zo tof! Ik probeer er ook zo naar te kijken en dat lukt ook. Het belangrijkste van een outfit is dat jij je er goed in voelt toch? Dankjewel voor je reactie!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: