Mijn goals voor 2019!

Hoi allemaal! 2019 is een week bezig en waar alle bloggers al gretig hun nieuwe voornemens deelden, ben ik daar een beetje laat mee. Ik vind het niet zo erg, want ik geef mezelf de tijd in deze lastige periode. Daarnaast heb ik ieder jaar wel op voorhand voornemens, maar dit jaar weet ik niet echt hoe ze te formuleren. Omdat het nogal grote doelen zijn. Maar 2019 is het jaar waar ik vooral aan mezelf wil gaan werken. En voor mijn geluk wil kiezen. Door op de drempel van 2018 therapie te regelen, heb ik daar het startschot al van gegeven. Maar ik wil van 2019 mijn jaar maken. Ik weet nog niet precies hoe, maar daar kom ik wel op terug wanneer ik dat wel weet.

boek
  • Tekenen, tekenen & tekenen

Afgelopen dinsdag tekende ik na weken weer eens. Deze keer digitaal, maar het is evengoed tekenen. En ik probeerde Photoshop uit als tekenprogramma. Ik moet toegeven dat dat al snel tweede natuur aanvoelde. Ik neem hier veel te weinig tijd voor en ik weet het. Net als vaak gaat schoolwerk veel te vaak voor. Het moet ook wel, maar ik moet leren dat het genoeg is geweest.

  • 25 boeken dit jaar lezen

Ik wilde een kleine steun in de rug hebben om te blijven lezen.  Met twee boeken per maand moet dat ook wel mogelijk zijn. Ik zit voor januari al aan die twee boeken, dus deze maand ben ik al safe. Ik hoop natuurlijk dat het er meer worde, maar dat zien we wel. Lezen pushen heeft geen nut. En het is eigenlijk nog wel knap om naast mijn studies ook nog eens twee boeken per maand gelezen te krijgen. Er zijn mensen die daar zelfs in hun vakanties nog niet in slagen.

  • Zondag = geen sociale media

Dit wordt een experimentje, want ik heb het nog niet geprobeerd de afgelopen week. Het is nog maar deze week in mijn gedachten gekomen. En ik vermoed dat het komende zondag ook wel nieuw zal aanvoelen. Maar als ik dit in mijn gewoontes krijg, dan heb ik al een dag waarop ik sociale media vrij ben. Whatsapp telt niet mee, zodat ik bij moeilijke momenten mijn vrienden kan bereiken. Als het heel slecht gaat, zou ik ze wel bellen. Maar vaak is het voor mij opluchtender als ik kan vertellen in een appje wat er gebeurd is. Ik heb een groepschat met mijn twee beste vrienden, dus ik heb ze meteen allebei mee.

  • Voor mijn eigen geluk kiezen

Ik ben heel vaak bezig met wat een ander wil. Maar daar word ik zelf niet altijd beter van. Dat kan gaan om alledaagse dingen zoals dat shirtje kopen waar iemand anders geen fan van is. Of waarvan ik weet dat mensen in mijn omgeving het nooit zouden kopen. Tot beslissingen in mijn leven. Tot werken aan mezelf en worden wie ik ben.

  • Terug die Nikita die mij ook gelukkig maakt

Ik ben momenteel vooral opgefokt, gestresst en negatief. Door mijn paniekaanvallen en moeilijke momenten. Maar ik wil dat niet meer. Ik wil terug positief worden en die vechter naar boven voelen komen. Ik voel me totaal mijzelf niet meer de laatste tijd. En dat wil ik niet meer. Ik voel me een vreemde in mijn eigen lichaam. Dat maakt mij absoluut niet gelukkig.

Ik hoop deze doelen een stukje te bereiken in 2019, maar ik denk dat ik het meeste waarde hecht aan 1, 2 en 5. Daar zal ik ook het hardste mee bezig zijn. Want als ik met dat laatste bezig ben, zal ik mezelf automatisch de andere dingen ook meer gunnen denk ik. Het komt wel goed!

Heb jij doelen voor 2019?

2 thoughts on “Mijn goals voor 2019!

  1. Ik zou wel wat meer rustmomenten willen. Vooral door wat minder online te zijn en wat vaker buiten te komen. Of dat ook gaat lukken is nog maar de vraag want op een slechte dag krijg ik niet meer gedaan dan achter de computer zitten.

    1. Ik ook! Ik loop meestal mezelf straal voorbij en daar draag ik vaak de gevolgen. Ik wens jou trouwens ook een fijn 2019! Veel (lees)plezier toegewenst! šŸ™‚

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: