Kleine gelukjes | Kaarsjes en lichtjes

Hoi allemaal! Sinds mijn examenperiode in december/januari geniet ik van een hele andere manier van selfcare. Eentje die me heel gelukkig maakt. En ik doe het tegenwoordig steeds vaker, zeker nu ik moet rusten. En ik geniet ervan, ik kom ervan tot rust! Ik wilde deze manier van selfcare ook niet weghouden van jullie, omdat ik merk dat er heel veel mensen bevestigen dat het rustgevend is. Tegelijkertijd geef ik ook eventjes een ode aan kaarsjes en gezellige lichtjes. Want mijn bed zou een pak minder gezellig en knus zijn zonder ze! Here we go.

Ik zoek het met selfcare altijd vrij ver. Selfcare is bij mij soms echt mezelf gaan verwennen in een spa of mezelf op een wafel gaan trakteren in de stad. Maar dat zijn wel dingen die mij vaak centjes kosten. En ik wil ook graag sparen voor als er een keer een noodgeval uitbreekt. Maar gelukkig heb ik een goed alternatief gevonden, en nog wel in mijn eigen slaapkamer. En zoals je op bovenstaande foto kan zien, is het ook om te genieten. Ik was trouwens mijn soap aan het kijken, Familie. Is een soap die iedere weekdag speelt. Maar door vermoeidheid had ik nog veel in te halen, en dat besloot ik dan ook te doen. De kaarsjes zijn niet zichtbaar op de foto, maar wie mij volgt op Instagram heeft ze wel al eens zien voorbijkomen vermoed ik. Ik begin trouwens op dit moment door mijn voorraad te raken, dus daar ga ik snel eens iets aan moeten doen. Komt wel in orde hoor.

Maar ik geniet er echt van. En meestal lig ik dan ook onder mijn zacht fleecedekentje, waar ik nu ook onder lig te bloggen. In pyjama. Want het is zondag wanneer ik bezig ben. Dus dat moet zeker kunnen. Het is gewoon fijn om te lezen of een serie te kijken met kaarsjes en lichtjes. En nu we sinds kort rolgordijnen op de kamer hebben, kan ik tegen schemering ze naar beneden doen om het effect te vergroten. Is ineens het slechte weer ook niet meer zichtbaar, zalig. Ik kom er ook van tot rust, want ik heb meestal twee of drie geurkaarsen. En een waxbrandertje met een wax met geurtje in. Die verschillende geuren door elkaar kalmeren me gek genoeg. Maar ook de gezelligheid, het weinige prikkelgehalte die dan in de kamer hangt. Zeker na een baaldag is dit zo welkom! Maar ook om eventjes te ontladen. Ik was een zaterdag bij familie, een hele namiddag. We speelden een middagje ‘Mens Erger Je Niet’ na een lekker middagmaal. En het was zo gezellig en leuk. Maar ik was uitgeput na die middag. Door het aantal prikkels, door constant in de buurt van anderen te zijn. Dat zijn twee factoren die mij normaal al vrij vermoeid maken. Maar nu nog meer. Dus ik ben thuisgekomen, ik heb iets gedronken en heb toen mijn zak neergezet in mijn kamer en ben beginnen Familie kijken op kamer. En de kalmte die ik achteraf voelde, was onbeschrijflijk. Dus ik raad dit zeker aan! Sowieso zijn kaarsjes altijd een fijn iets om in huis te hebben. Is mijn mening toch, iedereen is anders natuurlijk.

 Brand jij graag kaarsjes of steek jij graag lichtjes aan?

6 thoughts on “Kleine gelukjes | Kaarsjes en lichtjes

  1. Aah wat heerlijk! Ik begrijp heel goed dat ontspannende, rustige, opgeladen gevoel na zoiets. Zelf zit ik vele avonden van de week in mijn kamer met veel kaarsjes en thee. Het is echt iets wat me keer op keer oprecht tevreden en rustig maakt 🙂 In de tijd dat ik overspannen was had ik ook veel meer dan anders last van prikkels. Ik moest na zo’n middag die jij dan beschrijft echt slapen. Fijn dat jij nu ook rust neemt!

    1. Kaarsjes en thee zijn minstens even fijn! Ik ben daar ook voorstander van. Het zijn echt die kleine simpele dingen. En ja, prikkels kunnen enorm irritant zijn. Als hoogsensitieve weet ik dat maar al te goed. Dankjewel voor je mooie reactie!

  2. Wat een mooie manier van zelfzorg! Ik zoek her vaak ook in het wat meer ingewikkelde, maar kan zeker genieten van een avond lezen op de bank. Dank voor de tip om daar zo’n heerlijk zelfzorgmoment van te maken.

    1. Ik ook! En veel mensen denk ik. Graag gedaan! Ik hoop dat je geniet van je zelfzorgmoment! Ben blij dat ik alweer iemand kon helpen! 🙂

  3. Super gezellig! Ik vind kaarsjes en lampjes ook altijd heel fijn om aan te steken als ik zo’n momentje voor mezelf wil. Sowieso ben ik ‘s avonds meer van het zachte licht ‘s avonds dus daar zijn kaarsjes en lampjes perfect voor! En fijn dat het je helpt om echt te ontspannen als je zo’n intensieve middag hebt gehad!

    1. Ik ook, ik kalmeer er helemaal van. Ik kan er ook zeker inkomen dat jij daar ook van ontspant. Het zachte licht maakt mij ook minder vermoeid dan ik al ben ‘s avonds. Het geeft echt een gevoel van rust, beter kan ik het niet zeggen. Ik vind het ook fijn dat jij kan ontspannen van een momentje met kaarsjes en lampjes! Kan soms echt deugd doen 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: