Het verlengde paasweekend!

Hoi allemaal! Niet te geloven, maar ‘t is alweer eind april! Pasen dus! Het weekend dit jaar viel qua weer enorm goed. De meeste mensen waren thuis en dat in temperaturen van meer dan 20 graden. De gelegenheid was te mooi om niet eventjes te vertellen hoe ook ik hiervan geniet.

Pasen. Een feestdag waar ik weinig mee heb, ik ben ook niet katholiek opgevoed. Maar ik heb ooit wel geleerd waar al die feestdagen voor staan (lees: vorig jaar). Naast alle chocolade en schattige konijnen en kuikens heb ik niks met Pasen. Zelfs de chocolade ligt al niet te hoog in mijn schuif, want ik word nogal snel misselijk van allerlei zoetigheid. Toch ben ik altijd blij wanneer het Pasen is, want dat betekent dat de warme temperaturen ook dichterbij komen. En de zomer! We worden er ook weer aan herinnerd hoe snel de tijd gaat, want hier in België is de paasvakantie net afgelopen nu. En na die vakantie gaat het heel snel richting zomervakantie.

Het mooie deze keer was dat we naast een verleng weekend (en een verlengde vakantie van 1 dag) ook fantastisch goed weer hadden. Ik was zo blij toen ik van de week beneden aan de deur ging voelen hoe warm het was en tot de conclusie kwam dat het zeker 20 graden was. Dolenthousiast ging ik mijn shortje aandoen en een uurtje later zat ik in mijn blote benen in de zon, op het gras met mijn boek op mijn schoot. Wij hebben geen tuin, gezien we op het derde van een appartementsgebouw wonen. Maar ik woon wel vlakbij de bibliotheek, en aan de achterkant zit een gigantisch grasveld. En laat de zon daar net altijd zalig zijn! Ik heb daar al vele uurtjes vertoefd. Ook afgelopen weekend. De kids zijn al terug naar school en de werkenden ook. Maar gezien ik door privéredenen nog niet aan de slag ben, ben ik vandaag ook nog thuis. En ze beloofden hele mooie temperaturen nog vandaag. Dus wanneer jij dit zit te lezen, zit ik hopelijk terug in de zon in het gras met mijn boek. Door die warme uurtjes kon ik ook eindelijk dat monsterlijk dikke boek van 611 pagina’s uitlezen. Ik weet ‘t, crazy. Maar hij is uit!

Heb jij genoten van het warme weer? Of moest je ondanks alles toch werken?

4 thoughts on “Het verlengde paasweekend!

  1. Ah zalig dat je dichtbij een grasveld hebt én een bib waar je lekker kan lezen! Ik ga vaak in de tuin zitten maar dat is niet super gezellig omdat hij heel rommelig is :p Haha. Maar eens ik echt in mijn boek zit, vergeet ik mijn omgeving en geniet ik vooral van het zonnetje en het verhaal 🙂

    1. Inderdaad! Een tuin hebben is ook ideaal natuurlijk. En rommel kan altijd opgelost worden, dus een groot probleem is dat niet :p Ik vind wat je zegt over genieten van de zon en het verhaal heel herkenbaar! En je hebt groot gelijk, als die mooie zonnige dagen er zijn, moet je daar zeker van genieten!

  2. Wat fijn dat je zo’n leuk plekje dichtbij huis hebt waar je lekker kan ontspannen en van het zonnetje genieten!
    Ik heb ook van het weer genoten, al werkend in de tuin weliswaar. Ik heb zo’n – niet altijd handige instelling – van eerst werken en dan genieten, maar in een tuin valt altijd wel iets te doen! Maar goed, de grote klussen zijn klaar nu, dus ik kijk er met voldoening op terug.

    1. Dankjewel! Ik herken je instelling wel hoor. Ik zou me eerst dood willen werken – niet letterlijk dan – om dan pas te ontspannen. Super, fijn dat de grote klussen klaar zijn! Ik kan me inderdaad wel voorstellen dat dat voldoening geeft. Ik denk zelfs dat je nu met extra veel genot in je tuin zal zitten 😊 geniet ervan!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: