Happy Moments | 6

Hoi allemaal! Blije kleine momentjes, ik hou ervan. Ik lijst ze ook maar al te graag op. Dan besef ik altijd weer welke gelukzak ik ben, met al die kleine lichtpuntjes en fijne momentjes. Ze lijken vaak heel vanzelfsprekend, maar op een dag kijk je terug en waren ze groots en mooi. Ik vertel vandaag over mijn nieuwe serie die ik las, dat ik mijn collega’s terugzag en over een prachtige promotie bij Kruidvat. Stay tuned!

 • Mens erger je niet met mama, tante en nonkel

Een tijdje terug kocht tante een nieuw spel Mens Erger je Niet bij de kringloopwinkel, waar we nu regelmatig in het weekend eens mee spelen. Ik vind het altijd heel gezellig en we kunnen heel vaak lachen. Het zijn simpele momenten in familie, maar wel hele leuke. Ik amuseer me dan altijd. Over het algemeen vind ik gezelschapsspelletjes gewoon erg leuk.

 • Collega’s terugzien

Een paar weken terug moest ik voor iets in de buurt van mijn werk zijn. De reden daarvoor deel ik liever nog eventjes niet, is te persoonlijk. Maar als ik dan toch in de buurt was, sprong ik eventjes binnen om een cola te halen en eventjes bij te babbelen met mijn collega. Wat redelijk uitgelopen is, maar dat vind ik niet erg. Het deed deugd om na al die ongelukkigheid en stress van de hogeschool weer eventjes op mijn plekje van blijdschap te zijn 😊 Onderweg naar huis met de tram zat ik trouwens een groot stuk met een andere collega op de tram, waardoor ik ook met hem kon bijkletsen. Heel fijn! Gaf meteen een stoot energie

 • Dipje zelfvertrouwen overwonnen

Ook diezelfde week had ik een klein dipje in mijn zelfvertrouwen. Ik weet niet waar het vandaan kwam, maar ik weet daardoor ook dat ik nog niet helemaal hersteld ben van alle onzekerheid. Natuurlijk is een dipje altijd mogelijk, bij iedereen. Maar ik voel het aan heel veel dat ik nog niet helemaal ‘genezen’ ben. En dat is oke. Net als een griepje uitzieken of een flinke longontsteking laten genezen, vraagt ook dit tijd. Maar ik was wel enorm blij toen ik dat kleine dipje had overwonnen, want het was midden in mijn blogflow en soms blokkeerde het me compleet. Heel jammer, want ik heb juist door die nieuwe energie en blogflow heel veel plezier in mijn blog.

 • Heel veel blogs lezen

Bloggen vind ik heel leuk, vooral omdat ik er mijn liefde voor schrijven in kwijt kan. Maar ook omdat je zoveel mensen leert kennen. Online dan, maar daar hoeft het niet perse bij te blijven. Misschien ooit. Ik vind die interactie en de band die onderling ontstaat ook heel tof. En dat we ook van elkaar weer kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Ik ontspan ook heel erg van blogs lezen, ook omdat er vaak wel eens luchtigere blogs tussenzittten.

 •  All-Stars in zware korting

Mijn zusje bladerde nietsvermoedend door een folder  van Kruidvat, en ineens duwde ze hem onder mijn neus. Ik was vrij snel verkocht. Converse voor 40 euro. Ik weet het, dat blijft veel. Maar normaal zijn ze soms meer dan 60 euro. En het paar dat ik al bijna mijn hele leven wil, zat er ook tussen. Die kon ik dus niet laten schieten. Het is niet dat ik nu mijn zwarte nooit meer aan ga doen, daarvoor hou ik net iets te veel van All Stars. Het hangt er een beetje van af wat ik aan doe. Ik heb zo bijna twee ‘kampen’ kleuren in mijn kast, omdat dat twee kleuren zijn die ik het meest koop. Dus ik heb bedacht dat ik bij de linkerkant mijn blauwe aan kan, en bij de rechterkant mijn zwarte. Ik ben nog steeds dankbaar voor de schoenen die ik van Irene overkocht. Nog even gelukkig als de dag dat ik ze uit de doos haalde. Dus ik ga ze zeker ook nog aandoen! De nieuwe die ik kocht zijn trouwens het kleur Navy Blue

 • Hof van Doorns en Rozen

Met Fantasy had ik lang niks, heel lang. Behalve de boeken van Julie Kagawa dan. Toch was ik wel benieuwd naar de boeken van Sarah J Maas, die onder andere de serie ‘Hof van Doorns en Rozen’ schreef. Ik had vorig schooljaar het eerste deel al gelezen, maar met al die struggles met perfectionisme en onzekerheid, is de verdere serie niet meer aan bod gekomen. Ik heb dus het eerste deel herlezen, nog niet zo heel lang geleden. En op het moment van schrijven ben ik in het tweede deel bezig. Ik hou er enorm van. Beter hou ik er wel van, want de twee vervolgdelen zijn meer dan 600 pagina’s. Zelfs voor mij is dat best wel veel haha.

 • De 1 aprilgrap van de bibliotheek

Er lagen drie reservaties klaar in de bibliotheek van Brugge, eentje lag er al een week. De regel daar is wel dat je hem binnen de 8 dagen moet ophalen. Ik besloot maandag te gaan, omdat dat het beste uitkwam. Achteraf gezien een vrij slimme zet, aangezien ik de dag erna vrij moe ben. Alhoewel ik denk dat het net door die bibliotheek in Brugge is dat ik zo moe ben. Maar het was 1 april en dat had ik me niet gerealiseerd. Tot ik op facebook een artikel tegenkwam dat de bibliotheken voortaan hun boeken op kleur zouden zetten (in België dan). Ik wilde vol verbazing het artikel lezen, en toen kwam er al snel een pop-up dat ik zwaar gefopt was. Tjah. Ik vond het wel goed gevonden. In de bibliotheek van Brugge vroegen ze ook om je boeken op kleur in te leveren. Voor de sportiviteit heb ik meegedaan, maar ik wist wel dat het om een grap ging inmiddels. Gaf ook wel iets, die boeken op kleur.

 • Blij met een nieuwe profielfoto

Ik was mijn profielfoto op sociale media ALWEER beu. De vorige dateert pas van januari of februari denk ik. Zoiets. Maar ik heb het lastig gehad met selfies mooi vinden de afgelopen tijd. Ik maakte een nieuwe selfie en deze keer was ik wel tevreden. Heb ineens hem ook ingesteld op Wordpress, want die foto daar was al 2 jaar oud. Ik hoop dat ik deze nu wel een lange tijd hou, maar daar twijfel ik niet aan. Ik ben er echt wel heel blij mee.

 • Terug actiever Snapchatten

Mijn nichtje en ik sturen heel vaak Snaps naar elkaar, bijna elke dag voor de zogenaamde ‘streaks’. We willen heel graag de 100 streaks halen, maar het is nog niet gelukt tot nu toe. De laatste tijd is dat vooral mijn schuld. Maar ik keek door mijn herinneringen, en ik vond het eigenlijk wel tof dat ik vroeger zowel mijn verhaal op Snapchat als Instagram had. Is toch een tijdlijn van herinneringen. Ik heb ook andere mensen op Snapchat die ik dan niet op Instagram heb, waaronder mijn nichtje dus. Dus ik ben terug actiever daar, en dat vind ik wel leuk. Sociale media is niet alles inderdaad, maar als het me blij maakt, waarom niet?

Wat waren jouw lichtpuntjes of geluksmomentjes?

Photo by Cristian Escobar on Unsplash

8 thoughts on “Happy Moments | 6

 1. Wat een mooie lichtpuntjeslijst! Heerlijk hé, als je van die kleine dingen zó blij kan worden 🙂
  Enne zeker goed van dat dipje dat je overwonnen hebt. Maar ik denk dat niemand altijd en overal overstroomt van zelfvertrouwen, dat iedereen (op een paar uitzonderingen na misschien) wel eens (of meer) overvallen worden door twijfels. Ik in ieder geval toch ook wel. Dus dat is zeker niet abnormaal. Maar des te fijner natuurlijk dat je er snel weer uitgekomen bent 🙂

  Ik geniet op dit moment vooral van alle lentekleuren in de tuin. De bollen die ik in het najaar geplant had, erna blaren op mijn handen, ze zijn het waard!

  1. Ja inderdaad! Het leven is wel beter dan, en ik weet dat er een tijd is geweest waar ik daarvan niet van kon genieten omdat het zo slecht ging. Dus ik ben wel heel dankbaar dat ik al die lichtpuntjes terug zie! Geniet van jouw tuin! Ik denk dat die lentekleuren inderdaad wel een heel mooi zicht zijn. En ja, die blaren horen erbij! Ze gaan wel weer weg toch? 😉 Maar van die mooie tuin kan je veel langer genieten!

 2. Tof lijstje inderdaad! En herkenbaar van die profielfoto! Ik heb de mijne ook weer veranderd omdat ik een paar dagen geleden ook een leuke maakte van mezelf 😀 En goh, €40 is inderdaad niet goedkoop maar voor een paar schoenen dat je heel vaak draagt vind ik het dat wel waard hoor! 🙂 Geniet er van!

  1. Ik merk het! Zowel hier als op Facebook. Ik vind het wel een toffe foto van je, dus waarom niet 🙂 En ja, ik vind 40 euro ook vrij prijzig en zeker voor iets dat onder kleding of schoeisel valt. Maar ik zal zoveel geld pas echt uitgeven als ik weet dat ik iets tot versletenheid zal gebruiken. In het geval van All Stars, is dat zeker het geval. Nu wissel ik af tussen jouw schoentjes en de blauwe! Vandaag had ik de jouwe aan. Althans, die die ik van jou heb overgekocht 🙂

 3. De leukste (én beste) koopjes zijn zaken die je vaak gebruikt of draagt met korting kunnen kopen dus ik begrijp heel goed dat je blij was toen jouw favoriete schoenen werden afgeprijsd. Maar ook mensen terugzien en samen fijne herinneringen ophalen en het overwinnen van een dipje zijn zeker geluksmomenten. Zelf was ik heel blij toen ik in de kringloopwinkel een boekje vond waar ik al heel lang naar op zoek was. Maar ook met de bloemen die op de kast staan (het zijn slechts 3 takken in plaats van een volledig (én duur) boeket) maar ik vind het gewoon zo fijn om bloemen in huis te hebben. Oh en vrijdag had ik een heel fijne dag met mijn nicht waarop we gezellig en rustig konden bijpraten en onverwachts van veel mooier weer konden genieten dan was voorspeld. Diezelfde dag kreeg ik ook een heel mooi compliment via Instagram en dat was echt een grote opsteker.

  1. Inderdaad! Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn! Dat merk ik wel wanneer ik op mijn nieuwe schoenen loop. Ik geniet wel van die geluksmomentjes.

   Jouw geluksmomentjes zijn ook super om te horen! Ik herken je boekverhaal wel hoor, ik vertelde ooit wel eens over de boeken van Julie Kagawa die ik ineens vond in de kringloop. Boekengeluk is altijd goed! En een gezellige uitstap met familie om bij te praten is enorm tof. Daar kan ik ook van meespreken. En complimenten? Die zijn altijd goed! Super! Op naar nog meer zulke toffe geluksmomentjes!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: