Dagelijks bloggen, een uitdaging

Hoi allemaal! Waar ik vroeger artikels online zette volgens een schema, verviel dat na een jaar. Ik besloot toen alleen artikels online te zetten als ik daar zin in had. Toen ik stopte met studeren, werd ik overvallen door een bom aan inspiratie voor mijn blog. Al die inzichten en energie waren in een klap terug. Een teken dat dat wel degelijk juist was. Dus mijn dagelijks bloggen was al snel een keuze. Ik vertel je vandaag eventjes hoe mij dat bevalt, en waarom ik dit doe.

Het valt je waarschijnlijk wel op dat er veel meer content online staat dan Itoen ik pas begon met bloggen. De uitdaging om toen dagelijks te bloggen was toen nog veel te groot voor mij, omdat ik bang was om zonder inspiratie te vallen. Nog steeds ben ik daar bang voor, maar het is al een paar weken dat er in mijn concepten toch een 7-8 artikels klaarstaan die gepubliceerd kunnen worden. Sommige moeten nog voorzien worden van een blogfoto, maar meestal is dat vrij snel gefikst. Niet dat ik dat zonder nadenken doe of zonder enig plan. De foto die ik in gedachten heb is meestal wel al gemaakt, maar nog niet overgezet naar mijn computer. Er zijn ook al eens artikels online gekomen zonder foto, dat weet ik. Bloggen is een leerschool en ook ik maak fouten.

Ik wil ook nog niet met tips rondstrooien, omdat mijn aanpak en strategie nog in de groei is. En ik helemaal niet weet of ik het dagelijks bloggen wel ga volhouden. Wie weet geef ik er na een maand al de brui aan omdat de druk te hoog wordt. Laten we hopen van niet, want ik geniet hier wel van. Maar je kan niet weten wat er over een maand gaat gebeuren. Eens ik merk dat het dagelijks bloggen me vertrouwd is en ik het ook van plan ben om voor altijd te doen, zal ik wel eens mijn aanpak presenteren. Die is niet perfect, maar ieder zijn eigen planningen en strategieën voor een blog natuurlijk. Wie ben ik om daar een oordeel over te vellen.

Ik blog niet dagelijks om een statement te maken of om iemand de indruk te geven dat het perfect gaat. Of om aan een bepaalde waarde of norm te voldoen. Ik geniet van bloggen en de content komt er goed uit voor mij. Ik ben tevreden als blogger. Hoewel ik nog wel eens durf vloeken op mezelf of mijn artikelen. Maar als ik altijd als ik op iets vloek in mijn leven ‘t moet opgeven, heb ik niet zoveel over. Dat waait wel over. Over het algemeen ben ik trots op mijn blog. En ik blog dagelijks omdat ik het wel fijn vind elke dag iets te vertellen. Soms zijn dat ingewikkelde levenslessen of gedachtenstromen. En soms zijn dat geluksmomentjes. ‘t Kan niet altijd feest zijn met een supergoede gedachtenstroom die de wereld verandert. Niemand speelt dat elke dag klaar. Maar ik ben ook tevreden met die geluksmomentjes, die laten me zien dat er altijd wel iets is om dankbaar voor te zijn. Op dit eigenste moment, ben ik vooral dankbaar voor mijn blog. En of dat dagelijks bloggen aanhoudt? Dat leer ik wel met de tijd en ervaring. Sommige dingen kun je nu eenmaal niet op voorhand voorspellen. Zoals veel in ‘t leven.

Voor bloggers: Blog jij dagelijks? Waarom wel of niet?

Voor de niet bloggers: Hecht jij waarde aan iemand die dagelijks iets online zet?


2 thoughts on “Dagelijks bloggen, een uitdaging

  1. Ik werk wel elke dag aan mijn blog, al is het maar 10 minuutjes, maar ik post niet elke dag een artikel. Ik probeer er vier per week online te zetten. Dat is soms nogal puzzelen naast mijn werk maar het lukt altijd wel. Voor mij maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit hoe frequent iemand iets post. Al vind ik het wel bewonderenswaardig als het mensen lukt elke dag iets te posten 🙂 dus chapeau! Dat doe je toch maar mooi ^^

    1. Ik probeer ook dagelijks iets te doen voor mijn blog, al is dat niet altijd mogelijk. Soms heb je gewoon geen inspiratie en moet je aanvaarden dat er vandaag geen artikel uit je vingers zal komen. Mij maakt dat ook niet zo veel uit trouwens. En bedankt voor je mooie compliment! Ik ben zelf ook wel benieuwd hoe lang het zal standhouden. Maar voorlopig kan ik nog wel even verder met de concepten die er zijn gelukkig.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: