Creativiteit| Een kijk in mijn schetsboekje!

Hoi allemaal! Toen ik in januari besprak wat ik dit jaar aan mijn blog wilde veranderen, sprak ik ook over het feit dat ik mijn tekeningen wat meer in het licht wilde laten komen. Tekenen speelt een vrij grote rol in mijn leven. Het ontbrak op mijn blog en mijn blog staat wel voor een groot stuk voor wie ik ben. En dat daar geen spoortje illustratie op te vinden is, is enorm jammer. Dus vandaag is de vuurdoop! Ik geef jullie een kijkje in mijn schetsboekje, en ik hoop dat jullie het tof vinden! Ik ben er in elk geval klaar voor!

De reden dat het een eindje heeft geduurd voor ik iets online zette rond illustratie, is omdat ik nog niet wist hoe ik het wilde aanpakken. Af en toe een kijkje in mijn schetsboekje is wel leuk, maar dan moet ik daar wel genoeg werk voor hebben. Gelukkig keert mijn tekenenergie ook goed terug. Ik weet nog niet welke kant het illustratie-gedeelte op mijn blog op gaat. Maar ik weet wel dat ik het wil integreren in mijn blog. Het hoort bij mij. Ik laat vandaag zowel wat oudere als nieuwe werken zien, omdat het de eerste keer is. In de toekomst zal dat wat nieuwer werk zijn.

3 april 2018 | Begin april vorig jaar tekende ik deze pauw. Ik had zin in een uitdaging, en gezien een pauw van die speciale pluimen en vormen heeft, leek mij dat wel leuk om dat in mijn eigen stijl te gieten. Ik heb toen ook stage gehad, en dit was een welkome afleiding aangezien mijn stage niet verliep zoals ik wilde. Ik was eigenlijk wel heel blij met het resultaat, en nog steeds trouwens

13 april 2019 | Deze kip en zijn vriendjes tekende ik nog niet zo lang geleden. Ieder jaar probeer ik iets te tekenen voor Pasen, wat vorig jaar niet gelukt is. Dit was de eerste tekening na een hele lange tijd digitaal tekenen en ik merkte dat tijdens het tekenen ook wel. Nog steeds. Die kip vind ik geweldig, maar over het kuiken en het konijntje ben ik minder tevreden. Ik kan er mijn vinger niet op leggen wat het probleem is, maar dat is oke. Je kan niet met alles perfect tevreden zijn. Desalniettemin vind ik hem wel leuk.

23 april 2019 |Ook dit is een recentere tekening, zoals je ziet. Ik ben nog aan het bedenken hoe ik de datum iets beter bij tekeningen kan plaatsen, dat komt ook nog wel. Maar ik vind het altijd wel tof om te weten wanneer een tekening is gemaakt. Later kan ik dan mijn evolutie inschatten en dat vind ik wel tof. Deze tekening is gebaseerd op een pretparkbezoek, geen echt. Ik had er zin in om dit te tekenen. En hoe grappig is het om er geen mensen maar dieren in te steken. Deze twee muisjes zijn al eens gepasseerd en komen nog wel langs. Ze zitten in de achtbaan. Ook deze tekening is gemaakt in kleurpotlood, net zoals voorgaande tekeningen.

13 april 2018 | Toen ik daarnet aan het bladeren was om foto’s te maken, moest ik bij deze wel glimlachen. En nog steeds. Ik vind deze enorm schattig en het idee achter de tekening weet ik ook nog. Normaal worden draken als woeste wezens neergezet. Ik besloot het omgekeerde te doen. Meestal zijn mijn tekeningen schattig en zacht, dat zal je wel merken door de tijd heen. Dit draakje zou meteen mijn vriendje kunnen worden, dat is wel duidelijk. Hij heeft iets schattigs en onschuldigs en is een boekenwurm. Deze tekening is gemaakt in waterverf, zoals je waarschijnlijk wel ziet. Afgewerkt met een fine-liner.

2 april 2018 | Een ontdeugend varkentje dat taart stal! En er vervolgens mee onder de tafel is gekropen. Ik kreeg het idee door het woord ‘gulzigheid’ en je ziet ook wel dat hij vrij gulzig is. Hij heeft een salopetje aan en het ene riempje schiet weer open. Dit schattige varkentje is ingekleurd in promarker, afgewerkt met fineliners. Promarkers zijn trouwens mijn favoriete stiften, ik werk heel graag in stift. Dus die term zal je nog heel vaak voorbij zien komen.

31 december 2017 | Het is er al lang de tijd niet meer voor, maar toch wilde ik hem delen. Mijn Nieuwjaarswens in 2017. Ook deze is heel schattig en ook weer in potloden gemaakt. Twee kindjes die vol bewondering naar het vuurwerk kijken. Ik wilde op mijn eigen manier de mensen op sociale media een gelukkig nieuwjaar wensen. 2017 was een enorm mooi jaar voor mij, en daarom vond ik het des te mooier het te kunnen afsluiten met een prachtige illustratie.

25 november 2017 | Lady & the Tramp. Een Disney-film die ik als kind echt duizenden keren heb gezien als het regende in de zomervakantie. Natuurlijk is dit geen eigen illustratie. Allee ja, ik heb hem wel zelf getekend en ingeschilderd. Maar dit is geen eigen werk. Dit is werk van Disney. Ik teken nu en dan wel eens figuren die al bestaan, maar ik zal het ook altijd aangeven. En meestal zijn ze ook wel herkenbaar. Lady & the Tramp zijn geschilderd in waterverf en afgewerkt met een fine-liner.

11 april 2019 |Deze herkennen jullie wel als het goed is. Ook deze is nog niet zo lang geleden, hier werden mijn ‘muisjes’ zowat geboren. Ik vind ze enorm leuk en ik wil ze in de toekomst vaker gaan gebruiken. Hun neusje heeft een kleine aanpassing gekregen zoals je ziet, de neusjes in de achtbaan blijven behouden. Ook deze is in kleurpotlood gemaakt, een van de eerste volle illustraties die ik terug maakte na een hele lange tijd tekentablet. Ik ben er wel blij mee op zich, ik vind ze ook wel schattig. Op naar nog meer tekenwerk met deze muisjes!

Welke tekening vinden jullie het leukste?

2 thoughts on “Creativiteit| Een kijk in mijn schetsboekje!

  1. Wat leuk dat we een inkijkje krijgen in je schetsboek. Stuk voor stuk pareltjes, je tekeningen, en je wordt er instant goed gezind van.
    Het draakje is misschien wel mijn favoriet 🙂

    Wat betreft je twijfels bij je paastekening: zou het de bladspiegel/indeling/invulling niet kunnen zijn? De kip komt dynamisch van rechts de tekening in, net als het konijntje van boven, daar zit ‘beweging’ in. Maar het kuikentje is misschien iets te statisch van positie of mist misschien een beetje verbinding met de andere figuurtjes. Maar had je niets gezegd over niet helemaal tevreden, was ik er niet over gaan nadenken ;). Dus de tekening is echt wel goed gelukt!

    1. Dankjewel! Ik vond het wel spannend, maar reacties zoals de jouwe zijn zo leuk om dan te krijgen! Het draakje is ook een van mijn favorieten, dat geef ik toe.

      En de paastekening, ik denk dat je wel een punt hebt. Bij alle andere tekeningen zit er vorm en dynamiek in. Maar ‘t was al een lange tijd geleden dat ik iets had getekend op papier, dus ‘t was eventjes er terug inkomen. Ik vind hem niet slecht, maar ik had zelf het gevoel dat er meer uit kon gehaald worden. Maar dat is oke. Dankjewel voor je mooie reactie!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: