Happy Moments | 7

Hoi allemaal! Kan het eigenlijk niet geloven dat dit alweer editie 7 is die ik aan het uitwerken ben op dit eigenste moment. Maar des te beter. Geluk is hetgene wat net meer wordt als je het deelt, dus dat doe ik maar al te graag! Ook is het in moeilijke en stressvolle periodes een goede reminder om altijd naar de goede dingen in het leven te blijven kijken. Want die zijn er altijd!

 • Veel leesmomentjes / lezen in de zon

Het is paasweekend. Althans, wanneer ik dit aan het typen ben. Het was vrij warm dat weekend en ik hoop dat we er nog veel zulke mogen meemaken, weekends. Ik zit hier met een half verbrande arm te typen omdat ik de afgelopen vier dagen bijna 3 of 4 uur in de zon vertoefde met een boek. Ik geniet daar altijd van, en ik was er al een tijdje naar aan het uitkijken. Een boek, zon en muziek. En geen mens die mij stoort. Dan ben ik gelukkig! #introvertlife

 • Tekenplezier / muisjes in mijn schetsboekje

Al eerder liet ik in mijn schetsboekje kijken tijdens een geluksmomentje. De muisjes die ik toen aan het tekenen was, zijn nog eens gekomen. De tekening is nog niet af, maar die laat ik wel eens zien. Ik vind het wel leuk om ze te tekenen, ze hebben wel een paar veranderingen doorstaan om ze beter op muisjes te doen lijken. Ze leken op zich wel al prima op muisjes, maar ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan. Ze zijn vrijwel hetzelfde gebleven hoor. Maar ik geniet altijd van tekenen, dat is inmiddels wel al duidelijk denk ik. Ook dit mocht ik bij mijn lijstje voegen deze keer!

 • Mailtje van Romy

Zoals je merkt doe ik een poging tot dagelijks bloggen. Niet voor een goede blogflow of om indruk te willen maken, maar omdat ik het wel fijn vind als er elke dag een artikel online staat. Als de druk te hoog komt, zal ik het wel laten weten en ermee stoppen. Bloggen moet leuk blijven natuurlijk. Romy is iemand die dagelijks blogt en dat doet ze al een hele lange tijd (en goed ook!) dus ik besloot eventjes raad te vragen. Uiteindelijk is het op meer dan raad alleen uitgedraaid, en ik heb enorm veel deugd gehad van haar mooie woorden. Het gaf me direct een fijne boost!

 • Verhaal schrijven

Vroeger schreef ik heel veel verhalen. Schrijven is nu eenmaal een passie van me, anders was ik niet aan het bloggen geslagen denk ik. Maar na jaren bloggen (mijn andere blog erbij gerekend dan) merkte ik ook dat ik het verhalen schrijven heel erg mis. Dat is weer een andere vorm van schrijven, die fantasie en andere schrijfvaardigheden vraagt. Of ik die ook daadwerkelijk heb zullen we ooit nog wel zien, maar als ik een verhaal laat lezen aan iemand anders komen er altijd wel vrij goede reacties op. Ik genoot ervan om weer eens in verhaalvorm bezig te zijn en niet in blogartikels. Geen zorgen, ik blog nog steeds met heel veel liefde! Maar afwisseling is ook fijn. En het houdt mijn schrijfvaardigheid ook goed op peil!

 • Lieve reacties op mijn blog!

Mijn blog is niet beroemd en ik heb geen duizenden volgers. Maar dat hoeft voor mij ook niet. Ik weet dat de volgers die ik heb, mijn blog volgen omdat ze hem tof vinden. Dat vind ik een heel fijn gevoel. Wanneer ik al die lieve en begripvolle reacties lees, krijg ik altijd een energieboost. Het doet me altijd heel veel. Jullie hebben die grote glimlach die ik krijg als ik achter mijn laptop blogreacties beantwoord nog niet gezien. Daarnaast vind ik het ook altijd leuk om verhalen te horen van anderen. Wanneer ik iets vertel op mijn blog over mijn passies of dingen die ik meemaak, is er altijd wel iemand die vertelt over dingen die hij of zij meemaakte. Ik vind dat altijd supertof, dus kom maar op!

 • Draadloze koptelefoon

Ik had al een tijdje een koptelefoon van Fresh ‘N Rebel, met draad. Sinds kort heb ik hem vervangen voor de draadloze variant. Hij heeft ook een draad, maar met de Bluetooth-optie kan ik ook draadloos luisteren. Dit is geen samenwerking of gesponserd artikel, ik heb gewoon heel veel lof voor Fresh ‘N Rebel. Ik ben door mijn hoogsensitiviteit nogal een lastig persoon wat betreft een goed zittende koptelefoon. De duurtijd voor de batterij op is is ook lang, voor mij toch. Ik luister vrij veel muziek en heb amper last van een lege batterij. Natuurlijk als er mensen zijn die diehard elke dag 9-10u muziek luisteren, zal je dat wel merken. Ik luister gemiddeld 2-5u muziek per dag en ik laad hem pas op na zeker 4 of 5 dagen. En meestal is ie dan nog niet helemaal leeg. Dus ik ben echt wel heel gelukkig hiermee!

 • Ijsjes!

Het warme weer tijdens het paasweekend schreeuwt natuurlijk om lekkere, frisse ijsjes. De magnums die ik tijdens de warmte heb gegeten, zijn niet meer te tellen. Ook onder het bloggen, alleen pauzeer ik dan eventjes. Geen ijs op mijn laptop! Maar het is zo fijn dat ik daar weer van mag genieten. Een ijsje in de winter doe ik ook wel eens, maar niets is beter dan een fris ijsje op een warme zomerdag.

 • Het wordt beter

Toen ik nog studentje was aan de hogeschool, zag ik het steeds slechter worden. Mijn toekomst, mijn gezondheid en mijn mentale gezondheid. Ik werd steeds minder positief. Maar sinds ik gestopt ben en rust neem, ben ik ervan overtuigd dat het goedkomt. En het wordt ook wel beter, op alle bovengenoemde gebieden. Ik kan dit, ik kom hier wel doorheen. En die hoop en kracht, brengt me elke dag een beetje verder. Fijn. Zeker na zo’n helse periode van stress en problemen.

 • Nieuw shortje met scheuren

Sinds ik geen middelbaar scholiertje meer ben, draag ik ook meer dingen die ik tof vind. Niet dat de kleding die ik toen droeg niet mijn stijl waren. Maar in het middelbaar heb je je te houden aan kledingregels. Bij ons mocht je geen scheuren in je kleding hebben, maar ik vind dat wel tof. Dus nu kan ik ze naar hartelust dragen. Daarnaast heb ik sinds december al een nieuw shortje met scheuren en parels. Ik kon hem toen nog niet aan, heb hem gekregen van iemand. Maar nu de temperaturen oplopen tot meer dan 20 graden, is dat ideaal!

 • Trolls herbekijken!

Een van mijn favoriete Dreamworks-films is toch wel de Trolls. Ik vertel binnenkort nog iets meer over die film, er staat nog een blogartikel over in mijn concepten. De boodschap en de vrolijkheid van de film spreken me enorm aan en halen me altijd uit een dipje! Ik heb hem al zo vaak gezien dat ik hem bijna kan meepraten, maar toch blijf ik ervan houden!

 • Corgi kijken in de bioscoop met M.

Het was lang geleden dat ik deze vriendin nog gezien had, we hebben samen op school gezeten. We waren beide nog niet afgestudeerd toen we onze eigen weg gingen. Het was fijn haar terug te zien, herinneringen op te halen. Dat ten eerste. Mijn blog zit er voor een groot stuk tussen, en dat vind ik wel heel tof. We ging naar de film ‘Corgi’ die over een koningshond gaat die Rex heet. Corgi is ook een hondenras, de film draait ook voor een heel groot stuk rond die film. Het was een grappige en schattige film. Er zat ook een hele mooie boodschap in voor de kindjes, waar ik wel een voorstander van ben. Al bij al was het gewoon een gezellig uitstapje! En de film was geslaagd

 • Blijven slapen bij F.

Datzelfde weekend had ik ook afgesproken met een andere vriendin, die ik veel vaker zie. We hebben vorig schooljaar ook samen op school gezeten. Niet in de klas bij elkaar. Ik bleef slapen bij haar, en dat is altijd gezellig! Van de spelletjes de avond zelf tot de dag erna. Het is altijd lachen en plezier hebben, en daar geniet ik altijd van!

 • Voorvreugde voor de opendeurdag van mijn middelbare school

Wanneer dit gepubliceerd staat, is die dag hoogstwaarschijnlijk al gepasseerd. Maar wat kijk ik hier naar uit! Ik kijk er al zeker van september naar uit om nog eens binnen te springen in mijn middelbare school. Ik heb er dan ook drie fantastische jaren gehad. Zelfs het slechte weer dat voorspeld wordt zal de dag niet verpesten. Was het maar al zover!

 • Knuffelen met honden

Opa heeft een hele grote hond, een golden retriever. Kwispel. Hij heeft wel al eens op mijn blog gestaan vermoed ik. Kwispel heeft me een stukje door mijn verdriet geholpen toen oma pas was gestorven. Daarnaast vind ik dieren gewoon heel lief en voel ik me altijd beter met een diertje in de buurt. Ik ga ook regelmatig met mama mee naar een vriendin van haar, ook zij heeft een hond waar ik heel graag mee knuffel. Eigenlijk knuffel ik sowieso graag met dieren hoor.

 • Zorg voor mezelf

Mijn zelfzorg en minder hard zijn voor mezelf zijn nog niet perfect, maar ik doe mijn best. Ik probeer mezelf goed te verzorgen, zeker nu na die intense periode. Maar ik zorg dat ik elke ochtend een ontbijtje met wat fruit eet, dat ik op tijd ga slapen en dingen doe die me rust geven. Want dat heb ik nu eventjes hard nodig. ‘t Is niet anders.

Welke geluksmomentjes had jij de afgelopen tijd?

5 thoughts on “Happy Moments | 7

 1. Wat een fijn positief lijstje! Zo’n draadloze hoofdtelefoon lijkt mij ook wel wat maar ik luister eigenlijk vooral thuis naar muziek en dan heb ik het niet echt nodig. Luister jij via Spotify of een ander kanaal?

  1. Dankjewel! Ik heb een muzieksmaak die niet iedereen even tof vindt. Maar ook voelt mijn afspeellijst op Spotify als iets van mij persoonlijk, dat ik niet wil delen. En muziek is mijn manier om te ontprikkelen, dus een geluidsdempende koptelefoon is ideaal voor mij. Ik luister inderdaad via Spotify. Ik heb een premium abonnement waardoor ik de muziek kan downloaden. Vaak heb ik mijn iPad ook mee en die heeft 128GB, dus daar kan mijn uitgebreide smaak wel op haha.

  2. En trouwens, prima als je gewoon thuis luistert. Ieder zijn eigen gewoontes. Als er niemand in de kamer is (bv als mijn zusje weg is naar school of vriendinnen) dan doe ik ook geen koptelefoon op meestal. Hangt er van af waar ik zin in heb.

 2. Ik ben zo blij voor jou dat alles er nu beter uitziet in plaats van slechter. Dat toont nog maar eens aan dat je de juiste beslissing hebt genomen. Inhoudelijke reacties kunnen echt voor een opkikker zorgen hé. Ik vind het altijd fijn omdat het ook echt aantoont dat mensen een blogpost aandachtig hebben gelezen. Is zien … enkele geluksmomenten van de voorbije dagen zijn het mooiere weer (dan ziet alles er plots een pak zonniger uit – zowel letterlijk als figuurlijk), de knuffels van mijn metekindje en neefjes, een boekenreeks die mooi wordt afgesloten, een foto die lukt zoals ik hem in gedachten had, nog eens naar de bibliotheek kunnen gaan en daar even praten met een ex lat-collega (ik heb een hele poos vrijwilligerswerk gedaan voor de bibliotheek), mijn boekenkast reorganiseren en zo weer wat extra plek krijgen, …

  1. Dankjewel! Ik ben daar ook zeker van overtuigd. Ik zou niet meer willen terugkeren naar de hogeschool. Maar het kost ook tijd om daarvan te herstellen, en gelukkig gaat dat de goede kant op.

   Ook het zonnetje is zeker een geluksmomentje, daar kan ik inkomen! En knuffels zijn altijd fijn, maar nog bijzonderder als ze van je metekindjes komen. Vrijwilligerswerk in de bibliotheek klinkt als een droom trouwens haha! Fijn dat je zoveel geluksmomentjes had. Die maken het leven nog net iets beter 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: