Note to self: Patience is the key

Hoi allemaal! Als kind werd het er waarschijnlijk bij jou ook al ingeduwd. Dat geduld een goede zaak is. Het is werkelijk zo. En hoewel ik dacht dat geduld hebben een talent van me is, blijkt dat niet zo te zijn. Ik denk dat het digitale tijdperk daar ook wel iets mee te maken heeft. Want geduld en concentratie, het zijn twee dingen waar we allemaal mee struggelen volgens mij. Toch is het zo belangrijk: geduld

Een mooi voorbeeld is de bus. Ik reis bijna altijd met het openbaar vervoer, omdat ik dat fijn vind. Niet omdat ik te lui ben om te leren voor mijn rijbewijs of te gierig ben om een auto te kopen. Maar ik raak overal met het openbaar vervoer en momenteel is dat voor mij prima. Tot er staking is dan. Maar er is een bushalte die eigenlijk gewoon aan onze deur ligt. Als ik nu mijn nek uitstrek vanaf mijn stapelbed, zie ik de paal gewoon staan. Toch controleer ik altijd op de app wanneer mijn bus komt. En als dat over tien minuten is, blijf ik vaak nog eventjes binnen. Omdat ik weet dat ik gek word als ik daarbeneden 10 minuten moet staan wachten. Ik heb geen geduld meer. Of dat aan het digitale tijdperk ligt of aan ik die gewoon te veel heb meegemaakt de laatste jaren, geen idee. Waarschijnlijk een combinatie van beide. En als ik toch tien minuten te vroeg aan een bushalte sta? Dan zie je me heen en weer lopen, af en toe mijn hoofd uitsteken om te kijken of hij toch niet te vroeg is. En vervolgens steek ik vaak mijn mobiele data aan om eventjes snel door sociale media te gaan. Niks doen of geduldig wachten op mijn bus, het is geen talent meer van me.

Maar ik merk het met alles. Als mijn mobieltje vastloopt, mijn laptop eventjes traag gaat of WordPress irritant is. Ik kan me er enorm aan irriteren. Herkenbaar denk ik, voor iedere blogger. Het liefst van al typ je vlotjes je artikels uit zodat je productief aan de slag kan. Ergens is het dus wel begrijpelijk dat je wilt dat dingen vooruit gaan. Vooral als ik in een schrijf-flow zit, werk ik graag netjes door. Maar is het nodig om me daar zo geïrriteerd in te maken of zelfs boos? Ik denk het niet. Die irritaties en het boos worden gaan je laptop niet versnellen en WordPress zal niet ineens beter meewerken. Eigenlijk wel grappig dat ik over een irritatie over WordPress aan het typen ben. Want ik werk momenteel in WordPress. Maar dat terzijde.

Bovenstaande dingen zijn maar kleinigheidjes. Helaas kan het wel eens een kleine domper (of grote, ‘t is maar net hoe zwaar je er een probleem van maakt) in je dag zijn. Ik ben prima tevreden over mijn blog, maar soms wil ik nog wel eens mijn artikels een niveau hoger tillen. Maar de leerlessen zal ik niet meteen uit het resultaat halen, maar wel in het proces. Wanneer mijn blog groeit. En ik ook, want ik heb een vrij persoonlijke blog. Ik ben ook wel benieuwd hoe mijn blog er over zoveel jaar zal uitzien en wat ik dan aan het uitwerken ben. Het leuke aan bloggen is dat je elk jaar weer bijleert en verbetert. En dat een blog er over een jaar totaal anders kan uitzien. Geduld is echter de sleutel.

Ben jij geduldig als persoon?

4 thoughts on “Note to self: Patience is the key

 1. Ik heb met momenten onuitputtelijk geduld en met momenten schiet ik voor het kleinste al uit mijn slof :p Met het openbaar vervoer heb ik bijvoorbeeld ook geen geduld. Als mijn bus te laat is ben ik daar echt mega chagrijnig van want dan mis ik mijn trein en ben ik te laat op mijn werk. Maar ook daar kan ik het heel soms ook wel loslaten en gewoon geduldig wachten tot mijn bus er is. Het hangt er ook wat van af in welke situatie ik mij bevind.

  1. Je wilt niet weten hoe herkenbaar je reactie is! Ik zit ook zo in elkaar. Vooral met het openbaar vervoer, want net als jij haat ik het om te laat te komen ergens. Hoewel het vaak gewoon overmacht is. Gelukkig zijn er altijd momenten wanneer we het wel kunnen loslaten, want die heb ik ook. Zelden, maar ze zijn er zeker!

 2. Soms kan ik best geduldig zijn, soms ook niet 🙂
  Bij het borduren vb, dat kan echt wel lang duren eer je eens iets af hebt, maar dat soort geduld heb ik wel.
  Geduld bij een trage computer, of een trein met vertraging (tenzij het echt heel mooi weer is), heb ik dan heel wat minder.
  Of als ik iets online besteld heb, dan kijk ik er ook zo naar uit dat het snel gebracht wordt 🙂

  1. Achja, niemand is perfect zeker? Ook ik niet. Ik heb al een vrij grote bewondering voor het feit dat je kan borduren. Ik kan dat totaal niet namelijk en heb er ook het geduld niet voor. Ook je andere ongeduld-puntjes zijn vrij herkenbaar! En uitkijken naar toffe post duurt altijd te lang, dat kan ik me ook voorstellen! Maar des te leuker als je pakketje dan op de deurmat valt of je het mag ophalen! 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: