‘t Leven hoeft niet perfect te zijn

Hoi allemaal! Dagelijks worden we overspoeld met perfecte foto’s. Nu ik terug actief ben op sociale media besef ik dat ook weer. Iedereen gooit het perfecte bordje eten online, mooie stranden en prachtige foto’s van de kroost. Niet enkel online. Ook in magazines staan jaloersmakende beelden en prachtige vrouwen. Toch is het leven even mooi. Ook als het niet zo perfect is als al die beelden.

img_0163-1

Ik ben dingen gaan waarderen de afgelopen tijd. Ook doordat ik wekelijks mijn foto-overzichtje online zet hier op mijn blog. Mijn leven is ook niet perfect, ik vertel wel meer dan eens waar ik mee zit of waar ik problemen mee heb. Daar ben ik graag eerlijk over. Eigenlijk hoeft ons leven helemaal niet perfect te zijn om mooi te zijn, en je kan ook gelukkig zijn met je eigen leven. Ook al ziet het er niet zo fabuleus uit als anderen. En vergeet ook niet dat er vaak een heleboel achterwege wordt gelaten op sociale media.

We zijn zo goed in onszelf vergelijken met wie dan ook, ook op sociale media. Voor ik zelf wat afstand nam van mijn media, had ik er enorm veel last van. Die rust heeft me enorm goed gedaan en ik zit beter in mijn vel. Ik sta niet elke ochtend op met een bak fruit en ik eet niet elke dag een fancy diner. Ook zit ik niet elke dag weetikveel waar om plezier te maken. Vele van mijn dagen bestaan ook uit bloggen, lezen en genieten van de zon. Of boodschappen doen met mama. Maar ik ben gelukkig met die dingen. Er zijn mensen die elke dag wel iets doen en de gekste dingen beleven. Ik beleef die van tijd tot tijd ook wel, maar ik ben ook gelukkig met mijn rustige leventje. Ook al is het geen leven waar je magazines mee kan vullen. Ik denk niet dat je al die gekke avonturen en belevenissen nodig hebt om gelukkig te zijn. Meer nog, als je altijd meer wilt zal je gewoon nooit gelukkig zijn. Ik weet dat als perfectionist maar al te goed. Dan heb ik het vooral op wat ik zelf doe ter hobby. Als ik altijd naar mijn perfectionisme zou moeten luisteren al tekenend, komt er nooit een tekening af. Want er is altijd wel iets wat beter kan volgens dat stemmetje daarboven. Ik denk niet dat perfectie de sleutel tot geluk is. Hoewel ik dat echt al lang weet hoor, maar het besef en de mooie wijsheid overviel me zojuist dat ik niet wist hoe snel ik mijn laptop ik moest opentrekken om dit gevoel neer te zetten.

Perfectie is niet de sleutel tot geluk. Dankbaarheid is dat. Zoals ik al zei, ik heb net als iedereen op deze aardbol mijn eigen probleempjes, struggles, onzekerheden en mindere kanten. Maar ik kies ervoor om dankbaar te zijn voor wat mij overkomt. Ik ben dankbaar voor wat ik heb. Ik heb niet al het geld in de wereld, maar ik heb de dingen waarmee ik mezelf creatief kan uitleven. Want dat is wat mij intens gelukkig maakt. Ik woon niet in een kast van een villa, maar ik heb een dak boven mijn hoofd. Ik woon niet in een tropisch warm land, maar ik ben dankbaar wanneer ik kan zeuren dat het te warm is buiten. Ik heb echt niet alles wat je zou wensen. Maar ik ben dankbaar voor wat ik heb en wat ik mag meemaken. Ook al past dat misschien niet altijd in dat perfecte plaatje van het online leventje. Dat online leventje is echter niet het belangrijkste. Het belangrijkste speelt zich voor je neus af, wanneer je mobieltje of tablet in je broekzak zitten. Of in je tas dan, in het geval van een tablet. Ik zie mensen geen tablet in hun broekzak proppen. Enfin. Mijn story op Instagram zal nooit ontploffen van de zaligste etentjes en de mooiste concerten. Maar ik ben daar prima oke mee. Dit is hoe ik gelukkig ben, en daarvoor heb ik al die luxe en rijkdom niet voor nodig.

Voor wat ben jij dagelijks dankbaar?

2 thoughts on “‘t Leven hoeft niet perfect te zijn

  1. Ik vind het leuk om mooie foto’s te maken voor Instagram maar langs de andere kant vind ik het even fijn om bij een foto-update meer spontane foto’s te delen. Zo krijg je toch een vrij eerlijk beeld te zien vermits het immers niet altijd rozengeur en maneschijn is. Oh en het antwoord op je vraag is voor mij persoonlijk de mensen om me heen. Ik prijs me heel gelukkig met de mensen (mijn man, familie en vrienden) die erg voor zorgen dat ook de moeilijkere dagen de moeite waard zijn.

    1. Ik zal de persoonlijkere dingen meestal ook via mijn blog delen, maar ik vind dat doorbreken van dat rozengeur en maneschijn wel een goeie zaak. Daarmee bedoel ik niet dat we allemaal onze problemen online moeten gooien. Maar we hangen dat ideaalbeeld al veel te veel uit.

      Het is fantastisch dat jij zoveel lieve en mooie mensen om je heen hebt als het lastig gaat. Dat is inderdaad goud waard, dat kan ik zeker bevestigen. En natuurlijk ook wanneer het wel goed gaat, ook dan is het heel fijn zulke toffe mensen om je heen te hebben

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: