Music Maestro | 2

Hoi allemaal! Tijdens mijn vorige vertelling over de nieuwste nummers die ik leuk vond (wat alweer veel te lang geleden is) kondigde ik de naamsverandering aan van deze rubriek. Omdat het alweer veel te lang geleden is dat ik de muziekvibes vrijliet op mijn blog en daarmee vertelde wat de leukste nummers voor mij waren, vond ik het wel weer eens tijd voor een nieuw overzichtje. Er zit van alles tussen, maar het is dan ook een langere tijd geleden. Ik wil ook proberen dit regelmatiger te doen, want ik ontdek gewoon heel vaak gemakkelijk nieuwe liedjes. Let’s go!

matt-botsford-197870-unsplash

Eigenlijk is de eerste al meteen een liedje wat compleet buiten mijn genre ligt. Hoewel ik Pink steeds meer waardeer. Niet alles, maar wel veel. Het nummer is herkenbaar, vandaar dat ik het benoem in mijn lijstje vandaag. Soms ben ik ook bang om terug gelukkig te zijn, net als zij zingt. Toch ga ik er elke dag weer voor. Op naar beter. Ik kan de muziekstijl in dit liedje en de melodie ook wel waarderen. Het is ook wel een melodie die het goed doet in mijn hoofd.

Ik deelde al mee (of zal nog meedelen) in een blogartikel met geluksmomentjes dat ik de muziek van Marco Borsato herontdekte. Daardoor kreeg ik na jaren nog eens dit liedje ook te horen, wat vroeger al een favoriet was van me. En dat is hij weer. Een vrolijk liedje, eentje die je er ook aan herinnert dat het wel weer goedkomt. Dit liedje geeft me hoop.

Ook Niels Destadsbader kan ik al een hele lange tijd waarderen. Ik denk al een paar jaar. Zijn nieuwe nummer vind ik zo leuk vanwege de melodie, het blijft in je hoofd zitten en er wordt gespeeld met het ritme. Ik heb niet zoveel met de tekst, maar dat maakt niet zoveel uit nu. Het ritme, de melodie en de stem van Niels zorgen er gewoon voor dat ik dit nummer constant wil luisteren.

James Arthur zijn muziek ken ik niet zo goed. Maar ik ken wel een paar liedjes van hem. Ik stuitte door mijn eigen ‘recovery’ op dit nummer en het is voor mij heel herkenbaar. Het geeft me hoop en doorzettingsvermogen als ik dat kwijt ben. James Arthur zingt namelijk letterlijk over recovery. Wat eigenlijk betekent dat je terug opweg ben naar beter. Of toch dat probeert. Elke dag weer. Voor iemand die dagelijks een strijd aangaat naar beter, is dat een hele grote steun. Ik denk dat veel mensen wel steun vinden in dit nummer. Het lijkt misschien een vrij duister liedje, maar sommige momenten is dat ook gewoon hoe ik me helaas voel. ‘t Hoort erbij. Niemand vertelt hoe de duistere kant van herstellen is. We stoppen hem maar al te graag weg.

  • Volmaakt – Daniel Kist

Daniel Kist ken ik ook een paar liedjes van. De liedjes die ik ken, zijn altijd weer pareltjes. Volmaakt is een klassieker als ik weer eens een tekort aan zelfvertrouwen heb. Of wanneer ik te veel twijfel aan mezelf door de mening van anderen. Het geeft me dan nieuwe moed. Als ik deze opzet terwijl ik aan het tekenen ben, dan trekt dat gevoel gegarandeerd weg. En wat hij zingt is ook waar. Wie je ook bent, wat je ook doet. Je bent volmaakt.

Ook de liedjes van deze artiest ken ik wel een beetje. Ik ben dan geen jongen, maar dat maakt het nummer niet minder nostalgisch. Vooral als ik dan terugdenk aan het feit dat ik ongeveer een jaartje geleden ben afgestudeerd. Soms zou ik zo graag nog eens teruggaan in de tijd. Maar ik vertrouw erop dat het wel goedkomt. Stapje voor stapje. Er zit ook heel veel waarheid in het liedje. Deze zet ik dus ook regelmatig eens op.

Eerder koos ik al een nummer van Marco Borsato, maar dit is zijn nieuwste liedje samen met twee andere artiesten. Die ik eigenlijk totaal niet ken. Ik hou ook van het ritme, de melodie en de zang in dit liedje. Zelf heb ik niet echt een herkenbare situatie om bij dit nummer te zetten, maar ik word er wel rustig van. Daarbij is het Marco Borsato en 95 procent van zijn muziek vind ik altijd fantastisch. Iedereen heeft zo’n artiest.

Welk liedje zette jij de laatste tijd op repeat?

4 thoughts on “Music Maestro | 2

  1. Ik moet bekennen dat ik geen van de liedjes ken uit je lijstje. Ben niet zo op de hoogte van Nederlandstalige populaire muziek vrees ik.
    Hier was het Bruce Springsteen de afgelopen weken die heel vaak gespeeld is, vooral ‘Hello Sunshine’ en dan afgelopen vrijdag tijdens het werken zijn nieuwe album dat net uitgekomen was (had het gepreorderd bij Bol).

    1. Ik denk niet dat alle liedjes zo populair en bekend zijn. Ik ben iemand die graag ‘onbekende pareltjes’ leert kennen. Merendeels van de muziek die ik luister is niet wereldwijd bekend. Maar dat is prima.

      Bruce Springsteen ken ik, maar luister ik niet zo heel vaak. Eigenlijk gewoon niet. Maar tof om te horen dat jij die muziek wel zo waardeert! Het zou wat zijn als we allemaal dezelfde muziek leuk vinden

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: