Afgelopen week | 17

Hoi allemaal! Allereerst, hallo! Ik ben er weer. Maar we zijn maandag, dus ik start graag met een weekoverzichtje. Ik kon niet wachten om daar weer aan te beginnen, dus dan doen we het maar zo. Er komt deze week nog wel het een en ander online over mijn ‘terugkeer’ en andere dingen. Dus stay tuned. Afgelopen week ging ik werken in de hittegolf. Ik werk gelukkig binnen, dat is al een verademing. Mijn week was ook eentje waarin ik meerdere keer over mijn eigen grenzen heen ging, wat ik ook wel voel nu het zondagavond is. En dan niet op m’n werk, maar in vrije tijd. Dus dat ga ik de komende tijd netjes in de gaten houden. Naast werken las ik terug wat meer en genoot ik van familie en vrienden. Een fijne en geslaagde week.

 

Maandag 26 augustus 2019 | Gelukkig begint mijn week lekker kalm. Op maandag werk ik altijd pas vanaf 13u30, en gezien mijn vast rooster zal dat ook altijd zo zijn. Ik stond vroeg op en trok een toffe outfit uit de kast. Ik merk dat door mijn groei in zelfvertrouwen en acceptatie van mezelf mijn kledingstijl ook mee verandert. Ik kan ‘m niet goed omschrijven, maar ik weet gelukkig wel goed wat ik zelf leuk vind. Voornaamste van allemaal. Ik koos voor een nieuw shirtje dat ik zaterdag in de stad had gekocht met mijn zusje. Daarna ging ik nog wat lezen en middageten, om daarna op de trein te springen naar Brugge. Het was iets drukker, maar het was doenbaar. Na 6 uurtjes werken ging ik naar huis, maar de trein had vertraging. Het nieuwe seizoen van Familie begint ook weer vandaag (yay!) en ik had goeie wifi dus ik keek al een stukje in het station. Thuis at ik en keek ik de rest, om vervolgens vroeg in bed te kruipen. Met die hitte was slapen echter een uitdaging.

 

Dinsdag 27 augustus 2019 | Vroege morgen! Om 5u30 opstaan en om 7u gaan werken. Dat zijn vroege uren, maar het mooie is dat je wel al om 13u klaar bent. Dus ik zie er wel voordeel van in. Door de hitte van de afgelopen nacht en mijn moeheid liep m’n shift niet helemaal zoals ik wilde. Maar betere dagen komen ook weer. Ik was gelukkig wel voorbereid op de hittegolf en nam m’n short mee naar het werk. Dus voor ik wegging heb ik me omgekleed. Ik maakte een wandeling door Brugge, ontdekte twee nieuwe boekenwinkels en kwam thuis met drie nieuwe boeken. Achja, boekenwurm zeker? Daarna nam ik een uurtje later de trein naar huis. Op de foto lijkt het trouwens alsof ik een korte en een lange sok aanheb, is niet zo. In 2016 heb ik ooit een keer m’n voet omgeslagen vlak voor ik naar school moest. Ik heb er toen geen ijs op gelegd en heb me naar de bushalte gesleept. Niet echt slim. Betekent dat ik er af en toe terug last van heb, en dat was vandaag ook zo. Zalf en steunverband en gaan. Op de trein besefte ik door mijn nieuwe aankopen hoe weinig ik altijd lees en besloot ook te lezen. In de middag ging ik mee om een nieuwe telefoon voor papa en las ik mijn boek uit. Na het eten was het frisser geworden buiten, maar wel zalig! Dus ik heb nog een uurtje gelezen in volle concentratie. Zalig. Thuis maakte ik een beginnetje aan dit overzichtje en ging ik mijn aflevering van mijn soap kijken. En daarna mijn bedje in.

 

Woensdag 28 augustus 2019 | Na het aankleden en ontbijten (yay me dat ik dat deed!) ging ik lekker lezen tot ik moest vertrekken. Ik had de vorige dag mijn boek uitgelezen dus begon in een nieuwe. Wat Frankenstein was van Mary Shelly, maar dan in een jongere taal. Hoe zeg je dat? Begrijpbaarder voor jongeren? Je snapt me wel. Na mijn lunch ging ik de trein op, want ik had wel een halve werkdag vandaag. Gelukkig ging het vrij vlotjes en ging de middag snel voorbij. ‘s Avonds was ik echter wel moe, dus ik ging lekker ontspannen. Soap gekeken en daarna slapen.

Donderdag 29 augustus 2019 | Vrije dag vandaag! Ik heb amper een idee wat ik deed, behalve lezen en luieren. Het was ook fijn weer, dus dat was mooi meegenomen. Ik ben niet iemand die een hele dag in bed ligt series te kijken op een vrije dag en dat heb ik ook niet gedaan. Maar ik heb het wel rustig aan gedaan gezien ik moet wennen aan terug dagen werken en vroeg opstaan etc… Niet dat ik daarvoor lui was natuurlijk, maar heb wel een tijd thuisgezeten en dat heeft een impact op je lichaam. Ook wat ervoor is gebeurd, heeft een impact. In de avond was er wel een concert op ‘t strand en het weer zat gelukkig ook heel goed mee. Er kwamen twee artiesten die altijd nummers brengen die voor genoeg sfeer en ambiance zorgen. Ik heb wel echt genoten die avond en het was geweldig tof. Ik zou de avond zo weer opnieuw willen doen.

Vrijdag 30 augustus 2019 | Vrijdag was het echter weer tijd om te gaan werken. Na een ochtendje rustig lezen en genieten, zat ik alweer op de trein. Het was een snelle en vlotte werkdag, dus dat is altijd fijn. Hij vloog weer eens om en voor ik het wist zat ik op de trein terug naar huis. In de avond las ik nog wat en keek ik mijn soap bij. Ik had namelijk twee afleveringen gemist. Dus eventjes bijkijken! Daarna ging ik mijn bed in want ik was echt doodmoe.

Zaterdag 31 augustus 2019 | Ik was terug vrij zaterdag! Maar goed ook, want de bibliotheekboeken hun termijn liep af. Natuurlijk ging ik er anders wel een oplossing voor zien, maar ‘t is handig meegenomen. Ik nam maar een nieuw boek mee en mijn favoriete film. Direct een excuus om hem nog eens te kijken. En ja, ik nam echt maar één boek mee. Nee, ik ben niet ziek en voel me prima. Maar mijn boekenkast en die twee andere stapels boeken kijken me al kwaad genoeg aan als ik ze ongelezen een blik schenk. Dus ‘t werd er maar eentje deze keer. In de middag ging ik op ziekenhuisbezoek bij mijn dierbare. Daarna was er een braderie in de buurt waar wij wonen dus ging ik er met familie eventjes over. Ik kocht twee dromenvangers die ik nog steeds in de muur moet timmeren. Maar dat komt nog wel. Thuisgekomen las ik Frankenstein uit en begon ik in een nieuw boek. Een goed boek ook! Ik kijk er wel naar uit om verder te gaan.

2019-09-01-07.43.27-1

Zondag 1 september 2019 | Over vandaag (de dag dat ik de laatste hand aan mijn overzichtje leg) kan ik vrij kort zijn. Waar de meeste mensen op zondag genieten, kan ik dat niet. Ik zit dan vanaf kwart voor negen op de trein naar mijn werk. Ik heb daar om eerlijk te zijn geen klagen over omdat mijn uren door de week prima meevallen. Op zaterdag ben ik vrij en als ik dan eens iets wil doen of nodig heb, op zaterdag zijn er veel meer winkels etc.. open dus dat is handiger. Zondag is ook wel altijd de drukste dag, dus ook vaak de vermoeiendste. Maar het was een vlotte en snelle zondag. Straks ga ik nog eventjes lezen en daarna lekker slapen. De werkweek zit erop. Kan ook niet anders, want de week is om. Morgen start iedereen met school en ik wens iedereen dan ook heel veel succes toe. Zet ‘m op komende tien maanden!

Hoe was jouw laatste week zomervakantie?

 

4 thoughts on “Afgelopen week | 17

  1. Jeej! Leuk om hier weer een overzichtje van je te lezen! Die laatste foto is super mooi <3 Om 5.30 uur opstaan lijkt me ook lastig. Ik sta in mijn vroege shiften om 5.50 uur op ten vroegste en daar heb ik ook moeite mee. Maar het voordeel is dan inderdaad dat je vroeg klaar bent 🙂

    1. Dankjewel voor je enthousiasme! Doet me heel erg goed, maar ik ben zelf ook blij weer actief te zijn. Die vroege shiften zijn inderdaad wel de lastigste. Maar ze gaan ook altijd keisnel voorbij. Maar dat raakt wel in mijn systeem. Ik vind 5u50 ook wel pittig hoor. Dankjewel voor je complimenten! ♥

  2. Wat leuk dat je weer terug bent! Lastig dat je na al die jaren af en toe nog last hebt van die enkel. Ik heb zelf ook onlangs mijn enkel omgeslagen dus ik loop nu ook met zo’n steunverband rond en ik vind ook dat het lijkt alsof je dan een lange en een korte sok aanhebt, maar ach als het helpt, dan helpt het hé. Die avond op het strand ziet er zo gezellig uit, de ultieme zomerherinnering, lijkt me!

  3. Fijn dat het je weer lukt om te bloggen!
    Het zijn intense (werk)weken zo te lezen. En ja, soms moeilijk, dat evenwicht vinden tussen werken, leuke dingen doen en toch genoeg rust krijgen. Tof zeg, zo’n concert aan het strand. Dat zou ik ook niet willen missen als ik er in de buurt woonde.
    Ik moet even bijlezen zie ik, je hebt al een boel blogjes geschreven die ik achterloop.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: