Ik neem eventjes afstand.

Hoi allemaal! Ik heb geen idee hoe ik hieraan ga beginnen. En ik weet dat het nog niet zo lang geleden is dat ik mijn blog eventjes liet. Maar helaas is het gewoon nodig. Het liefst van al zou ik ook gewoon blijven bloggen en zeggen dat alles prima gaat. Maar dan forceer ik mezelf, komt er slechte content online en dat wil ik niet. Dan maar geen contect. Kwaliteit boven kwaniteit. Ik leg je wel graag eventjes uit waarom. Gelukkig is de reden niet al te ernstig, dus maak je geen zorgen 🙂

2019-07-29-11.43.30-1

De opmerkelijke volger zal ook gemerkt hebben dat er gisteren niks online stond, dat het vandaag ook vrij laat is eer er iets in gepubliceerd. Klopt ook, het is nu 10u30 wanneer ik dit aan het schrijven ben. En ik ben nog niet eens op de helft van mijn ‘verhaal’. Dus het zal waarschijnlijk pas na 11u online staan. Ik hou van bloggen en het dagelijks bloggen bevalt me enorm. Het idee dat er elke dag iets online staat en dat ik die bakken inspiratie kwijt kan is een zegen. Ik ben daar ook dankbaar voor. Ook voor al die lieve reacties. Zelfs het weekoverzichtje van morgen zou volledig in orde komen want ik had erop gelet dat ik elke dag genoeg foto’s maakte. Maar het lukt me gewoon eventjes niet.

De druk van het dagelijks leven en bloggen drukt op me. Ik wil graag eventjes een pauze nemen om terug een voorraadje artikels aan te maken zonder daar enige druk op te hebben. Ik weet dat mijn creativiteit dan vanzelf wel gaat vloeien. Daarnaast heb ik gewoon terug veel te verduren gekregen, met mijn dierbare die in het ziekenhuis lag. Gelukkig gaat het wel beter, hoewel we gisteren wat minder leuk nieuws gekregen hebben. Waarschijnlijk zullen er ook niet al te makkelijke gevolgen aan zitten, dus het is absoluut nog niet ‘klaar’ met de moeilijke beslissingen, tijden en emoties. Dat is misschien heel negatief maar niet pessimistisch. Het is helaas realiteit en die heb ik te accepteren. Die hebben we allemaal te accepteren. Dus ook dat wordt niet gemakkelijk. Ik weet dat dit heel vaag en mysterieus klinkt. Maar ik kon niet anders, want het gaat gewoon niet over mij. En dan wil ik gewoon niet het hele verhaal rondstrooien op mijn blog (niet dat ‘ie wereldwijd gelezen wordt, maar dat hoeft ook niet) omdat het niet om mij gaat. Ging het over mij, dan zou ik het wel overwegen. Hoewel ik in de staat van mijn dierbare waarschijnlijk niet eens in staat zou zijn om mijn blog gevuld te houden. Maar dat terzijde.

Ik merk ook helaas dat ik een lichte terugval heb. Met de nadruk op lichte. Ik weet dat ik al voor hetere vuren heb gestaan wat betreft mijn terugvalletjes. Maar als we slim zijn dan trekken we lessen uit het verleden. De les die ik trek uit alle keren dat ik een terugval had, is dat ik extra op mezelf moet letten. Dat ben ik ook van plan. Vandaar mijn beslissing. Ik hou van bloggen, maar niet als er een druk op zit. Ook overstappen naar een paar artikels per week is geen optie heb ik gemerkt. Ook dan is de druk aanwezig. Dus ik besluit het zo op te lossen. Een paar weken geen artikels online en ik kan dan op mijn gemak nieuwe content uitwerken. Na de blogpauze praat ik jullie wel bij wat er allemaal gebeurd is natuurlijk.

Wat betreft sociale media. Normaal vertel ik er bij dat mijn sociale media wel actief blijft. Op zich is dat ook zo deze keer. Maar niet in de mate van normaal. Waarschijnlijk zal ik ook een pak minder actief zijn daar. Mijn stories op Instagram zullen vaak dagen leegstaan of ik zal er gewoon hele kleine dingen delen. Ook reageren en dingen liken zal ik wel nog doen. Ik ga niet volledige van sociale media af, omdat ik merk dat het niet nodig is. Ik heb mijn gedrag daar prima onder controle. Maar ik merk gewoon ook dat het te veel aan het worden is. Niet gek, want ik heb veel meegemaakt de laatste tijd. En ik was nog herstellende van de dingen die ik daarvoor had doorgemaakt. Dus eigenlijk is het niet zo raar dat ik me nu eventjes uitgeput voel. Ik wil gewoon niet dat dat gevoel terug dieper zakt en de overhand neemt. Vandaar mijn beslissing. Het spijt me ook heel erg voor mijn lieve volgers, maar dit is de beste beslissing. Ik hoop dat wanneer ik uit blogpauze kom, ik terug in volle blijheid kan bloggen en jullie kan gelukkig maken met nieuwe content. Dus stay tuned.

Ik zie jullie snel weer! ♥

9 thoughts on “Ik neem eventjes afstand.

  1. Doe het maar even rustig aan Nikita. Ik hoop dat je je daardoor beter zal gaan voelen. Oh én je mag gerust minder frequent bloggen ook hé. Niemand zegt dat er dagelijks iets moet verschijnen. Jij kiest welke frequentie voor jou het beste uitkomt.

    1. Dankjewel voor je lieve reactie. Ik ben wel van plan te blijven dagelijks bloggen. Omdat mij dat wel bevalt. Maar de blogzin is er gewoon eventjes uit door alles wat ik te verduren heb gekregen de afgelopen tijd. Nu kan ik mezelf de tijd geven om op mijn eigen tempo rustig aan weer een vooraad op te bouwen. Ik ben echter geen persoon die zomaar verdwijnt van haar blog, vandaar dat ik het eventjes heb uitgelegd. Het komt wel weer in orde 🙂

  2. Zoals je het uitlegd klinkt het als een hele verstandige goede beslissing. Super goed dat je daarooor kiest omdat je dit nu zo voelt! Tot daarna <3

  3. Als dingen niet lukken en geforceerd worden is er niets meer aan. Neem je tijd. Brainstorm over nieuwe ideeën en plaats alleen artikelen als je er zin in hebt. Daarvoor hoef je je zeker niet te verontschuldigen. Ik lees je blog graag, juist omdat je content plaatst die me aanspreekt. We zien je wel weer verschijnen <3

    1. Dankjewel voor je lieve reactie. Ik ben ondertussen wel terug begonnen met schrijven, maar ik wil mezelf de tijd geven om er rustig terug in te stappen. Dankjewel voor je lieve compliment trouwens, vind ik echt heel tof om te horen. Ik zie je snel weer op mijn blog! <3 (en op de jouwe natuurlijk, ik lees hem wel degelijk)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: