Instagram TAG

Hoi allemaal! Ik had weer eens zin om een tag in te vullen. Vroeger zag ik heel vaak de Instagram Tag. Ondanks mijn bewuste omgang met sociale media ben ik er wel graag mee bezig. Vooral Instagram is een favoriet van me. Toen ik deze tag zag, wilde ik ‘m ook heel graag invullen. Vooral omdat mijn omgang en gedrag op en rond sociale media veranderd is. Let’s go!

Wat is je Instagram gebruikersnaam en waarom?

Mijn gebruikersnaam is gewoon mijn voornaam en achternaam. Vroeger was het iets anders, maar nu ben ik volwassen geworden en ik heb het idee dat dat er mee te maken heeft. Maar ook gewoon omdat mensen die me willen volgen me dan gewoon makkelijk vinden. Simple as that. Ik ben prima tevreden met mijn gebruikersnaam zo.

Hoeveel foto’s post je gemiddeld?

Hangt er een beetje van af. Ik heb periodes dat ik echt heel veel online zet, maar ook periodes dat ik echt weken niks online zet. Natuurlijk zijn er ook momenten dat er gewoon vele leuke dingen gebeuren en momenten dat dat niet gebeurt. Als ik vakantie heb en naar het strand ga en ijsjes ga eten zal ik dat vaker online zetten dan dat ik weer ga werken. Maar in vergelijking met vroeger is mijn postgedrag wel gekalmeerd. Ik zette vroeger echt werkelijk ALLES op de foto voor Instagram. Dat doe ik nu niet meer. Ik heb trouwens een hele lange tijd geleden mijn foto’s doorgespit en veel achter archieven gezet. Gewoon omdat het niet meer relevant is en ik er wel klaar mee was zo’n eindeloos lange reeks foto’s te hebben. Zelf ben ik daarmee de herinneringen gelukkig niet kwijt.

Laat je favoriete Instagram foto zien

Instagram TAG.JPG

Op zich ben ik wel fan van alle foto’s die ik online zet. Niet om arrogant over te komen, maar ik hou enorm van de stijl op mijn profiel. Maar als ik dan echt kijk naar de dingen die me echt blij maken, is deze eentje daarvan. Tjah, tekenen is en blijft een van mijn grootste passies.

Laat de Instagramfoto zien met de meeste likes.

Instagram TAG 2.JPG

De laatste tijd doen mijn foto’s het vrij goed op Instagram, niet allemaal. Maar zoals ik al vaker zeg, dat doet mij niet zoveel. Ik vind het leuk om mijn leven vast te leggen online en het maakt mij niet zoveel uit of ik al dan niet veel likes krijg. Deze selfie is een recente foto en kreeg 18 of 19 likes. Ik heb wel foto’s waar ik dat ook makkelijk haal, maar in teken van #selflove besloot ik een selfie uit te kiezen.

Welke apps gebruik je in combinatie met Instagram?

Mijn stories maak ik eerst op in Snapchat. De foto nemen, tekst plaatsen en soms ook een Bitmoji erbij. Maar na Snapchat bewerk ik hem wel met VSCO. Het fijne aan de app is dat je een ‘filter’ kan opslaan met instellingen en alles waardoor mijn foto’s in snelle tijd bewerkt zijn. Zoals ik al zei, ik hou van de stijl en het kleurenpatroon dat nu in mijn feed zit. Door VSCO is dat een beetje hetzelfde kleurenpallet.

Welke celebrities volg je?

Heel weinig. Ik heb nog niet zo lang geleden mijn volgers-lijst eens onder handen genomen. Dan bedoel ik de mensen die ik zelf volg. Veel celebrities heb ik eruit gehaald omdat ik merk dat ik er gewoon weinig waarde aan hecht. De mensen waar ik echt fan van ben zijn gebleven. Dan denk ik aan Marco Borsato, Nick & Simon, de dames van K3 (no shame!) en nog vele anderen eigenlijk. Ik volg ook veel Youtubers die ik regelmatig bekijk. Die zijn niet echt wereldwijd bekend, maar ze zijn wel bekend. Hoort er ook in thuis. Daarvan volg ik o.a Rutger Vink & Thomas Grinsven & Monica (is mijn favoriete booktuber).

Welk Instagramfilter gebruik je het meest?

Geen enkele. Ik doe mijn bewerking in VSCO zoals ik eerder in deze tag al zei. Vroeger gebruikte ik ze door elkaar, maar nu gebruik ik er geen enkele meer. Omdat ik gewoon vind dat VSCO gewoon beter is. Ieder zijn mening natuurlijk 🙂

Welke hashtags gebruik je het meest?

Met het minderen van posten is ook mijn hastaggebruik verminderd. Was dat een woord trouwens? Vaak zijn ze boekgerelateerd zoals #bookworm #nevernotreading. En anders is het wel in verband met Plopsaland of een andere toffe uitstap.

Laat je laatste Instavideo zien

Sinds mijn opruiming heb ik geen video’s meer gepost, dus deze sla ik over 😉 Hou er rekening mee dat deze tag al een tijdje op voorhand is ingevuld. Het kan zijn dat wanneer dit gepubliceerd is, er misschien wel een video online staat. Ik deel wel nu en dan eens een Boomerang in mijn stories.

Welke dierenaccounts volg je?

Die van mijn vriendin J. haar hond. Die heet Peroo. Daarnaast volg ik ook de hond van Thomas en  Rutger en dat is Paco! Ik volg wel een paar dierenaccounts, omdat ik een dierenvriend ben.

Welke grote bedrijven volg je?

Ik volg niet zoveel bedrijven, voornamelijk uitgeverijen om om de hoogte te blijven van welke nieuwe boeken er op komst zijn. Als diehard lezer moet je natuurlijk daarvan wel op de hoogte blijven. Daarnaast, ook geen bedrijf. Maar mijn middelbare school heeft ook een account op Instagram en ook dat volg ik omdat ik gewoon heel graag op de hoogte blijf van wat daar gebeurt 🙂

Heb je veel familieleden op Instagram?

Ja, wel een paar. Maar de meeste van hen hebben een account en zijn niet zo actief. Maar dat is ieder zijn of haar keuze natuurlijk. Niemand wordt gedwongen om actief te zijn op alle platformen.

Nu ben ik benieuwd! Ben jij heel actief bezig met Instagram?

2 thoughts on “Instagram TAG

  1. Ik merk dat ik de laatste tijd actiever ben op Instagram in vergelijking met andere social media. Facebook kom ik nog wel regelmatig op maar Twitter slechts sporadisch. Instagram spreekt me precies het meeste aan van de drie. Ik heb het idee dat ik daar minder negativiteit tegenkom en ik vind het gewoon ook leuk om boekenfoto’s te maken en die van anderen te bekijken.

  2. Ik hou van Instagram<3 Ik zit er erg vaak op en plaats ook dagelijks wel foto's… Gebruik deze dan ook voor mijn blog. Ook steeds meer interactie daar, super leuk! Leuk ook om deze tag te lezen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: