Afgelopen week | 18

Hoi allemaal! Inmiddels is het schooljaar ook weer een week bezig, en dat is merkbaar. De zaken veranderen wanneer het schooljaar weer begint. Maar ik vind dat wel gezellig, want zo is er weer leven in de brouwerij en komt het ‘normale’ leven terug. Helaas komt ook de zomer op zijn einde, en die ga ik wel missen. Maar het kan natuurlijk niet voor altijd warm en zonnig blijven. Op naar de herfst en winter. Ik word er niet zo vrolijk van als ik in het donker naar huis moet of moet gaan werken, maar dat moet ook gebeuren. Gelukkig is het voorlopig nog niet zo ver. Deze week deed ik trouwens rustige dingen en werkte ik voornamelijk.

 

Maandag 2 september 2019 | Een frisse nieuwe week! En ook de start van het schooljaar. Vroeger was ik hyped als deze dag aanbrak, nu iets minder. Het valt me altijd zwaar als ik hoor hoe enthousiast kleine broer is dat hij terug naar school kan. Ik ken zijn enthousiasme, want ik was ook altijd zo. Het feit dat ik zo dicht bij m’n middelbare school werk maakt het er ook niet echt bepaald makkelijker op. Maar ja, daar heb ik natuurlijk zelf een stuk voor gekozen. Ik vind het niet zo heel erg overigens, eerder nostalgisch. Ik begon mijn dag al lezend, deze keer niet in de boeken. Al lezend in blogs. Nu ik terug actief ben op mijn eigen blog, probeer ik ook anderen hun blogs bij te houden. Dat deed ik tussendoor ook hoor, maar gewoon minder omdat ik er niet aan toe kwam. Ik vind het altijd heel leuk om op maandag alle weekoverzichtjes te lezen. Na de lunch sprong ik op de trein en maakte een toffe selfie. Zoals altijd werk ik weer een late shift van 13u30 tot sluit. De maandag is altijd vrij rustig gelukkig, dus geen probleem. Ik at pure chocolade voor de energie in mijn kleine pauze en werd nostalgisch toen ik de video van mijn middelbare school op facebook zag. En ik alles herkende van mijn jaartjes in de school. Toen ik thuiskwam heb ik vrij weinig gedaan, heb zelfs m’n soap niet gekeken. Ik ben vrijwel direct na het lezen gaan slapen want ik was kapot.

 

Dinsdag 2 september 2019 | By far de moeilijkste dag uit mijn week. Ik weet het niet, want ik ben dit in het midden van mijn week aan het uitwerken. Toch het begin. Mijn lieve oma is vandaag namelijk al drie jaar dood. Een dag die altijd moeilijk valt, maar door omstandigheden die ik niet online kan zetten nog moeilijker. Confronterend vooral. Ik had de vroege shift, waardoor ik ook vroeg uit was. Ik vind de vroege shift altijd heel snel gaan. Voor je het weet zit hij erop. Of ik dat in de toekomst nog steeds ga zeggen, dat zien we dan wel weer. Maar tot nu toe heb ik het altijd gevonden. Ik ontbijt altijd op de trein omdat ik dan een halfuurtje extra slaap heb. Dat is kostelijk, maar daar krijg ik slaap voor terug. In de namiddag ging ik een broodje halen en daarna naar huis. Waar ik eventjes ging lezen en daarna bloggen en blogs lezen. Ik kreeg de melding van een update en plande ‘m in (want dat kan tegenwoordig blijkbaar) en daarna ging ik broer ophalen. Blijkt dat hij helemaal niks gedaan heeft en ik hem thuis alsnog mocht updaten. Mijn laptop dan. Maargoed, is snel gebeurd gelukkig. Daarna ging ik een uurtje sims spelen en na het eten skypte ik drie uur met mijn nichtje. Wat wel fijn was na zo’n intense en emotionele dag. Na het skypen had ik geen zin in lezen en ging ik nog even sims 4 spelen. Yay!

 

Woensdag 4 september 2019 | Gelukkig begon mijn woensdag met iets langer slapen. Ik deed dat dan ook. Daarna kwam ik in de woonkamer en knuffelde met ons vogeltje, onze schattige vriend. Na een ontbijtje maakte ik me klaar, en daarna ging ik nog eventjes lezen. Ik vertrok iets vroeger naar m’n werk zodat ik een broodje kon halen voor op de trein. Bleek ik uiteindelijk iets van 25 minuten te vroeg te zijn omdat er geen rij was in de broodjeszaak. Maar beter goed voorbereid toch? Uiteindelijk was het een fijne shift, een rustige vanwege  ‘t weer. Maar ook omdat ik zoveel toffe complimentjes kreeg van klanten en veel gelachen heb. ‘s Avonds op de trein bedenk ik me ook dat ik de volgende dag een dagje thuis ben en daar ben ik wel blij mee. Vandaag was niet zo heel pittig, maar gisteren wel door het gemis van m’n oma. Thuis ging ik eten en daarna ging ik sims 4 spelen. Ik heb een soort verslaving ermee deze week denk ik, maar het kalmeert en is ontspannend dus why not? Op de foto zie je trouwens enkel de hond op de sofa slapen omdat de volwassenen naar het werk waren en de jongste was naar school. Maar dat zijn simsverhalen. Daarna ging ik nog heel kort lezen en lekker slapen.

2019-09-05-10.25.12-1

Donderdag 5 september 2019 | Mijn vrije dag! Ik deed het dan ook erg rustig aan, want ik had het gewoon echt nodig. Ik las ook meteen mijn boek uit, dus daar was ik heel blij mee. Ik geniet daar altijd wel van, maar ik merk ook dat ik naast lezen ook andere dingen heel leuk vind. Uiteindelijk ben ik samen met mama een broodje gaan halen en toen nog naar de slager. En eigenlijk was het al vrij snel tijd om mijn kleine broer op te halen, ik ben ook mee geweest met haar. Vind ik altijd fijn en het is altijd gek. De laatste keer dat ik daar op school was, was ik nog een heel ander mens. Gek hoeveel er weer kan veranderen in twee maanden. Toen ik thuiskwam heb ik Sims 4 gespeeld en een blogje geschreven. En mama uit de nood geholpen door eventjes snel naar de supermarkt te gaan. Was ze me wel dankbaar voor. Na het eten ging ik ook Sims 4 spelen.

 

Vrijdag 6 september 2019 | De plicht riep terug vandaag, zoals iedere keer. Vrijdag begin ik net als vele dagen pas in de namiddag met werken, dus ik kon in mijn bed nog eventjes lezen of Netflix kijken. Ik was eigenlijk heel benieuwd naar de serie van de Shadowhunters: The Mortal Instruments en dus heb ik ook de eerste aflevering opgezet. En het bevalt me zeker wel! Er zijn trouwens al drie seizoenen en nog iets online dus ik heb wel eventjes kijkvoer. Niet dat ik enkel Shadowhunters kijk trouwens, ik kijk net als iedereen series door elkaar. Maar met mate, omdat ik geen serie-freak ben. Uiteindelijk ging ik werken in de namiddag en het was vrij rustig. Daarna ging ik naar huis en keek ik twee afleveringen van mijn soap die niet op Netflix staat. Uiteindelijk nog heel kort Sims gespeeld en daarna gaan slapen.

 

2019-09-07-01.06.04-1

Zaterdag 7 september 2019 | Vandaag ben ik officieel een maand zonder pyschologische ondersteuning. Ik ben ook op zaterdag thuis en was eigenlijk aan het ‘chillen’ in de zetel. Tot mijn baas me belde. Het moment zelf kon ik niet opnemen, ‘t was nogal lawaaierig in de woonkamer. Maar toen ik op mijn voicemail hoorde dat ik eens moest terugbellen, zei mijn gevoel eigenlijk wel al waarom ik moest terugbellen. Dus een paar uur later zat ik alsnog op de trein naar Brugge. Het was pas in de namiddag en ik mocht ook een uurtje eerder door dus het was niet zo heel erg. Ik heb ook geen schrik van een keer extra werken, dus het was niet het einde van de wereld. ‘s Avonds keek ik Shaduwhunters op de trein en was ik net klaar met mijn aflevering toen de trein arriveerde in mijn thuisgemeente. Dus dat was handig! Thuis iets gegeten en daarna wat gelezen en gaan slapen. Want zondag is het wel werkdag.

Zondag 8 september 2019 | Het einde van de week is weer aangebroken! Voor veel mensen de dag waarop ze zich nog eens omdraaien ‘s morgens om zeven uur om nog een uurtje door te tukken. Ik niet, want ik ben dan al wakker. Zondag is wel de enige dag dat ik een hele dag werk, dus ik heb geen klagen daarover. Ik ben ook geen persoon die dramatisch gaat doen over weekendwerk. Het hoort er gewoon bij en zo’n ramp is het ook niet. Er zijn veel ergere dingen in het leven. Dus op naar Brugge weer! De dag verliep sneller dan verwacht. Ik was wel moe, omdat ik die shift zaterdag had meegepikt. Ik ben absoluut niet lui, maar ik kom uit een vrij moeilijke periode waar ik van aan het herstellen ben. Maar het is gelukt dus daar ben ik blij om. Aan het einde van de dag was er een kindje die zelfs een tekening voor me had gemaakt. Dat maakte mijn dag echt compleet. Had meteen energie om door te gaan tot het einde. Uiteindelijk ‘s avonds gegeten en deze blog afgeschreven. En vanaf het moment dat ik deze blogpost heb afgewerkt, wil ik nog een mailtje beantwoorden en dan ga ik chillen. Ik heb dat wel verdiend vind ik. Meer nog, ik voel aan alles in me dat ik dat nodig heb.

Ben jij blij dat de herfst weer zal aanbreken?

 

 

 

One thought on “Afgelopen week | 18

  1. Ik werk ook in het weekend en ik vind dat ook niet zo erg, want dan zijn klanten vaak beter gezind omdat zij wél weekend hebben haha. Fijne week!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: