Je hoeft jezelf niet te veranderen

Hoi allemaal! Met miljoenen zijn we op deze wereldbol. Allemaal mensen en allemaal anders. We zijn ook een ster in vergelijken en niet tevreden te zijn met onszelf. Ik duw de het zeker niet naar een ander, want ik ben er zelf ook net zo goed in. Helaas is het geen talent waar ik een talent wil hebben. Het liefst van al had ik het talent om wel tevreden te zijn met mezelf. Ik stuitte er laatst op en besefte dat ik sommige dingen van mezelf probeerde te veranderen. Om toch maar in het plaatje te passen. Maar dat hoeft helemaal niet. Je mag gewoon jezelf zijn.

jezelfzijn.jpg

Zoals ik al zei, we  zijn met miljoenen. We zijn allemaal anders. Je kan op iemand lijken, maar uiteindelijk zijn we allemaal anders. Cliché, maar het is net zoals in de winter. Geen enkel sneeuwvlokje is onder de microscoop hetzelfde. Mensen ook niet. Ik weet ook dat we met z’n allen onszelf willen veranderen om in dat plaatje te horen. Maar dat hoeft helemaal niet. Want perfectie bestaat niet, dat ten eerste. Maar daarnaast ben je het allermooist als je jezelf bent. Niet als je dingen van jezelf onderdrukt om toch maar binnen de boot te vallen. Je gekke lach. Die wilde krullen in je haar. Die mooie sproetjes die je elke dag onder een laag foundation verstopt. Wauw, ik heb een keer het juiste product erbij betrokken

Eigenlijk kwam de inspiratie voor dit artikel van nog niet zo lang geleden. Althans, als dit gepubliceerd staat zal het wel al langer geleden zijn. Maar nu niet. Ik was in de solden in de stad. Eventjes door de kortingen kijken om te zien of ik iets kon scoren. Ondanks dat ik op sneakers loop en altijd in jeans gehuld ben blijf ik wel een vrouw. Ook eentje die van shoppen houdt. Maar dat terzijde. Normaal word ik altijd aangetrokken door de schattige printjes. Bloemetjes, zachte kleurtjes en gewoon leuke tekeningen. Dat is mijn stijl en mijn kast ligt er vol van. Omdat dat nu eenmaal mijn stijl is en waar ik me goed in voel. En zoals ik al zei, normaal word ik als een magneet aangetrokken naar die rekken. Altijd. Ik moet maar iets zien van bloemetjes en ik ben verkocht. Maar van de week leek het ineens anders. Naast dat er niet echt iets geweldigs tussen hing, merkte ik ook dat ik onbewust naar andere kleding ging. Geen idee waarom. Het was iets onbewust, maar wel iets onbewust dat tegen me in ging. Ineens kwam ik erachter waarom, toen ik tussen de wat ‘volwassenere’ blouses stond te kijken. Mijn onderbewustzijn vond het blijkbaar nodig dat ik me volwassener ging kleden. Maar dat is niet de stijl waar ik van hou. Geef mij maar schattige printjes en kleurtjes. Mijn gezicht is sowieso al een aspect waar ik jonger door wordt geschat, maar ook mijn kleding zal daar een rol in spelen. Toch ben je zoveel meer dan hoe je eruitziet of die kleding die aan je lijf hangt. Ik was verward want ik snapte niet waar ‘t ineens vandaan kwam. Misschien ergens een invloed die er onbewust -hoe vaak kan je een woord in een artikel gebruiken?- was ingeslopen. Maar ik wist wel vanaf moment een dat dat niet helemaal correct was. Ik zou mezelf helemaal niet volwassener moeten kleden, want ik ben mooi zoals ik ben. Ook in mijn kledingstijl. Misschien doet die me er jonger uitzien, maar het is wel waar ik me goed in voel. Dus ik heb toen de volwassenere dingen losgelaten (omdat ik ze echt niet mooi vond trouwens) en ben terug naar mijn eigen rekken gegaan. Uiteindelijk niet geslaagd en dat lag niet aan het feit dat ik die gedachten had gehad. Dat lag gewoon aan het feit dat er niks tussen zat waar ik echt weg van was. Overkomt mij ook natuurlijk. Ik ben ook geen persoon die in de solden iets wil kopen om ‘toch maar gekocht te hebben’. Om het dan te laten verstoffen in mijn kast en het nooit aan te hebben? Nee bedankt.

Maar de les die ik hieruit kan trekken is dat het niet nodig is om jezelf te veranderen. Natuurlijk, als er iets is waar jij niet tevreden over bent mag je daar gerust iets aan doen. Maar je hoeft jezelf niet te veranderen want je bent prima zoals je bent. Meer dan prima. We hebben allemaal onze gekkigheden, anderen verstoppen het gewoon. Maar achter iedere ‘normale’ persoon zit iets geks. En trouwens, wat is normaal? In een wereld waar we allemaal verschillen. Zoals ik al eens eerder zei op mijn blog, wat vrede is voor de spin, is een chaos voor de vlieg. Een quote die ik er maar al te graag bijhaal, gewoon omdat hij weer eens vertelt wat ik probeer duidelijk te maken.

Op welk gebied wil jij jezelf soms wel eens veranderen?

 

%d bloggers liken dit: