Afgelopen week | 20

Hoi allemaal!…

 

Maandag 16 september 2019 | Yay, uitslapen op maandag! Ik vind dat altijd een gekke gedachte omdat mijn broer en zus gewoon naar school gaan en vroeg uit bed moeten. Sadistisch, ik weet het. Ik weet ook dat m’n karma wel nog eens zal komen als zij vakantie hebben en er een collega op verlof is. Maargoed, das nu gelukkig nog niet. Ik begon de week met mijn abonnement voor het OV te verlengen voor ik weer van die leuke stunten als zaterdag tegenkwam, daar had ik geen zin meer in. Na wekenlang mijn zwarte All Stars te dragen besloot ik eens mijn blauwtjes aan te doen. Afwisseling is altijd leuk. Gezien ik alleen maar sneakers draag is dat bij mij vrij standaard. Uiteindelijk ging ik werken, het was een meh-middagje. Sommige momenten had ik energie voor dertig en sommige momenten moest ik het uit mezelf schrapen. Heel gek. Gelukkig ging de shift nog wel snel en waren er geen lastigheden. Thuis knuffelde ik met Jacqueline! Die heel schattig op mijn shirt zat.

 

Dinsdag 17 september 2019 | Vroege morgen! Om 5u30 uit mijn bedje voor de vroege shift. Ik heb me in de ochtend rustig klaargemaakt en daarna richting Panos voor m’n ontbijtje. Deze week waren de croissantjes op, dus het werd yogurt met crueli en peer. Niet mijn favoriet moet ik eerlijk toegeven. Een pot is yoghurt lijkt trouwens weinig als ontbijt, maar zo vroeg heb ik gewoon echt heel weinig eetlust. Maar werken op een lege maag zie ik niet zitten. Dus dan is dit de tussenweg. De vroege shift ging vrij snel, net zoals vaak. Ik ging in de middag een broodje halen bij een broodjeszaak die ik nog niet kende. Broodje was zo lekker! Ik krijg op slag honger als ik er aan terugdenk. Ik was er zo van aan het genieten dat ik geen foto heb. In de namiddag deed ik geen gekkigheden trouwens, want ik herinner me ze niet meer. Mocht ik iets speciaals hebben gedaan ging ik ‘t nog wel weten. Een standaard dinsdag dus.

 

Woensdag 18 september 2019 | Rustige opstart want pas in de middag werken! Lekker. Na het aankleden en ontbijten ging ik nog wat op bed liggen met Netflix, ik keek A Series Of Unfortunate Events. Uiteindelijk lag ik er lekker knus bij met een dekentje en mijn twee favoriete knuffeltjes op mijn buik. Heel fijn. Maar ja, de plicht roept ook! In de namiddag was het vooral een rare shift. Ik heb het gevoel dat mensen het expres ingewikkeld maakten en ik had ook een beetje het gevoel dat mijn hoofd ontploft was na die shift. Maargoed dat ik donderdag thuis was. Terug in mijn eigen stad was de mooiste lucht ooit te zien voor ik op de bus ging. Daar moest ik een foto van maken.

 

Donderdag 19 september 2019 | Een dagje vrij! Ik stond alsnog vroeg op want mama ging met een goeie vriendin van haar naar de markt en ik had wel zin om mee te gaan. Nadat we door de stad waren geweest en langs de markt dronken we nog een thee in binnen en uiteindelijk gingen we naar huis. In de namiddag deed ik vrij rustig aan. Netflix en lezen. Lekker knus. In de avond had ik het een beetje lastig met het feit dat ik nog altijd zo vaak moe ben en raakte ik gewoon wat gefrustreerd erdoor. Het is iets wat ik moet aanvaarden en meesta dagen lukt dat ook wel. Alleen gewoon vandaag niet. En dat is ook oke, het hoort erbij. Toen ik met wat zelfliefde een thee ging maken voelde ik me al iets beter. En na een nachtje slapen nog beter.

 

Vrijdag 20 september 2019 | Werkdag! Ik ging in de namiddag lekker werken en besloot mezelf uiteindelijk te trakteren op Ferero Rocher. Dat zijn chocolaatjes die je normaal gezien cadeau doet aan een ander. Maar ik vind die zo lekker! Dus ik kocht ze voor mezelf. Het doosje staat nog in de frigo en het is nog gevuld, dus nee ik heb het niet in een keer leeggegeten. Ik liet ook op mijn sociale media weten dat ik een jaartje ga ‘unpluggen’ en dus niet actief zal zijn. Veel mensen waren verbaasd en vroegen zich af hoe ik ‘t ging volhouden. Ik vraag me dat zelf ook af, maar let’s try. Ik denk echt wel dat ik er heel veel rust uit zal halen. Eventjes ontprikkelen terug naar de essentie van het leven.

 

Zaterdag 21 september 2019 | Mijn weekend bestond voornamelijk uit werken. Dat blijft niet zo, over een tijdje heb ik gewoon terug een dag in het weekend vrij. Maar door omstandigheden (die ik niet op mijn blog ga bespreken) is het eventjes niet anders. We moeten allemaal wat water bij de wijn doen. Ik was alleen enorm moe zaterdag en ik voelde ook dat ik heel dicht tegen mijn grenzen aanzat. Door al die overgenomen shiften had ik genoeg overuren en ik ben een uurtje eerder gestopt die dag. Het voelde fijn dat ik voor mezelf koos en ik heb er ook wel deugd van gehad. Een uurtje eerder thuis, een uurtje eerder relaxen en dus ook op tijd mijn bed in. Een slimme zet. Want ik wist ook dat ‘t zondag vrij druk zou worden en daar kon ik maar beter op voorbereid zijn (ook qua energie)

 

Zondag 22 september 2019 | Het einde van de week! Ik zette perongeluk mijn wekker te vroeg waardoor ik ook een uur te vroeg uit bed was. Ik had twee keuzes; of ik ging er heel chagrijnig over doen en mijn hele ochtend laten verpesten. Of ik ging genieten van het feit dat ik rustig kon wakker worden. Ik heb voor het tweede gekozen en daarna een theetje gemaakt. Daarna ging ik werken voor een hele dag, het was inderdaad wel druk. Vooral tegen de avond. Maar toen begon het te regenen en kalmeerde het ineens qua volk. Gelukkig maar. Ik wilde de trein nemen maar er was blijkbaar een ongeluk gebeurd waardoor er iemand onder de trein is terecht gekomen. Waardoor er heel veel treinen naar huis vertraging hadden. Ik heb alle respect voor mensen die overlijden door een ongeluk met de trein en ga er zeker niet om zeuren of boos worden. Maar ik was wel doodmoe, dus dat wachten wilde ik gewoon niet. Dus ik heb een taxi genomen. Voor een keer moest het gewoon kunnen. Na het eten heb ik deze blogpost afgewerkt (lees: hem bijna volledig geschreven) en ging ik douchen en slapen. Het was een mooie maar drukke week. Slaaplekker!

Heb jij een drukke week gehad?

 

5 thoughts on “Afgelopen week | 20

 1. Ik ontdek je blog net en ik ben al grote fan van Jacqueline (love die naam ook) en ik ben blij dat er een nieuwe, leuke blog is die ik kan volgen! Die Ferrero Rochers zijn trouwens inderdaad echt heerlijk en cadeautjes geven aan jezelf kan absoluut!

  1. Welkom op mijn blog! En Jacqueline heeft vele fans, ook in de realiteit. Die vogel steelt harten dat het niet normaal is. Bedankt voor je toffe en enthousiaste reactie! 🙂

 2. Dat was een goed gevulde week inderdaad! Benieuwd naar je ervaringen met het jaartje geen social media.
  PS: de lay-out van je blog is héél klein op pc; ik kan de tekst amper lezen (ik lees hem via mijn feedreader dus geen probleem). Misschien ligt het aan mij, hoewel jouw blog de enige is waar ik dat voorheb.

  1. Dankjewel! Ik ben zelf ook benieuwd hoe ik er dan tegenover zal staan. Momenteel sta ik er vrij goed tegenover eigenlijk.

   Dankje voor je opmerking over m’n lettertype. Ik had laatst wat geprutst aan mijn blog en waarschijnlijk heb ik het lettertype toen te klein gezet. Op mijn scherm was het altijd best leesbaar, maar blijkbaar niet bij iedereen. Dus ik heb het terug wat aangepast nu en normaal is het nu terug leesbaar.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: