Waarom Instagram een van mijn favoriete platformen is

Hoi allemaal! Eigenlijk voelt het enorm tegenstrijdig om hierover te schrijven. Ik roep op mijn blog namelijk altijd dat sociale media niet alles is en ik wil minderen. Dat minderen is iets minder goed aan ‘t gaan, maar dat komt vanzelf wel weer in orde. Toch heb ik inmiddels een favoriet platform en dat is Instagram. En hoewel ik al mijn sociale media graag bijhoud, is dit mijn lievelings. Ik vertel je vandaag waarom.

  •  Stories

Ik geef toe, inmiddels is Instagram niet meer het enige platform met deze functie. Bijna elke sociale site die je kan bedenken heeft deze functie. Die eigenlijk oorspronkelijk van Snapchat afstamt. Maar ik vind het het allerleukste op Instagram vanwege de leuke stickers, verschillende lettertypes en duizenden gifjes die je kan toevoegen. Zo kan je echt van je story iets unieks maken en is het bij iedereen anders. Je kan je eigen stijl geven aan je dagelijkse updates en dat vind ik wel leuk. Wanneer ik iemands story zie, weet ik vrijwel meteen van wie hij komt gewoon door de stijl of manier waarop het gepost is. Heel erg leuk vind ikzelf.

  •  Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Waar je bij Facebook ook nog gewone statusupdates hebt zonder foto’s, kan je dat op Instagram niet. Het is een platform dat het gewoon echt heeft van beelden. Ik hou daar wel van. Ook gewoon omdat je op Facebook in een status wel kan vertellen dat je bijvoorbeeld aan het zwembad in het zonnetje ligt, maar als je dat beeld echt erbij hebt vind ik het nog duizend keer mooier. Ik vind het altijd tof om door mijn feed te scrollen en vaak de meest schattige en mooie foto’s te zien passeren. En dat zonder jaloers te worden op anderen. Soms wel, maar gelukkig is die jaloezie vaak beperkt. Ik ben niet jaloers op mensen die geweldige reizen maken en een fantastisch leven lijken te hebben. Vaak ben ik jaloers als iemand de stapel gelezen boeken van de afgelopen maand showt. En dan besef ik dat mijn leesconcentratie ook wel eens zo goed geweest is, maar dat ie dat niet meer is. En dan besef ik ook dat ik er iets aan wil doen. Dus bij mij is het ergens wel goeie jaloezie. Als dat bestaat.

  •  Creativiteit

Vaak wil ik voor sociale media wat origineler uit de hoek komen of gewoon een toffe foto maken. Dat verbetert mijn creatieve denkvermogen, maar ook mijn fotografieskills. Of ze echt zo goed zijn, dat laat ik in het midden. Maar ik ben altijd heel blij met de foto’s die ik upload. Ik vind het gewoon heel leuk om te spelen met hoeken, perspectieven en gewoon beeld. Daar hou ik van 🙂

  •  Inspiratie

Op verschillende gebieden inspireert Instagram mij. Ik raak altijd geinspireerd door mooie woorden en quotes, maar ook door verhalen van mensen die ik volg. Daarnaast krijg ik ook vaak tekeninspiratie, ideetjes en soms zelfs bloginspiratie waar ik dan ook weer iets mee wil doen. Maar ook soms ideetjes van dingen die ik zelf nog eens wil doen in mijn leven. Dus ook voor dit doel is Instagram goed voor mij.

  •  Lichtpuntjes leren zien

Ik denk dat we altijd een maatschappij zullen zijn die op sociale media de ‘goednieuws-show’ zal spelen. Ergens snap ik dat ook wel. Ik zet ook niet alles online, want sommige dingen zijn gewoon echt te persoonlijk. Ook voor mijn blog. Al zet ik het meeste dan wel gewoon online onder een wachtwoordje. Maar ik maak er altijd een sport van om toffe of grappige momenten in een story te gooien of gewoon op mijn profiel. Zo heb ik altijd een overzichtje van lichtpuntjes, maar daardoor leer ik ze ook nog meer waarderen dan dat ik al deed.

Wat vind jij fijn aan Instagram?

2 thoughts on “Waarom Instagram een van mijn favoriete platformen is

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: